Facebook Pixel Ανακοίνωση-απάντηση της Λέσχης Φίλων Άρη στους επικριτές της
| 2011-05-16 22:55:00

Ανακοίνωση-απάντηση της Λέσχης Φίλων Άρη στους επικριτές της

Ανακοίνωση-απάντηση της Λέσχης Φίλων Άρη στους επικριτές της

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η Λέσχη Φίλων Άρη κάνει λόγο για «λασπολογία και ύβρεις» εναντίον της, απαντώντας παράλληλα στους επικριτές της.

Αναλυτικά:

«Τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, μας εμπιστεύθηκαν τον Ιούνιο του 2009 τις τύχες του Θεσμού και της Ιδέας του φορέα με μια ρητή εντολή: «Διαφάνεια, Έλεγχο, Μεγέθυνση και Ενδυνάμωση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ».
Παραλάβαμε, οι περισσότεροι εξ ημών, τον Ιούνιο του 2009 μια Λέσχη Φίλων ΑΡΗ η οποία αριθμούσε 4.126 μέλη, 4.055 τακτικά και 71 δόκιμα. Έναν Φορέα που στεγάζονταν ετσιθελικά σε χώρο 7 τετραγωνικών μέτρων, σχεδόν άγνωστο στο Πανελλήνιο και παντελώς άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο. Σε μια διετία, η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ αριθμεί 8.611 μέλη, 7.684 τακτικά (αύξηση 89%) και 927 δόκιμα (αύξηση 1.268%) ενώ στεγάζεται σε γραφεία συνολικής έκτασης 110 τετραγωνικών μέτρων.

Στην ίδια διετία η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ κέρδισε επάξια την Ελληνική και Ευρωπαϊκή αναγνώριση, φιλοξενήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με Θέμα τη Βία και το Ρατσισμό στον Αθλητισμό, συνομιλεί με τους θεσμικούς φορείς της Ελληνικής πολιτείας και του Ελληνικού ποδοσφαίρου (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Γεν. Διευθυντή της Superleague), συνομίλησε και πραγματοποίησε κοινή διαφημιστική εκστρατεία με σύλλογο του μεγέθους της Barcelona, συνομιλεί απευθείας με την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ (υψηλόβαθμο στέλεχος της οποίας έχει προσκληθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουνίου), φιλοξένησε στην Ελλάδα στελέχη από, αναγνωρισμένους από την ΟΥΕΦΑ, ευρωπαϊκούς φορείς, προσκλήθηκε και συμμετείχε ως ομιλητής σε σειρά Διεθνών Συνεδρίων ανά την Ευρώπη. Το δε κοινωνικό έργο της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ περιλάμβανε δράσεις και συνεργασίες στα θέματα περιβάλλοντος, (δημιουργία σταθμού ανακύκλωσης), πολιτισμού (κάλυψη δαπανών για επίσκεψη σχολείων σε χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς, π.χ. του Α’ Γυμνασίου Άνω Τούμπας, κ.α.), κοινωνικής ωφέλειας (οργάνωση αιμοδοσιών, συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, κ.α.) κ.λπ.

Στους επικριτές της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, οι οποίοι ωστόσο ουδέποτε εγράφησαν και συμμετείχαν στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ και προφανώς υπέπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, επισημαίνουμε όλα τα ανωτέρω και υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη κιόλας εκλογική διαδικασία, η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ που κατά τα άλλα «αποτελεί όργανο στα χέρια της Διοίκησης της ΠΑΕ» αντικατέστησε την τότε Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ως απάντηση δε στις επικρίσεις για συρρίκνωση και περιχαράκωση του Θεσμού, απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία και με συναίσθηση ευθύνης να πράξουν το μοναδικό δικαίωμα που τους εξασφαλίζει η συμμετοχή τους στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ.

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δεν ανήκει περισσότερο σε κανέναν και δεν ανήκει λιγότερο σε κανέναν. Ανήκει σε όλους το ίδιο. Τα δε μέλη της έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Ο θεσμικός μας ρόλος μας υποχρεώνει, παρόλη τη λασπολογία και τις ύβρεις στα πρόσωπά μας, μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών να παραμείνουμε αταλάντευτα φειδωλοί στις δηλώσεις και συνεπείς στο ρόλο που δημοκρατικά μας ανατέθηκε, αλλά όχι αμέτοχοι και αδρανείς όταν θίγεται ανεπανόρθωτα το μέλλον, η λειτουργία, οι σκοποί και η εξέλιξη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ και συνεπώς και του ίδιου του ΑΡΗ.

Προς το σκοπό αυτό, το ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ εξετάζει το ενδεχόμενο έκτατης Συνέντευξης Τύπου εντός της τρέχουσας εβδομάδας».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags