Facebook Pixel Δώνης: Φιλοδοξία Vs Aντοχή
| 2011-05-18 01:29:00

Δώνης: Φιλοδοξία Vs Aντοχή

Δώνης: Φιλοδοξία Vs Aντοχή

Ο Γιάννης Σερέτης σχολιάζει το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Γιώργο Δώνη.

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: αν ήταν απαράβατος όρος στην «μετά Φερέιρα εποχή» η συνεργασία του Παναθηναϊκού με Ελληνα προπονητή, μόνο στον Γιώργο Δώνη θα πήγαινε το μυαλό μου. Ούτε στον Αγγελο που είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, ούτε στον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος δεν έχει πάρει γεύση από αποδυτήρια, διοίκηση, ΜΜΕ και απαιτήσεις ομάδας τέτοιου επιπέδου. Δώνης, λοιπόν, στην λίστα των υποψήφιων. Χωρίς δυνατό «γκελ» στους φίλους της ομάδας, αν και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που τον αντιπαθούν. Δώνης με πολλά καλά.

Τη γνώση του ελληνικού περιβάλλοντος και της ομάδας, τον τρόπο του που μας έδειξε κατά διαστήματα και η Λάρισα και ο Ατρόμητος που ήταν ομάδες με «ταυτότητα» (δηλαδή με αναγνωρίσιμα μειονεκτήματα, εμφανή πλεονεκτήματα και συγκεκριμένο πλάνο), το ποδόσφαιρο που βασίζεται στην κατοχή, την κυκλοφορία, το γκολ και όχι το «ταμπούρι», τις αντεπιθέσεις, τον κλεφτοπόλεμο. Και την επικοινωνία! Και με τους παίκτες και με τους δημοσιογράφους. Μεγάλο, τεράστιο πλεονέκτημα για πάγκο ελληνικής ομάδας. Μα μεγαλύτερο «προσόν» του είναι η προοπτική. Η υγιής φιλοδοξία. Η θέληση για ανέλιξη, για πρόοδο, για συνεργασία με καλύτερους παίκτες, για δοκιμασία με υψηλότερους στόχους σε πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Με πίεση κατά εκατοντάδες ατμόσφαιρες ισχυρότερη απ' αυτή που έχει βιώσει ως τώρα. Και στην Λάρισα, όταν είχε παραιτηθεί επί της ουσίας τρεις φορές παρότι υπήρχε ο «αερόσακος» Νίκος Λυράκης (δύο φορές τον είχε μεταπείσει ο νυν τεχνικός διευθυντής της Κέρκυρας και μία ο Πηλαδάκης) και στην ΑΕΚ, όπου τα στιγμιότυπα αντιδράσεων είναι γνωστά και καταγεγραμμένα.

Θα αντέξει, λοιπόν, ο Δώνης στην πίεση του πάγκου ενός Παναθηναϊκού, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα έχει την επόμενη σεζόν ρόστερ θεωρητικά ισάξιο με το εφετινό (θα εξαρτηθεί από τις πωλήσεις και τις μεταγραφές), διαιτησία... ίδια με την εφετινή και ανταγωνιστή έναν Ολυμπιακό με καλύτερο έμψυχο δυναμικό, αλλά και το επιπρόσθετο βάρος του Τσάμπιονς Λιγκ; Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί. Προφανώς γι΄ αυτό δεν έχει απαντήσει ακόμη στον Γιώργο Σπανό, ο οποίος κάνει τα εναλλακτικά πλάνα του για να μην μείνει... μπουκάλα, ειδικά στην περίπτωση που ο Ατρόμητος συμμετάσχει στο Europa League (από τα μέσα Ιουλίου!). Η ιστορία της τελευταίας 15ετίας έχει αποδείξει ότι ο καλός Ελληνας προπονητής στον πάγκο του Παναθηναϊκού δεν αντέχει. Παρά τις καλές στιγμές, ορισμένες μεγάλες νίκες, παρά τις σπουδαίες πορείες στην Ευρώπη ή ακόμη και το νταμπλ, δεν αντέχει! Το ίδιο συνέβη με τον Γιάννη Κυράστα (και μάλιστα δύο φορές), με τον Αγγελο Αναστασιάδη, με τον Στράτο Αποστολάκη, με τον Νίκο Νιόπλια. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις βάσει των οποίων ο φίλος του Παναθηναϊκού μπορεί να πιστεύει στην ικανότητα, το μυαλό, τη φιλοδοξία του «Τρένου». Οχι, όμως, και στην αντοχή του.

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση, το βασικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό δεν είναι ο προπονητής και ειδικά αν τα καταφέρει τελικά στα πλέι οφ, καλύτερο για το Τριφύλλι θα ήταν η παραμονή του Φερέιρα. Μα αν τελικά αποφασιστεί το διαζύγιο με τον Πορτογάλο, ο τεχνικός διευθυντής είναι πιο σημαντικός από τον προπονητή. Και για τις μεταγραφές και για τις πωλήσεις και για τα αποδυτήρια...

Πηγή: exedra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags