Facebook Pixel «Ακόμα είναι εναντίον του Βαρδινογιάννη»…
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-17 22:54:00

«Ακόμα είναι εναντίον του Βαρδινογιάννη»…

«Ακόμα είναι εναντίον του Βαρδινογιάννη»…

Ο Ζοσέ Πεσέιρο με αφορμή τον πορτογαλικό τελικό του Europa League μεταξύ της Πόρτο και της Μπράγκα μίλησε και για την πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, κι έδειξε αρκετά ενημερωμένος…

«Ακόμα οι οπαδοί είναι εναντίον του Βραδινογιάννη…. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει ομόνοια, είναι τεράστιος σύλλογος», σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο gazzetta.gr:

Είστε στο Δουβλίνο για τον τελικό. Το ζευγάρι μπορεί να θεωρηθεί… αντιεμπορικό;
«Δεν έχει τη λάμψη του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ, όμως έχει ποιότητα. Η Πόρτο είναι ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, είμαι σίγουρος πως θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπράγκα προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε εξαιρετικά δείγματα και θα είναι τελικός που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

- Θα στηρίξετε κάποια ομάδα, θα δώσετε φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου;
«Δεν μπορώ να διαλέξω κάτι, είμαι Πορτογάλος και δεν πρέπει! Η διοργάνωση πάντως είχε ένα τεράστιο φαβορί, την Πόρτο. Είναι μια εκπληκτική ομάδα, με παίκτες τεράστιου βεληνεκούς και έναν εξαιρετικό προπονητή. Είναι εξαιρετική ομάδα, αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αν πιάσει ρυθμό σε σκοτώνει και η επίθεσή της σε «πνίγει». Φαλκάο, Χουλκ, και Μουτίνιο δημιουργούν ένα τρομερό τρίγωνο που θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Μπράγκα. Η Πόρτο έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να κοντρολάρει το ματς, μπορεί να επιτεθεί από τον άξονα, έχει παίκτες να τρυπήσουν τα χαφ της Μπράγκα, και έχει άκρα (Βαρέλα, Χουλκ) που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και σίγουρα έχει το πάνω χέρι».

- Έχουμε μια εκπληκτική ομάδα και μια που έχει ως «όπλο» τον ενθουσιασμό. Μπορεί η Μπράγκα να κάνει τη ζημιά;
«Στην Πορτογαλία δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, δεν είχε διάρκεια, όμως η Μπράγκα τα έδωσε όλα στην Ευρώπη και απέδειξε τις δυνατότητές της. Είναι μόνο ένα ματς, ένα ματς που όλα μπορούν να συμβούν. Η Μπράγκα δεν έχει να χάσει τίποτα, είναι τεράστια επιτυχία και μόνο ότι βρίσκεται στον τελικό. Οι παίκτες της δεν έχουν εμπειρία, αλλά έχουν… άγνοια κινδύνου. Δεν θα παίξουν με άγχος, το άγχος το έχει η Πόρτο. Θα παρουσιαστεί τοποθετημένη αμυντικά, στόχος της να παγώσει τον ρυθμό της Πόρτο και αν της βγει αντεπίθεση ξέρει πως μπορεί να κάνει τη ζημιά. Είναι ένα ματς με φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά επιμένω είναι μόνο ένα παιχνίδι….».

- Είστε στο Δουβλίνο για τον τελικό, όμως… τελικό έχει και ο Παναθηναϊκός αύριο (σ.σ Τετάρτη), αφού μόνο με νίκη έχει ελπίδες για Τσάμπιονς Λιγκ. Παρακολουθείτε την πρώην ομάδα σας;
«Ναι και είμαι στεναχωρημένος. Βλέπω από το ίντερνετ, μιλάω με φίλους στην Ελλάδα και διαπιστώνω πως ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ακούω για πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών όπως ο Σισέ, ο Λέτο, ο Νίνης, δεν πρέπει να φύγουν παίκτες που αποτελούν την δύναμη της ομάδας. Στεναχωριέμαι που βλέπω τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση, έχω φύγει αρκετά χρόνια, όμως τον Παναθηναϊκό τον έχω ακόμα μέσα στην καρδιά μου… Ο Παναθηναϊκός πέρσι έριξε πολλά λεφτά πήρε το νταμπλ, αλλά φέτος;;; Ακόμα οι οπαδοί είναι εναντίον του Βραδινογιάννη…. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει ομόνοια, είναι τεράστιος σύλλογος. Μιλάω με τον Φερέιρα είναι καλός μου φίλος και ξέρω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τη 2η θέση. Είναι καλός προπονητής ο Φερέιρα και πρέπει όλοι να παίξουν για τον στόχο που έχουν θέσει στα πλέι οφ».

- Ποιο είναι το μήνυμα που θα στέλνατε εσείς στον κόσμο;
«Στηρίξτε την ομάδα, ο κόσμος είναι η δύναμη του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Παναθηναϊκό μικρό… Δεν μπορεί να γίνει ελληνικό πρωτάθλημα με τους πράσινους χωρίς δυναμική, είναι αδιανόητο. Πρέπει να τα βρουν όλοι για το καλό της ομάδας και φυσικά δεν πρέπει να παραχωρηθούν οι μεγάλοι παίκτες. Αν είχα να συνεισφέρω ειλικρινά θα το έκανα και γω…Ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου και εύχομαι να τον δω στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags