Facebook Pixel Να γιατί ο Ολυμπιακός αφιερώνει το πρωτάθλημα στον Μίκη Θεοδωράκη (ΦΩΤΟ)
| 2015-04-29 00:01:00

Να γιατί ο Ολυμπιακός αφιερώνει το πρωτάθλημα στον Μίκη Θεοδωράκη (ΦΩΤΟ)

Να γιατί ο Ολυμπιακός αφιερώνει το πρωτάθλημα στον Μίκη Θεοδωράκη (ΦΩΤΟ)

Η είδηση ξάφνιασε αρκετούς, ωστόσο υπάρχει εξήγηση. Διαβάστε τι έχει δηλώσει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης για Ολυμπιακό, αλλά και για Παναθηναϊκό.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Ολυμπιακός ο 42ος τίτλος του θα αφιερωθεί, από την οικογένεια του Ολυμπιακού, σε μία σπουδαία προσωπικότητα και έναν μεγάλο Ολυμπιακό, τον Μίκη Θεοδωράκη, που αφήνει το στίγμα του στην ιστορία της χώρας μας από το 1925 και γιορτάζει φέτος, όπως και ο σύλλογος, 90 χρόνια ζωής. Μιας ζωής γεμάτης με πολύ μεγάλη καλλιτεχνική δημιουργία και με αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία.


Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι βέβαια και φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, αλλά και Ολυμπιακός, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

Ο
SportDog έψαξε και βρήκε τι είχε πει σε συνέντευξή του στον «Πρωταθλητή»:

Γιατί διάλεξε Ολυμπιακό: «Στη Μακρόνησο στη σκηνή ήμασταν μοιρασμένοι Ολυμπιακοί– Παναθηναϊκοί και όμως παλεύαμε για τα ιδανικά μας. Το ποδόσφαιρο όμως ήταν κάτι άλλο, το άθλημα και οι ποδοσφαιριστές ήταν κάτι μυθοποιημένο. Ήταν μια ελάχιστη διέξοδος το ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός, η χαρά να τον ξαναδούμε ή να συζητάμε με τους υπόλοιπους κρατούμενους για ποδόσφαιρο. Στη ζωή μου είχα δύο κακά: ήμουν αριστερός και ποδοσφαιρόφιλος».

Και συνέχισε: «Στη γειτονιά ήμασταν Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες και αμέσως παρατήρησα μια μεγάλη διαφορά στην ψυχοσύνθεσή μας. Ο Παναθηναϊκοί είναι σπασίκλες. Αυτοί κάθονταν στο πρώτο θρανίο, μπροστά, ενώ εμείς οι Ολυμπιακοί στα πίσω θρανία. Από μικροί διαφέρουμε γι’ αυτό και λέω πάντα ότι γεννήθηκα με το κόκκινο του Ολυμπιακού και θα πεθάνω με αυτό. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Έχω παρατηρήσει ότι και κόμματα έχω αλλάξει και με κατηγορούν γι’ αυτό. Στον Ολυμπιακό μένω πιστός. Δεν τον αλλάζω ποτέ».



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags