Facebook Pixel "Ο κίνδυνος τιμωρίας έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί"
| 2015-04-30 17:22:00

"Ο κίνδυνος τιμωρίας έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί"

"Ο κίνδυνος τιμωρίας έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί"

Έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΕΠΟ και ανοίγοντας θέμα αλλαγής του εκλογικού της συστήματος...

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων κατά πλειοψηφία επί της αρχής, κατ' άρθρο και στο σύνολο. Στο σύνολο ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ενώ επιφυλάξεις σε συγκεκριμένα άρθρα διατυπώθηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής υποτήριξε:

«Καμία ομοσπονδία δεν μπορεί να έχει απόλυτη αυτονομία και να δρα ανέλεγκτα. Αποδείχθηκε από τη διαδικασία ενώπιον της Βουλής ότι καλύτερη λύση για να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος του ποδοσφαίρου είναι να οριστούν στα πειθαρχικά όργανα τακτικοί δικαστές.

Την ευθύνη για ότι κακό συμβεί από εδώ και πέρα την έχει η ΕΠΟ και οι διεθνείς ομοσπονδίες.

Υπάρχει πρόβλημα με την ΕΠΟ. Χθες διαπιστώθηκε ότι η UEFA πίστευε ότι τους τακτικούς δικαστές θα τους ορίζει ο υπουργός. Από πού προέκυψε αυτό;
Nα έχουν τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Ο κίνδυνος τιμωρίας έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Αλλά αυτόν το κίνδυνο τον αναλαμβάνουν άλλοι.

Χθες κατάλαβαν ακόμα και αυτοί που μιλούν κακοπροαίρετα μαζί μας και δεν εννοώ τις διεθνείς ομοσπονδίες ότι δεν θέλουμε να θίξουμε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Οι εκλογές της ΕΠΟ αφορούν τον πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Είναι ένα απαράδεκτο το καθεστώς. Είναι αδιανόητο να ψηφίζουν 57 άνθρωποι για το ΔΣ και να υπάρχουν εκλέκτορες που ψηφίζουν και για άλλους δυνάμει εξουσιοδοτήσεων. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να το συμφωνήσουμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες και την ΕΠΟ αν έχει καλή πρόθεση.

Από ένα καθεστώς του ανέλεγκτου το ποδόσφαιρο περνά στο καθεστώς του αυτοδιοίκητου.

Τα ζητήματα του ποδοσφαίρου θα τεθούν από εμάς στις 19/5 στη σύνοδο των υπουργών της ευρωπαϊκής ένωσης".

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής στις 6 και 7 Μαϊου.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags