Facebook Pixel Αστέρας Εξαρχείων: Παραίτηση Μαζαράκη λόγω... Μαρινάκη!
| 2015-05-01 23:17:00

Αστέρας Εξαρχείων: Παραίτηση Μαζαράκη λόγω... Μαρινάκη!

Αστέρας Εξαρχείων: Παραίτηση Μαζαράκη λόγω... Μαρινάκη!

Την παραίτηση του από την προεδρία του Αστέρα Εξαρχείων υπέβαλε ο Ανδρέας Μαζαράκης έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε μετά την ευχαριστήρια επιστολή προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δωρεά αθλητικού υλικού.

Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

Με αφορμή την κατάπτυστη ανακοίνωση του (πρώην πλέον) προέδρου του Αστέρα Εξαρχείων κ. Ανδρέα Μαζαράκη μεγάλη μερίδα παικτών και οπαδών (άτομα που έχουμε κάνει τον Αστέρα κομμάτι της καθημερινότητας μας) πιέσαμε για την άμεση παραίτηση του με στόχο να περάσει η διαχείριση της ομάδας αποκλειστικά στα χέρια της Συνέλευσης (στην οποία συμμετέχουμε φίλοι και παίκτες του Αστέρα) και η ομάδα να αρχίσει να λειτουργεί αποκλειστικά στις βάσεις της αυτοοργάνωσης.

Σήμερα με μεγάλη μας χαρά παραλάβαμε την παραίτηση του κ. Μαζαράκη και ξεκινάμε να γράψουμε όλοι μαζί ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία του Αστέρα μας και να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2005 , να γίνει δηλαδή ο Αστέρας ) αυτοοργανωμένο σωματείο χωρίς παράγοντες , φράγκα και όλα τα υπόλοιπα που μας κάνουν να ξεχνάμε πως στην τελική το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι!

Σε πρώτη φάση καλούμε τους πάντες να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα μας αύριο στις 17.00 στο γήπεδο Ορυζομύλων στον αγώνα με τον Κεραυνό Αγίας Βαρβάρας και φυσικά να παρευρεθούν στην ανοιχτή σε όλους συνέλευση του Αστέρα την Τετάρτη στις 20:00 στα Εξάρχεια ( Τσαμαδού 10).

Τον πίεσαν παίκτες και οπαδοί

Πριν αποχωρήσει από την ομάδα ο Ανδρέας Μαζαράκης, τόσο οι παίκτες όσο και οι οπαδοί της ομάδας με ανακοίνωσή τους είχαν ζητήσει την παραίτησή τους για την συγκεκριμένη επιστολή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Τα χτυπήματα απανωτά. Το κοπάδι των καλοθελητών έπιασε και πάλι λιμάνι. Στο ταξίδι για το λιμάνι έκοψαν και πάλι εισιτήριο δυσφήμισης. Τελικά, το να επιβιώνεις αναπαράγοντας τα κακώς κείμενα μιας μεγάλης παρεξήγησης, μήπως αυτόματα σε τοποθετεί στο μέτωπο συνέχισης της ίδιας της παρεξήγησης;

Μπορεί να μην είσαι ο δημιουργός της αλλά σίγουρα εκτελείς και εσύ τα καθήκοντά σου στο βωμό της αποχαύνωσης. Τί είναι τελικά πιο υποτιμητικό και προσβλητικό; Να υπογράφουνε εις βάρος σου μια ανακοίνωση χωρίς τη συγκατάθεσή σου ή η κριτική που δέχεσαι για μια ανακοίνωση που ούτε καν γνωρίζεις πως μπήκε η υπογραφή σου;

Από τη μέρα του Σαββάτου ο Αστέρας δέχεται έναν καταιγισμό από ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια.

Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία του «συλλόγου» να ευχαριστήσει δημόσια το αφεντικό ονόματι Β. Μαρινάκης για τη χορήγηση αθλητικού υλικού καλύπτοντας έτσι τις «ανάγκες» του συλλόγου. «...Φίλτατε κύριε Πρόεδρε, ο Σύλλογος μας, η Δ.Ε., οι αθλητές και ο κόσμος των Εξαρχείων σε θεωρούμε Φίλο της πολύπαθης γειτονιάς μας και του ιστορικού μας Συλλόγου και σε ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς...»

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Όλοι αυτοί που διαβάσανε τα εγκωμιαστικά προς τον κο Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό θα έπρεπε να γνωρίζουν πως η πολύπαθη γειτονιά των Εξαρχείων δεν θα μπορούσε να θεωρήσει ποτέ φίλο της ένα μεγαλοπαράγοντα-μεγαλοεπιχειρηματία όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Παρακρατικοί αλαζόνες με πάμπολλες φοροαπαλλαγές στο ενεργητικό τους, μεγαλοκαρχαρίες της διαπλοκής και αφεντικά με δις ευρώ σε offshore εταιρείες στο εξωτερικό δεν έχουν καμία θέση δίπλα μας. Φίλοι της γειτονιάς των Εξαρχείων είναι αυτοί που τα έχουν βάλει με εμπόρους ναρκωτικών, φίλοι της γειτονιάς είναι αυτοί που τα έχουν βάλει με τους μπράβους, φίλοι της γειτονιάς είναι αυτοί που τα έχουν βάλει με τις μαφίες της περιοχής. Αυτοί είναι οι φίλοι της γειτονιάς κ. Ανδρέα Μαζαράκη.

Επειδή τυγχάνει να είστε δημιουργός αυτής της παρεξήγησης σας υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό τμήμα που έχει βοηθήσει ο Β. Μαρινάκης ήταν αυτό του γυναικείου μπάσκετ, για έναν και μόνο χρόνο, δίνοντας λεφτά για να μπαίνει στη φανέλα η επωνυμία των εταιρειών του (ΜΕΤΡΟ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ). Ένα γεγονός στο οποίο είμαστε φύσει αντίθετοι και φυσικά δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση πως κοσμούσαν τη φανέλα μας, παρά μόνον ότι μας μίκραιναν σαν ομάδα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα στο οποίο και εμπλεκόμαστε άμεσα, έλαβε φέτος κάποιο υλικό το οποίο και αποφασίστηκε να επιστραφεί.

Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε θέσει ως μοναδικό πρόταγμα την αυτοοργάνωση της ομάδας, προβάλλοντας αξίες ελευθερίας και αλληλεγγύης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, προσπαθώντας να εξαλείψουμε με αυτόν τον τρόπο την προβολή και ανατροφοδότηση τέτοιων εμετικών ανακοινώσεων, που παρουσιάζουν τα αφεντικά ως μοναδικούς σωτήρες των ερασιτεχνικών σωματείων και κατ’ επέκταση ως αναγκαία ηθικά πρόσωπα του αθλητισμού. Οι δικές μας αντιφάσεις και παθογένειες είναι αυτές που επέτρεψαν την αναπαραγωγή τέτοιων συνθηκών. Δεν χρειαζόμαστε «καλές» μπάλες, ούτε «δυνατές» διοικήσεις, ούτε «αναγνωρίσιμους» παράγοντες, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ανθρώπους που θα βάλουν το εμείς πάνω από το εγώ, που δεν θα τους ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται.

Η προσωπική διάκριση και προβολή θα τους είναι αδιάφορη και θα νοιώθουν ικανοποίηση πρεσβεύοντας τα παραπάνω ιδανικά μέσα από πραγματικά συλλογικές διαδικασίες. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια κάποιοι έχουν καταφέρει και μας έχουν βγάλει από αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεσμευόμαστε πως θα ξαναμπούμε σε αυτήν με οποιοδήποτε κόστος.

Κε Μαζαράκη, αντί να χάνετε το χρόνο σας με άσκοπες φλυαρίες, κολακείες και ευχαριστίες, μήπως θεωρείτε πιο σημαντικό να μας πείτε που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια, πέραν της επιφανειακής σας συμμετοχής, όταν η ομάδα πάλευε μόνη της, στηριζόμενη στους οπαδούς της, για την επιβίωσή της; Ποια είναι η βοήθεια σας όλα αυτά τα χρόνια; Θα σας απαντήσουμε εμείς. Εκμεταλλεύεσαι το όνομα του Αστέρα, διατυμπανίζεις πως είσαι πρόεδρος της ομάδας σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες με μοναδικό σκοπό και στόχο την προσωπική σου προβολή και ικανοποίηση. Η τελευταία σου πράξη στο όνομα του Αστέρα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την δημόσια παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου και την παράδοση της σφραγίδας στο συλλογικό όργανο της συνέλευσης και τους ανθρώπους που πραγματικά τρέχουν τον Αστέρα, οι οποίοι σε αντίθεση με σας δεν έχουν το μικρόβιο της αυτοπροβολής. Σε αντίθετη περίπτωση, με απόφαση των παιχτών και σε σύμφωνη γνώμη των οπαδών, η ομάδα δεν θα συμμετέχει στις αθλητικές της υποχρεώσεις, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται τον υποβιβασμό της.

Παίκτες και οπαδοί του Αστέρα Εξαρχείων".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags