Facebook Pixel To άγχος του φαβορί, τα νεύρα και τα… σπόρια
| 2011-05-19 00:06:00

To άγχος του φαβορί, τα νεύρα και τα… σπόρια

To άγχος του φαβορί, τα νεύρα και τα… σπόρια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα, τις παθογένειες της ομάδας και τη διαιτησία.

Τα αίτια για την ήττα της ΑΕΚ κατ’ εμέ είναι πρώτα αγωνιστικά και αφορούν παθογένειες που συναντάμε στην ομάδα όλη τη χρονιά. Σε κανένα κρίσιμο ματς, πλην του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ όπου οι γηπεδούχοι όμως ήθελαν πλέον δύο τέρματα όταν έβαλε το γκολ ο Δέλλας, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το να σκοράρει πρώτη. Με την Άντερλεχτ σκόραρε πρώτη και ισοφαρίστηκε, με τον Παναθηναϊκό σε δύο περιπτώσεις (Κύπελλο και πλέι οφ) την ξαναπάτησε, ενώ και με τον ΠΑΟΚ, ήρθε να «δέσει» το γλυκό γιατί έχασε όλο το ματς. Θυμίζω πως και με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο ηττήθηκε, αλλά εκεί σώθηκε από το γκολ του Μίτσελ, ενώ με την Άντερλεχτ έχασε τη νίκη που της κόστισε την πρόκριση και με τον Παναθηναϊκό, δεν πήρε δύο πολύτιμους πόντους.

Η ομάδα του Χιμένεθ, όταν πήρε λοιπόν προβάδισμα σε δύσκολο ματς, τα μούσκεψε, ή στην καλύτερη γι’ αυτή (βλ. Κύπελλο με ΠΑΟ) είδε τον …χάρο με τα μάτια της. Η ΑΕΚ μετά το γκολ έπρεπε απλά να δώσει χώρο και να μην συνεχίσει να πιέζει τόσο ψηλά. Μάλιστα μπορεί να το κατανοήσει κανείς εύκολα αν δει πως η ΑΕΚ δέχεται την αντεπίθεση, η οποία καταλήγει στη φάση του Μανωλά με τον Λίνο. Ο Χιμένεθ πήρε ένα τεράστιο ρίσκο, θέλοντας ν’ αποτελειώσει τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό του κόστισε. Μετά μπορούμε να πάμε στα επιμέρους ανόητα λάθη, με τους παίκτες να πηδάνε ενώ είναι στο τείχος σε εκτέλεση από τα 18 μέτρα, όπου η μπάλα δεν μπορεί να κατέβει έγκαιρα αν πάει κάποιος να την περάσει από πάνω και στο λάθος του Σάχα, απ’ όπου προέρχεται η φάση του πέναλτι. Όλα τα λάθη μαζί στο πιο κρίσιμο ματς μετά από καιρό.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έπρεπε σαφώς να περιμένουν τι θ’ αντιμετώπιζαν στην Τούμπα. Και δεν θα έπρεπε να είχαν κανένα άγχος και αυτό να το έχουν οι αντίπαλοι. Πράγμα που τελικά αποδείχθηκε ότι τους είχε κυριεύσει σε μεγάλο βαθμό, όταν στο τέλος, παίζοντας με 11, είχαν ταμπουρωθεί στην περιοχή του Χαλκιά, εναντίον των 10 της «Ενωσης». Αυτό ας το διαβάσουν καλά οι παίκτες της ΑΕΚ, για να ξέρουν από ποιους χάνουν και σε ποιους έδωσαν δικαίωμα να χαμογελάσουν.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα φορτώνουν στη διαιτησία, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, οπότε δεν θα το κάνω ούτε σήμερα. Δεν θα σταθώ στις φάσεις που καθόρισαν την αναμέτρηση, γιατί αυτές ήταν ομολογουμένως δύσκολες και έγιναν λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων κατά την ταπεινή μου άποψη. Ωστόσο στον πειθαρχικό έλεγχο φαινόταν που πάει το πράγμα κι εκεί ο Σιδηρόπουλος το έφερε σε τέτοιο σημείο, ώστε να φορτωθεί η «Ένωση» με αρκετές κάρτες και μοιραία να κάτσει και κάποια αποβολή. Την ίδια στιγμή ο Κοντρέρας μπορεί ν’ άνοιγε το κεφάλι του Δέλλα, αλλά δεν έτρεχε μία. Όπως βέβαια και ο βοηθός που ήλεγχε την εστία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, έχει κάνει δύο σοβαρότατα λάθη.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags