Facebook Pixel Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις
| 2011-05-19 00:32:00

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τη διαιτησία και τον Πάμπλο Γκαρσία

Τώρα, από που να αρχίσει κανείς, κι από που να τελειώσει... Το βέβαιο είναι πως για άλλη μια φορά, μετά τα όσα έγιναν, αλλά κυρίως τα όσα δεν έγιναν στην Τούμπα, πάλι δεν μπορείς να μιλήσεις για ποδόσφαιρο.

Την αντίδραση της ΑΕΚ μετά το παιχνίδι, την καταλαβαίνω. Τέτοιες αντιδράσεις τις έζησα καμιά 15αριά χρόνια. Όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει την επαφή με τους τρεις μεγάλους και το ένιωθε, όποτε έχανε στην Αθήνα, αντί να κοιτάει τα χάλια του, του έφταιγαν η σάρα, η μάρα, το κακό συναπάντημα, το κατεστημένο και τα στοιχειά της φύσης.

Την ανακοίνωση της ΑΕΚ θα την επικροτούσε όλη η Ελλάδα, αν την έβγαζε το βράδυ της 30ης Απριλίου. Τότε, προτίμησε να μας πει ότι ο Ατρόμητος είναι ομάδα γειτονιάς.

Στο αντίστοιχο παιχνίδι Κυπέλλου στην Τούμπα είχαν γίνει τέρατα και σημεία κι αν ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την καταστροφή, το οφείλει στον Δέλλα, στον Λυμπερόπουλο και στον Καφέ, που έκαναν τους χαζούς κι έπεισαν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο, για να μην διαλυθεί ο ΠΑΟΚ.

Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, αν ο Δέλλας δεν έφαγε 3-4 αγωνιστικές, το οφείλει σ' αυτόν, που έπεισε τον διαιτητή εκείνου του αγώνα, να μην τον κάψει στο φύλλο αγώνα και τη γλίτωσε με μία. Όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο, σέβονται ο ένας τον άλλον.
Τώρα τι ήταν αυτό, που πείραξε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να τα βάλουν με τα στοιχειά της φύσης, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Το να διαδηλώνεις ότι σε κυνηγάει ο Ολυμπιακός Βόλου, πάντως, αυτός, που την πρώτη αγωνιστική κέρδισες με (ας πούμε) τραβηγμένο πέναλτι, είναι απλά μία ένδειξη ότι μικραίνεις και το νιώθεις.

Αν η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία της Τούμπας, τι να πει κανείς... Η πραγματικότητα είναι ότι ο Σιδηρόπουλος δεν δίνει ένα πέναλτι μαρς που κάνει ο Μανωλάς στον Λίνο στο 0-1 και λίγο αργότερα του δίνει ένα ανύπαρκτο φάουλ στο ημικύκλιο κι ο Γκαρσία ισοφαρίζει.

Μήπως φωνάζει για την αποβολή του Μάκου; Αρχικά ο Γεωργέας έσπρωξε τον Λίνο και γι΄ αυτόν θα ήταν πάλι η 2η κίτρινη. Μετά τον σπρώχνει κι ο Μάκος για να σιγουρέψουν την αποβολή. Μετά βέβαια ο συμπαθής μέσος της ΑΕΚ όρμηξε στον Θάνο, που τον υπέδειξε ως δράστη, αλλά μην το κάνουμε και θέμα. Τον "πολιτισμό" τον αντιλαμβάνεται ο καθένας όπως νομίζει.

Μήπως φωνάζει για τον Γκαρσία; Μα ο Γκαρσία τη βλακεία του την πλήρωσε και δικαίως αποβλήθηκε. Όσο μεγάλος παίκτης είναι, αλλά τόσο ανόητα λειτουργεί ώρες ώρες. Είπε κανείς τίποτα διαφορετικό;

Τι να έγινε άραγε στην Τούμπα αυτό το βράδυ, που οδηγεί κάποιον στον συμπέρασμα, ότι οι Θεοί και οι δαίμονες (που πέρσι, απ΄ ότι μας είπαν, είχαν άλλους φίλους) κυνηγούν την ΑΕΚ;

Μήπως πάλι η ΑΕΚ φωνάζει για τον πυρσό που έριξε ένας χαζός σ' ένα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο και διακόπηκε το παιχνίδι για δύο λεπτά; Αν ναι, να της θυμήσουμε ότι μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο τους κανόνες τους βάζει η Σούπερ Λίγκα, δηλαδή οι 16 που συμμετέχουν σ' αυτό το σίχαμα. Αυτοί οι 16 που ενοχλούνται μόνο όταν αυτές τις βλακείες, τις κάνουν οι οπαδοί των άλλων 15.

Να μιλήσουμε για μπάλα; Και τι να πούμε; Αν απομονώσεις όλα τ΄ άλλα, μάλλον καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι αν έπρεπε να κερδίσει κάποιος, αυτός ήταν εκείνος που κέρδισε.

Ο Χάβος είπε να παίξει "κανονικά" αυτή τη φορά και κέρδισε. Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει φτιαχτεί για να παίζει 4-2-3-1. Όποτε πάει να αλλάξει το DNA αυτής της ομάδας, σε σημείο που να μπερδεύει και τους αντιπάλους του για να αναρωτιούνται "αν κρύβεται τίποτα πίσω απ΄ αυτό και μας έστησε καμιά παγίδα", το πιο πιθανό είναι να την ακούει, όπως την άκουσε μετά το τουρλουμπούκι, που κατέβασε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Και η κριτική θα του κάθεται στο στομάχι.

Εν πάση περιπτώσει, ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι πρώτος και έχει το παιχνίδι στα χέρια του. Αν θα το κρατήσει δικό του θα φανεί την Κυριακή. Τότε που η ΑΕΚ θα πάει να παίξει σ΄ αυτόν, που "τσίγκλισε" μετά την ήττα της Τούμπας κι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να μείνει όρθιος στο ΟΑΚΑ, όπου συνήθως κάτι παθαίνει, μόλις περνάει την πόρτα του.
Κυριακή, κοντή γιορτή που λένε...

Πηγή: sentra-goal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags