Facebook Pixel Να χαρούμε εμείς ελληνικό ποδόσφαιρο...
| 2011-05-19 16:10:00

Να χαρούμε εμείς ελληνικό ποδόσφαιρο...

Να χαρούμε εμείς ελληνικό ποδόσφαιρο...

Για να γίνει το Βόλος-ΑΕΚ πρέπει να μαζευτεί όλη η οικουμένη; Η Ένωση το βλέπει έτσι για να προστατέψει τα συμφέροντά της, όμως δεν πρέπει να στεκόμαστε τόσο σε ομάδες, αλλά στο γενικό φαινόμενο.

Δηλαδή, οι εισαγγελείς σ’ αυτή τη χώρα άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν; Τα ΜΑΤ, επίσης; Και η πολιτική ηγεσία;

Κάθε τόσο ακούμε στα ντέρμπι για χιλιάδες ΜΑΤ. Μαθαίνουμε για δυο και τρείς εισαγγελείς. Ένας χαμός γίνεται και παραλύει το σύμπαν για να μπορέσει να διεξαχθεί ένα… παιχνίδι. Για παιχνίδι δεν πρόκειται; Σε λίγο, πάντως, έτσι όπως πάνε θα φωνάζουν το ΝΑΤΟ για να καθαρίσει, όπως γίνεται στην Λιβύη…

Να ρωτήσουμε και κάτι ακόμα; Γιατί δεν κάλεσε μόνο την Superleague η Ένωση; Αυτό δεν είναι το θεσμικό όργανο στο οποίο μετέχει; Ισότιμη μέτοχος στην Superleague είναι η ΑΕΚ, όπως και οι υπόλοιπες 15 ομάδες. Λίγκα έχουν φτιάξει. Λίγκα από ανώνυμες εταιρείες για να κανονίζουν τα του οίκου τους. Γιατί, λοιπόν, απασχολεί και τόσο άλλο κόσμο;

Αν θέλει το ποδόσφαιρο να έχει την αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να έχει και την αυτοδιαχείριση κρίσεων. Έτσι δεν είναι; Δεν γίνεται να τα τσεπώνει από κρατικές διαφημίσεις, να φέρνει στα γήπεδα όλο τον κρατικό μηχανισμό όποτε του καπνίσει, όμως να λέει όταν τα βρίσκει σκούρα «Έχω το αυτοδιοίκητο». Ποιο αυτοδιοίκητο έχει το ποδόσφαιρο; Όποτε το συμφέρει έχει το κρατικοδιοίκητο κι όποτε δεν το συμφέρει τρέχει για παράπονα στην ΦΙΦΑ.

Είναι κατάντια όσα έχουμε δει αυτή τη σεζόν απ’ όλες σχεδόν τις ομάδες κι από τόσους και τόσους παράγοντες. Και πρόκειται για την πιο μαύρη αγωνιστική περίοδο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουν γίνει δεκάδες παραβάσεις σε όλα τα επίπεδα κατά συρροήν. Και κανείς δεν ξέρει τι ακόμα έχει να συμβεί μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μόνο τον πρωθυπουργό δεν ζητάει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags