Facebook Pixel Μας κάνει πλάκα η Ντνίπρο!
Ποδόσφαιρο
| 2015-05-14 23:58:00

Μας κάνει πλάκα η Ντνίπρο!

Μας κάνει πλάκα η Ντνίπρο!

Οι Ουκρανοί νίκησαν τη Νάπολι στο Κίεβο με 1-0 (πάλι αμφισβητούμενο το γκολ...) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στον τελικό του Europa League της 27ης Μαΐου!
 

Οι φλύαροι Ναπολιτάνοι του Ράφα Μπενίτεθ (που άφησε στον πάγκο Χάμσικ και Μέρτενς) είχαν μοιραίο στο πρώτο μέρος τον Γκονζάλο Ιγουαΐν και στο δεύτερο δέχτηκαν ένα γκολ από τον Σελεζνιόφ (ίσως ήταν κι επιθετικό φάουλ, ενώ θυμίζουμε το γκολ στο "Σαν Πάολο ήταν οφσάιντ) και... γεια σας! Η Ντνίπρο αμύνθηκε ηρωικά στο τέλος, η Νάπολι δεν είχε απαντήσεις και έτσι οι Ουκρανοί θα βρεθούν στη Βαρσοβία αντίπαλοι με τη Σεβίλλη προκειμένου να διεκδικήσουν την κούπα! Μάλιστα... Η Ντνίπρο που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον τελικό!

Μοιραίος Ιγουαΐν

Η Νάπολι από το 1` θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό και στο 8` έφτασε κοντά στο 0-1, αλλά ο Μπόικο σταμάτησε στο τετ-α-τετ τον Ιγουαΐν! Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με την ομάδα του Μπενίτεθ να προσπαθεί να βγει μπροστά με αξιώσεις, αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν και την Ντνίπρο να περιμένει. Ο Μπόικο στο μεταξύ στο 28` νίκησε πάλι τον Ιγουαΐν, όταν ο Αργεντινός προσπάθησε να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά και τους Ουκρανούς να απαντάνε στο 34` με το ωραίο μακρινό σουτ του Σελεζνιόφ! Έτσι το πρώτο μέρος έληξε στο 0-0, αποτέλεσμα μάλλον δίκαιο, με όσα (λίγα) είδαμε.

Ωραίος ο Σελεζνιόφ!

Με κόντρα έφτασε κοντά στο γκολ η Ντνίπρο στο 49`, όταν ο Σελεζνιόφ από αριστερά έδωσε παράλληλα στον Λούτσκεβιτς, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ! Το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τον Μπενίτεθ να βάζει και τον Χάμσικ στο 56`, δίνοντας σύνθημα για επίθεση. Όμως δυο λεπτά μετά στο 58` ο Κονοπλιάνκα έκανε τη σέντρα και ο Σελέζνιοφ με παλληκαρίσσια κεφαλιά (ίσως να έκανε φάουλ στον Μπρίτος) έκανε το 1-0!

Η Νάπολι άρχιζε να πιέζει για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, κυρίως με πλαγιοκοπήσεις, με τον Μέρτενς στο 69`, που είχε μπει αντί του Ινσίνιε, να έχει ένα καλό σουτ άουτ. Στο 77` ο Ντόουγκλας σχεδόν πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα και ο χρόνος πλέον πίεζε τους "παρτενοπέι"... Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τον Αντούχαρ να σώζει δις (!) σε σουτ των Κάλινιτς και Ματέους, τον δεύτερο να έχει δοκάρι (!) στο 90+2`με κεφαλιά και τους Ουκρανούς να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη-πρόκριση!

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα, Ροτάν, Φεντορτσούκ, Λουτσκέβιτς (67' Ματέους), Κονοπλιάνκα, Σελεζνιόβ (75' Κάλινιτς)

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Γκιοκχάν Ινλέρ, Νταβίντ Λοπεθ, Γκαμπιαντίνι (55' Χάμσικ), Καγιεχόν, Ινσίνιε (61' Μέρτενς), Ιγκουαΐν

Σκόρερ: 58' Σελεζνιόβ


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags