Facebook Pixel Τι είπε ο Νικοπολίδης για το ρόστερ του Παναθηναϊκού!
| 2015-05-27 19:09:00

Τι είπε ο Νικοπολίδης για το ρόστερ του Παναθηναϊκού!

Τι είπε ο Νικοπολίδης για το ρόστερ του Παναθηναϊκού!

Διαβάστε τι είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης για το φετινό πρωτάθλημα και την σύγκριση του υλικού του Παναθηναϊκού με αυτό του Ολυμπιακού.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε:

Για το αν η θέση του τερματοφύλακα συνδέεται με αυτή του προπονητή: "Στο ποδόσφαιρο τα περισσότερα πράγματα συνδέονται το ένα με το άλλο. Ο προπονητής όπως και ο τερματοφύλακας ίσως σε μία ήττα είναι αυτοί που φταίνε περισσότερο. Οι επιθετικοί έχουν το χάρισμα να συμμετέχουν μόνο στις επιτυχίες. Αυτοί που τραβάνε τα δεινά είναι οι προπονητές και οι τερματοφύλακες. Αυτά όμως είναι στο ποδόσφαιρο. Τα πράγματα εξελίσσονται και πρέπει να αξιολογούμε τους πάντες και το έργο τους."

Για την εκδήλωση "Ημέρες Θάλασσας Πειραιά": "Από 28 μέχρι 31 Μαΐου ο Πειραιάς είναι η τιμώμενη πόλη. Γίνεται πλήθος δράσεων σε 14 κεντρικά σημεία. Είναι ευκαιρία να κατέβουν στον Πειραιά και να γνωρίσουν την πόλη ακόμα καλύτερα. Υπάρχει ένας χάρτης στο site που ο καθένας μπορεί να δει το που μπορεί να πάει. Υπάρχουν σημεία που ο πολύς κόσμος δεν τα γνωρίζει. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την πόλη. Είναι ευκαιρία ο κόσμος να γνωρίσει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και της ανατολικής Ευρώπης."

Για τις δράσεις που ετοιμάζει ο δήμος Πειραιά: "Υπάρχουν αγώνες επίδειξης πόλο, υπάρχει η αναβίωση των πρώτων σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων θαλάσσης και πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς. Θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε ένα beach party, με αγώνες ποδοβόλεϊ. Θα γίνει ένα ωραίο beach party. Είναι και οι δυσκολίες όχι μόνο το δήμου Πειραιά, αλλά όλων των δήμων για να είναι 100% έτοιμοι. Δεν μπορούμε να κλαίμε την μοίρα μας. Πρέπει να προσπαθούμε όλοι και να κάνουμε το καλύτερο για τον δήμο μας και την χώρας. Ο καθένας από τον χώρο που υπηρετεί να κάνει το καλύτερο δυνατό."

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Υπήρχαν δύο φάσεις στο πρωτάθλημα. Αλλά όλα εξαρτιόνταν από το τι θα έκανε ο Ολυμπιακός. Η πρώτη φάση ήταν όταν ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο Champions League, έχασε πολλές δυνάμεις εκεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε τον ΠΑΟΚ που χωρίς να παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο έπαιρνε αποτελέσματα και είχε φτάσει στο +5, αλλά η απόδοση του δεν έδειχνε ότι θα πάει μέχρι τέλους. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός συγκεντρώθηκε στο πρωτάθλημα και από τότε που μπήκε μπροστά και όταν απέκτησε και την διαφορά όλα είχαν τελειώσει."

Για την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό: "Κάθε φορά που γίνεται μία αλλαγή προπονητή υπάρχει πάντα μία ανακατωσούρα. Στη σύγχρονη εποχή και ειδικά στην Ελλάδα όταν μία ομάδα δεν πηγαίνει καλά, πάντα κάτι φταίει και όχι πάντα ο προπονητής θα έλεγα εγώ. Εκείνο το διάστημα έγινε η αλλαγή του προπονητή με στόχο την βελτίωση της ομάδας. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλες διαφορές από την επόμενη με βάση τον πρωταθλητισμό. Η επόμενη ομάδα που μπορεί να μιλάει με βάση την υγεία της είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά έχει να κάνει 20 χρόνια πρωταθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα πρωταθλητισμού, αλλά δεν έχει το υλικό για να φτάσει τον Ολυμπιακό. Όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Φέτος είχε διακυμάνσεις. Είχε το Champions League που δεν είναι εύκολο πράγμα να νικάς στην έδρας σου Γιουβέντους και Ατλέτικο."

Για το τι φταίει και στα νοκ άουτ παιχνίδια ο Ολυμπιακός αποκλείεται: "Στα νοκ άουτ παιχνίδια περισσότερο παίζει ρόλο το αποτέλεσμα παρά η εμφάνιση και παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη, η στιγμή. Στο Κίεβο χωρίς η Ντνιέπρ να κάνει τίποτα, πήραν τις στιγμές τους και πήραν ένα σκορ ασφαλείας. Όταν μπαίνεις πίσω με τέτοιο σκορ είναι πολύ δύσκολο να το ανατρέψεις."

Για το αν έχει σκεφτεί να τα παρατήσει όλα: "Όταν ζεις 25 χρόνια σε ομάδες πρωταθλητισμού με την πίεση είναι κάτι σαν ένα σαράκι, σαν δηλητήριο που δεν μπορείς να το αποβάλλεις. Δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά είναι ένα πράγμα που σε τρώει. Αν πω τα παρατάω όλα και πάω σπίτι μου, είναι ένα πράγμα που θα με τρώει. Γι’ αυτό λέω να δοκιμάσω και να δω αν είμαι άξιος να τα καταφέρω, αλλιώς να πάω σπίτι μου ή σε κάποια ακαδημία χωρίς να έχω την πίεση του πρωταθλητισμού. Επειδή κάνω πολύ καλά την αυτοκριτική μου, θα σταματήσω πριν μου το πουν. Σίγουρα με τον καιρό θα αλλάξω ορισμένα πράγματα θα συμβιβαστώ με κάποια, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα περιμένω την ευκαιρία μου και αν δω ότι δεν μπορώ μόνος μου θα πάω σπίτι μου."

Για το αν υπάρχουν καλοί Έλληνες τερματοφύλακες: "Υπάρχουν καλοί Έλληνες τερματοφύλακες. Αν όλοι δώσουν την ευκαιρία στον Έλληνα τερματοφύλακα και έχουμε την υπομονή να στηριχθούμε πάνω τους θα δούμε ότι είναι καλοί. Ο πρώτος είναι ο Καρνέζης που κάνει μία καταπληκτική καριέρα. Όλοι ψάχνουν την εύκολη λύση. Και όχι μόνο στην θέση του τερματοφύλακα. Όλοι λέμε να βάλουμε νέα παιδιά και μετά υπάρχουν οι φωνές που λένε ο πρόεδρος δεν βάζει λεφτά. Για να δημιουργήσουμε ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να δούμε παιδιά που μετά από δύο τρία χρόνια θα είναι κορμός στις ομάδες τους. οι καλές ελληνικές ομάδες ήταν με Έλληνες ποδοσφαιριστές συν 2-3 καλούς ξένους, αυτή ήταν η καλή χημεία. Ο κόσμος θέλει τους Έλληνες. Είμαι υπέρ του ελληνικού στοιχείου και θα το λέω όσο θα είμαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω στον Έλληνα ποδοσφαιριστή."

Για την Εθνική ομάδα: "Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, μία αποτυχία όπως φαίνεται γιατί ακόμα δεν έχουμε αποτύχει, νομίζω θα είναι πολύ μεγάλη αποτυχία. Το ποδόσφαιρο μας με τα προβλήματα που περνάει η Εθνική το αναδεικνύει. Είναι για εμάς μία ελπίδα η Εθνική μας, μιας και πλέον οι κληρώσεις είναι ευνοϊκές. Μία αποτυχία θα μας φέρει πίσω. Αλλά μέσα μία ενδεχόμενη αποτυχία φέρνει και μία μεγάλη συσπείρωση. Υλικό υπήρχε και με τον κύριο Ρανιέρι και υπάρχει και με τον κύριο Μαρκαριάν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάμε στα τελικά του Euro."

Για το ποιος θα κατακτήσει το Champions League: "Νομίζω θα έδινα πιθανότητες στην Μπαρτσελόνα. Αυτή τη στιγμή έχει βρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Ειδικά στην επίθεση της με αυτή την τριάδα. Και μπορεί να σπάσει και την άμυνα της Γιουβέντους που σπάει κόκαλα."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags