Facebook Pixel Στο Europa κάνει κουμάντο η Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2015-05-27 23:38:00

Στο Europa κάνει κουμάντο η Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Europa κάνει κουμάντο η Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο σπίτι της πήρε για άλλη μια χρονιά το τρόπαιο του Europa League η Σεβίλλη, που επικράτησε 3-2 με ανατροπή της μαχητικής Ντνίπρο στον τελικό της Βαρσοβίας, ύστερα από ένα εκπληκτικό ματς. Δύο γκολ ο Μπάκα.

Ο τελικός στην Βαρσοβία ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τόσο για του οπαδούς της Ντνίπρο, όσο και για τους ποδοσφαιρόφιλους που ευελπιστούσαν σε ένα καλό ματς. Μόλις στο 7' ο Κάλινιτς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για την ουκρανική ομάδα, ύστερα από σέντρα του Ματέους, βάζοντας φωτιά στον τελικό.

Ωστόσο, η Σεβίλλη έδειχνε μέσα στο γήπεδο το πόσο καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα είναι και αφού πίεσε πολύ, κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να κάνει την ανατροπή. Το 1-1 έκανε ο Κριχόβιακ στο 28' με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το 1-2 ο Μπάκα στο 31', με ωραίο πλασέ, ύστερα από εκπληκτική ασίστ του Ρέγες.

Και πάλι όμως η Ντνίπρο δεν το έβαλε κάτω. Δεν πτοήθηκε από την ανατροπή και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροτάν έφερε το ματς στα ίσα και πήγε στα αποδυτήρια με εξαιρετική ψυχολογία εν όψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έδειξαν να προσέχουν λίγο περισσότερο τις άμυνές τους, με την Σεβίλλη να έχει πάντα τον έλεγχο και να ψάχνει με μεγαλύτερη όρεξη το γκολ. Γκολ που ήρθε στο 73' και πάλι με τον Μπάκα, μετά από τραγικά λάθη στην άμυνα των Ουκρανών.

Το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος για τους Ανδαλουσιανούς που έκαναν το back to back στο Europa League, αφού κατέκτησαν και πέρυσι το τρόπαιο εναντίον της Μπενφίκα, ενώ έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο και στο UEFA, τις σεζόν 2005-2006 και 2006-2007 (τελικοί με Μίντλεσμπρο και Εσπανιόλ).

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (85' Σάχοβ), Φεντορτσούκ (68' Μπέζους), Ροτάν, Ματέους, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (78' Σελεζνιόβ).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Αλέις Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμ'Μπιά, Κριχόβιακ, Μπανέγα (87' Ιμπόρα), ΧΑ Ρέγες (59' Κόκε), Βιτόλο, Μπάκα (82' Γκαμεϊρό).

Δείτε τα γκολ του τελικού:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags