Facebook Pixel Τι θα παίξεις σήμερα;
| 2015-05-30 14:20:00

Τι θα παίξεις σήμερα;

Τι θα παίξεις σήμερα;

Αναλύσεις για όλα τα ματς του κουπουνιού. 

190. ΓΚΑΝΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Γκάνα ήταν πρωταθλήτρια Κόσμου σ’ επίπεδο Νέων το 2009, ενώ είχε πάρει την 3η θέση το 2013. Η ομάδα της Αφρικής δείχνει και φέτος έτοιμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, ο όμιλος είναι αρκετά δύσκολος, γι’ αυτό και θα πρέπει να προσέξει πολύ, ειδικά στο ξεκίνημα. Η Αυστρία διαθέτει μία καταπληκτική φουρνιά παικτών, αλλά κι ένα καλοδουλεμένο σύνολο. Λογικά θα μείνει 3η, πίσω από τις Αργεντινή και Γκάνα, όμως, αν πάρει τώρα το αποτέλεσμα, θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

198. ΒΙΣΣΕΛ ΚΟΜΠΕ - ΣΕΝΤΑΪ

Τέλος στο σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη έβαλε η Βίσσελ Κόμπε, που κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τη Μοντέντιο Γιαμαγάτα σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις. Στο Λιγκ Καπ ηττήθηκε 1-2 εντός από τη Σιμίζου. Γιασούντα (α), Σόμα (μ), και Μιχάρα (μ) απουσιάζουν. Επιστρέφουν Μπουένο (α) και Μοριόκα (μ). Άλλη μια ήττα για τη Σεντάι, που έχασε 1-0 στο γήπεδό της από τη Βεντφόρετ Κόφου. Έχει σημειώσει μόλις μία νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια της. Στο Λιγκ Καπ ηττήθηκε 2-1 από τη Μοντέντιο Γιαμαγάτα. Τραυματίας ο Καμάτα (α). Επιστρέφει ο Κανακούμπο (μ).

205. ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ ΜAΡΙΝΟΣ - ΓΚΑΜΠΑ ΟΣΑΚΑ

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η Γιοκοχάμα Μαρίνος νίκησε εύκολα με 3-0 τη Ματσουμότο Γιαμάγκα και με βάση τις τελευταίες εμφανίσεις, έδειξε ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο Λιγκ Καπ ηττήθηκε 2-1 από την Καβασάκι. Τραυματίες είναι οι Νακαγκάβα (ε), Ναράβα (α), Κουριχάρα (α) και Νακαμούρα (μ). Στραβοπάτημα για την Γκάμπα Οσάκα, που έμεινε στο 1-1 στο γήπεδό της την Καβασάκι και έχασε κάπως την επαφή με την κορυφή. Έχει μόλις μία ήττα στους τελευταίους εννέα αγώνες. Προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη 3-1 επί της Σεούλ. Εκτός οι Ουσίντα (μ), Μιογίν (μ) Νισίνο (α) και Σουκ (α).

206. ΚΑΣΙΜΑ - ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ ΓΙΑΜ.

Άλλη μια μέτρια εμφάνιση από την Κασίμα, που ηττήθηκε 2-1 από την Ουράβα. Έχει μόλις μία νίκη στους τελευταίους πέντε αγώνες της και είναι ξεκάθαρο ότι διανύει περίοδο κρίσης. Εκτός παραμένει ο Ντάβι (α). Αμφίβολος είναι ο Γιαμαμότο (α). Τέλος πήρε το αήττητο σερί τριών αγώνων της Ματσουμότο, που γνώρισε βαριά ήττα 3-0 στο γήπεδό της από τη Γιοκοχάμα Μαρίνος. Δεν έχει νίκη στις τελευταίες τέσσερις εξορμήσεις. Απουσιάζουν οι αμυντικοί Τανιόκου, Γκότο και Νασουκάβα.

207. ΣΙΜΙΖΟΥ - ΚΑΒΑΣΑΚΙ

Άλλη μια ήττα για την εκ των ουραγών Σιμίζου, που έχασε με το βαρύ 4-0 από τη Σόναν. Στο Λιγκ Καπ κέρδισε με 2-1 την Κόμπε. Εκτός παραμένουν οι Ινουκάι (α), Μουράτα (μ) Μουραμάτσου (α), Σιρασάκι (ε), Καμάτα (α), Χιραόκα (α), Ναγκασάβα (ε), και Ούσι (τ). Επιστρέφουν οι Ουσίντα (α) Τακεγκούτσι (α), Μιούρα (α). Τρίτο ματς χωρίς ήττα για την Καβασάκι, που νίκησε 3-2 την Τοσού. Στο Λιγκ Καπ κέρδισε 2-1 τη Γιοκοχάμα Μαρίνος. Εκτός οι Γιαμακόσι (α), Σανέτο (α), Νομπορισάτο (α), Κομπαγιάσι (ε), Γουέστ (τ), Οσίμα (μ). Τιμωρημένος ο Οκούμπο (ε).

208. ΣΟΝΑΝ - ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Η Σόναν διέλυσε με 4-0 τη Σιμίζου και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τέσσερα ματς χωρίς ήττα. Στο Λιγκ Καπ, πάντως, ηττήθηκε 0-2 από τη Νιιγκάτα. Το καλό είναι ότι δεν έχει απουσίες. Σούπερ εμφάνιση από τη Χιροσίμα, που επιβλήθηκε με 4-2 της Νιιγκάτα. Έχει υποστεί μόλις μία ήττα στους τελευταίους οκτώ αγώνες της. Στο Λιγκ Καπ έφερε 1-1 με την Τόκυο. Εκτός έχουν τεθεί οι Καβασάκι (α), Γιοσίρο (μ), Μορισάκι (μ). Επιστρέφει από τιμωρία ο Αογιάμα (μ).

209. ΤΟΚΥΟ - ΚΑΣΙΒΑ

Επιχείρηση-ανασύνταξη στις τάξεις της Τόκυο, που έχασε 1-0 από τη Ναγκόγια και συμπλήρωσε τρεις σερί ήττες. Στο Λιγκ Καπ έφερε 1-1 με τη Χιροσίμα. Εκτός ο Ισικάβα (μ). Επιστρέφει από τραυματισμό ο Χιραγιάμα (ε) και από τιμωρία ο Κανίνι (α). Τιμωρημένος είναι ο Τοκουνάγκα (α). Από εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με αντίπαλο τη Σόναν προέρχεται η Σόναν. Πήρε μεγάλη πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας παρά την εντός έδρας ήττα 2-1 από τη Σουγόν, αφού κέρδισε με 3-2 στην Κορέα.

210. ΤΟΣΟΥ - ΟΥΡΑΒΑ

Τέλος πήρε το αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων της Τόσου, που έχασε 3-2 στην έδρα της Καβασάκι. Έχει σημειώσει μόλις μία νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες της. Στο Λιγκ Καπ έφερε 0-0 στην έδρα της Βεντφόρετ Κόφου. Επιστρέφει από τραυματισμό ο Οκούντα (τ). Άλλη μια νίκη για την πρωτοπόρο Ουράβα, που επιβλήθηκε με 2-1 της Κασίμα και διατήρησε το αήττητο. Τραυματίες είναι ο Ιβαντάτε (τ), ο Σάιτο (μ) και ο Ισιχάρα (ε).

211. ΡΙΖΕΣΠΟΡ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Η Ρίζεσπορ βρέθηκε κοντά στο να «χάσει» τη χρονιά, αλλά όταν βρήκε τα δύσκολα, μάζεψε τους βαθμούς που έπρεπε να τελικά εξασφάλισε σχετικά εύκολα την παραμονή. «Τρέχει» αήττητο σερί τριών αγώνων. Απών ο τιμωρημένος Βιεϊρα (α). Η Γαλατασαράι νίκησε 2-0 στο ντέρμπι τη Μπεσίκτας και σε συνδυασμό με τη γκέλα της Φενέρ, στέφθηκε πρωταθλήτρια. Την Τετάρτη αγωνίζεται στον τελικό Κυπέλλου και στοχεύει στο πρώτο νταμπλ από το 2000. Σίγουρα εκτός ο τιμωρημένος χαφ Αντίν, δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές.

212. ΖΕΝΙΤ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ

Η Ζενίτ παρουσιάστηκε χαλαρή στο παιχνίδι με την Άμκαρ και ηττήθηκε 1-0. Ετοιμάζεται για τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος στο γήπεδό της. Εκτός οι Μογκιλεβέτς (α) και Φαϊζούλιν (μ). Τιμωρημένος ο Χουλκ (ε). Επιστρέφει από τιμωρία ο Γκόμεζ (μ). Μια μέτρια σεζόν κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για την Λοκομοτίβ Μόσχας, που κατέκτησε το Κύπελλο και εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της προσεχούς περιόδου. Εκτός έχει τεθεί οι Ντούριτσα (α) και Σεσούκοφ (α). Τιμωρημένοι είναι οι Νιάσε (ε) και Ταβάρες (μ).

213. ΚΟΥΜΠΑΝ - ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΥΛΑ

Απογοήτευση στις τάξεις της Κούμπαν για την απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Κλείνει τη χρονιά χωρίς να πετύχει ούτε τον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου. Εκτός παραμένει ο Εστσένκο (α). Επιστρέφουν από τιμωρία οι Κουμπούλοφ (μ), Μπουκούρ (ε) και Αλμέιδα (ε). Τιμωρημένοι οι Σούνιχ (α), Κούλικ (μ) και Μπουκούρ (ε). Η ουραγός Άρσεναλ Τούλα απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Ντιναμό και πλέον θα δώσει μάχη για τα πλέι άουτ. Για να γλιτώσει, όμως, τον απευθείας υποβιβασμό, πρέπει να κερδίσει και να ηττηθούν δύο εκ των Ροστόφ, Ουράλ, Τορπέντο. Τραυματίας είναι ο Μάσλοφ (μ). Τιμωρημένος είναι ο Ζότοφ (μ).

214. ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Η Ντιναμό Μόσχας παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Άρσεναλ Τούλα. Δεν είναι στα καλύτερά της, έχοντας μόλις μία νίκη σε επτά ματς. Μόνος στόχος να κρατηθεί στην 4η θέση. Με νίκη το καταφέρνει, ειδάλλως δεν θα πρέπει να κερδίσει η Ρούμπιν. Τιμωρημένος είναι ο Μπέτνερ (α). Η Κράσνονταρ νίκησε 2-1 τη Ροστόφ και παρέμεινε στο κόλπο της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την ΤΣΣΚΑ, της οποίας μειονεκτεί στην ισοβαθμία. Εκτός έχουν τεθεί ο Γέντρζεϊτζικ (α) και Ζοαοζίνιο (μ). Τιμωρημένος είναι ο Λαμπόρδε (μ). Επιστρέφουν από τιμωρία οι Περέιρα (μ) και Γκράνκβιστ (α).

215. ΟΥΦΑ - ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

Η Ούφα πήρε μεγάλη νίκη 2-1 επί της Σπαρτάκ στη Μόσχα και απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό. Με νίκη σώνεται, ενώ με ισοπαλία, θα πρέπει να ελπίζει σε μη νίκη της Ροστόφ για να μην βρεθεί στα πλέι άουτ. Τραυματίας είναι ο Σεμάκιν (μ). Βαριά ήττα 3-0 στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ γνώρισε η Ρούμπιν Καζάν. Εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μόνος στόχος πλέον είναι να προσπεράσει την Ντιναμό για να γλιτώσει ένα γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό θα γίνει αν νικήσει και δεν κερδίσει η αντίπαλό της. Εκτός οι Καραντενίζ (μ) και Λιβάια (ε).

216. ΡΟΣΤΟΦ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Η Ροστόφ ηττήθηκε 2-1 από την Κράσνονταρ και τα παίζει όλα στο φινάλε. Εξασφαλίζει την παραμονή με νίκη και αν δεν κερδίσει την ίδια ώρα η Ούφα. Με ισοπαλία γλιτώνει τον απευθείας υποβιβασμό, αλλά πάει πλέι άουτ. Με ήττα κινδυνεύει και με υποβιβασμό. Τιμωρημένοι οι Ντούμπια (μ) και Νόβοσελ (α). Επιστρέφει από τιμωρία ο Γκάκτσαν (μ). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διέλυσε με 3-0 τη Ρούμπιν και έχει προβάδισμα για τη 2η θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Κράσνονταρ. Αυτό θα γίνει αν φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την αντίπαλό της. Εκτός βρίσκεται ο Κάουνα (μ). Επιστρέφει από τιμωρία ο Μιλάνοφ (μ).

217. ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ - ΑΜΚΑΡ

Οριστικά εκτός Ευρώπης έμεινε η Σπαρτάκ Μόσχας, μετά την εντός έδρας ήττα 2-1 από την Ούφα, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη. Κλείνει μία αποτυχημένη χρονιά. Τιμωρημένοι είναι οι Τάστσι (α), Ρομούλο (μ) και Μοντέιρο (μ). Τεράστια νίκη 1-0 επί της πρωταθλήτριας Ζενίτ πέτυχε η Άμκαρ, που εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή. Συμπλήρωσε έξι ματς αήττητη και κάνει σχέδια για την επόμενη σεζόν. Τραυματίας ο Κιρέεφ (μ). Επιστρέφουν από τιμωρία οι Τσερέτσνικοφ (α) και Πέεφ (μ).

218. ΤΕΡΕΚ ΓΚΡΟΖΝΥ - ΟΥΡΑΛ

Η Τέρεκ Γκρόζνι ηττήθηκε 1-0 στο Σαράνσκ από τη Μορντόβια και θα προσπαθήσει να κλείσει τις φετινές της υποχρεώσεις με νίκη στο γήπεδό της. Δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Τραυματίας είναι ο Ογιάλα (α). Τιμωρημένος ο Κουντριάσοφ (α). Επιστρέφουν από τιμωρία οι Ντάλερ (μ) και Ιβάνοφ (μ). Η Ουράλ ηττήθηκε 3-1 εκτός έδρας από την Τορπέντο Μόσχας και θα τα παίξει όλα για όλα για την παραμονή. Θέλει πάση θυσία νίκη και ήττες των Ούφα και Ροστόφ. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί να παίξει πλέι άουτ, αλλά και να υποβιβαστεί. Τιμωρημένοι είναι οι Εζεκιέλ (α), Νικολάι (τ), Ζαμπολότνι (τ) και Σμόλοφ (ε).

219. ΤΟΡΠΕΝΤΟ ΜΟΣΧΑΣ - Μ. ΣΑΡΑΝΣΚ

Η Τορπέντο Μόσχας πήρε πολύ σημαντική νίκη με 3-1 επί της Ουράλ στη μάχη της παραμονής. Απευθείας δεν μπορεί να το πετύχει, αλλά μπορεί να παίξει στα πλέι άουτ, αν προσπεράσει μία εκ των Ροστόφ και Ουράλ. Επιστρέφει από τιμωρία ο Κομπάροφ (μ). Η Μορντόβια Σαράνσκ επικράτησε 1-0 της Τέρεκ Γκρόζνυ, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, στα οποία διατηρεί και το αήττητο. Που να είχε και κίνητρο κιόλας. Επιστρέφει από τιμωρία ο Σίτοφ (α).

227. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΚΑΣΙΜΠΑΣΑ

Ακόμη «βράζουν» στις τάξεις της Φενέρμπαχτσε για τη διαιτησία στο τελευταίο ματς με τη Μπουγιουκσεχίρ. Με το 2-2 έχασε τον τίτλο, σε ένα ματς που είχε 4 αποβολές. Τιμωρημένοι οι Άλβες (α), Κορκμάζ (α), Ερκίν (α), Μεϊρέλες (μ), Τοπούζ (μ), Γουέμπο (ε), τραυματίας ο Εμενίκε (ε). Μέτρια προς κακή η σεζόν της Κασίμπασα, που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Έστω και δύσκολα, κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή και ήδη ξεκίνησε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Τραυματίας ο Σαμ (α), εκτός ομάδας ο Μπουγιούκ (ε).

228. ΠΑΪΝΤΕ ΛΙΝΑΜ. - ΝΟΜΕ ΚΑΛΙΟΥ

Τελικός Κυπέλλου Εσθονίας. Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της βρίσκεται η Παϊντέ, καθώς θα βρεθεί στον τελικό για πρώτη φορά. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας 10 ήττες σε 13 ματς. Τρίτη και «φαρμακερή» για τη Νόμε Κάλιου, η οποία θα αγωνιστεί σε τελικό για τρίτη φορά στην ιστορία της, ωστόσο στις προηγούμενες δύο παρουσίες της δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά με 3 ήττες στα τελευταία 4 ματς.

229. ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ - ΣΤΑΡΤ

Η Χάουγκεσουντ πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση επανήλθε στα «τρίποντα» μετά από 3 αγωνιστικές διαλύοντας (4-0), εντός έδρας, την Στρόμσγκοντσετ. Πρωταγωνιστής ο ποιοτικός χαφ Μπάμπεργκ (2 ασίστ, 1 γκολ). Αξιοπρόσεκτο πως σκόραρε περίπου όσα τέρματα είχε πετύχει συνολικά στα 9 πρώτα ματς (4 έναντι 5)! Η Σταρτ έχασε (1-2), εντός, από την Σπάρτα Σάρπσμποργκ. Επιβάλλεται πρωτίστως η αμυντική της βελτίωση. «Αγκάθι» το φτωχό ρόστερ της. Συμπεριλαμβανομένης της περσινής περιόδου, μετράει μόλις 2 νίκες στα 14 πιο πρόσφατα ματς (2-4-8). Τιμωρημένοι οι Μπόρουφσεν (εξτρέμ, 7/3), Χοφ (φορ, 7/2).

154. ΒΕΡΟΝΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η Βερόνα έμεινε στο 2-2, εκτός, με την Πάρμα. Παίζει μόνο για το γόητρό της και θα ήθελε να κλείσει τη χρονιά με μια επιτυχία επί της μεγάλης αντιπάλου της. Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά υστερεί σε δυναμικότητα και χάνει εύκολα βαθμούς στο γήπεδό της. Τραυματίες οι Ιονίτα, Γκόμες. Η Γιουβέντους διέλυσε (3-1) τη Νάπολι, εντός έδρας, ενώ πριν δέκα μέρες κατέκτησε και το Κύπελλο Ιταλίας νικώντας (2-1) τη Λάτσιο. Έκανε το νταμπλ, απέδειξε σε όλες τις ανταγωνίστριες ότι είναι καλύτερη ομάδα και τώρα η σκέψη είναι αποκλειστικά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, την άλλη εβδομάδα, κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αμφίβολος ο Κάσερες, τραυματίας ο Μπαρτζάλι.

231. ΓΚΟΡΝΙΚ ΛΕΤΖΝΑ - ΡΟΥΧ ΧΟΡΖΟΦ

Με γκολ στο 85’ , η Γκόρνικ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην έδρα της Ζαβίστζα και έκανε άλλο ένα βήμα για την παραμονή. Αν νικήσει επί της ουσίας την κλειδώνει, αλλά και η ισοπαλία δεν την χαλάει. Εξέτισαν ο μπακ Μιερζεγιέφσκι (2 γκολ) και ο αμυντικός Μπιέλακ (1 γκολ). Κατώτερη των περιστάσεων η Ρουχ Χορζόφ, ηττήθηκε 4-2 από τη Μπελσάτοφ. Θέλει νίκη ή έστω τον βαθμό για να μην μπλέξει περαιτέρω. Τραυματίστηκε και είναι αμφίβολος ο ηγετικός χαφ Σταρζίνσκι (7 γκολ).

233. ΙΝΒΕΡΝΕΣ - ΦΟΛΚΕΡΚ

Τελικός Κυπέλλου Σκωτίας. Με βαριά ήττα 5-0 από τη Σέλτικ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Ινβερνές, που τερμάτισε στην τρίτη θέση. Βρέθηκε στον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τις Σεντ Μίρεν, Πάρτικ, Ρέιθ Ρόβερς και Σέλτικ και έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Ξανά εκτός ο αμυντικός Τρεμάρκο (9 συμμ.). Η Φόλκερκ, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, έκανε τη σούπερ έκπληξη φτάνοντας στον τελικό, όπου είναι το αουτσάιντερ. Στάθηκε αρκετά τυχερή στις κληρώσεις, αφού απέκλεισε τις Κάουντενμπιθ, Μπρέχιν, Κουίν οφ Σάουθ και Χιμπέρνιαν. Είναι ξεκούραστη, αφού έχει να δώσει ματς από αρχές Μαΐου. Παίζει κανονικά ο πρώτος σκόρερ Λόι (26/9).

234. ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ - ΚΑΛΜΑΡ

Συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία η Νόρκεπινγκ, που βρίσκεται μια ανάσα από τις πρώτες τρεις θέσεις. Μετά το 1-0 επί της Σούντσβαλ, έφτασε τις πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια. Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Την έκπληξη της προηγούμενης εβδομάδας έκανε η Κάλμαρ, που επικράτησε 2-1 της πρωταθλήτριας Μάλμε και έφτασε τις δύο σερί νίκες. Τραυματίστηκε και είναι αμφίβολος ο μέσος Σαχπεκίδης (1 γκολ).

235. ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ - ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Φάλκενμπεργκ, που επικράτησε 2-0 της Χάκεν. Σκοράρει με συνέπεια, αλλά το ίδιο εύκολα δέχεται γκολ και πρέπει να βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι. Εκτός αγώνων ο μακροχρόνια τραυματίας στράικερ Κριστσάνοβιτς. Άλλη μια εντός έδρας ήττα για τη Σούντσβαλ, που έχασε 1-0 από τη Νόρκεπινγκ και έφτασε τις πέντε στα τελευταία 6 παιχνίδια. Εκτός έδρας παίζει πιο απελευθερωμένα και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πετύχει και τις τρεις νίκες της μακριά από το γήπεδό της. Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Σίγκουργιονσον (1 γκολ).

236. ΧΑΜΑΡΜΠΙ - ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ

Σε κάκιστη κατάσταση βρίσκεται η Χάμαρμπι, που έχασε 1-0 εκτός έδρας από τη Χέλσινμποργκ και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες. Πάντως, δεν έκανε κακές εμφανίσεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει χαλάσει το κλίμα. Εκτός μάχης ο ηγετικός μέσος Κένεντι. Άτυχη στάθηκε η Χάλμσταντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γκέτεμποργκ, αφού δέχθηκε γκολ στο 92’ και έχασε 2-1. Έφτασε τις πέντε σερί ήττες και παραμένει στην τελευταία θέση. Εκτός μάχης λόγω τραυματισμού ο μπακ Λίβερσταμ και λόγω τιμωρίας ο στράικερ Καρίκαρι (2 γκολ).

237. ΑΣΙΡΙΣΚΑ - ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ

Η Ασιρίσκα πάλεψε όσο μπόρεσε αλλά ηττήθηκε 3-2 εκτός έδρας από την Έστερσουντ και παραμένει στο μέσον της βαθμολογίας. Έφτασε τα έξι ματς χωρίς νίκη και κόντρα στην ουραγό Μπρομαποϊκάρνα, έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες. Τον τρίτο βαθμό στο πρωτάθλημα πήρε η Μπρομαποϊκάρνα, που ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Βάρμπεργκς. Εκτός έδρας έχει μόνο ήττες σε πέντε ματς και 4-12 γκολ παθητικό. Έτοιμος ο μέσος Μπέιζμο, αμφίβολος ο εξτρέμ Βέκια και ο μπακ Ούνε-Λάρσον.

238. ΒΑΡΜΠΕΡΓΚΣ - ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ

Τρίτη σερί ισοπαλία αυτή με την Μπρομαποϊκάρνα (0-0) για τη φιλόδοξη Βάρμπεργκς που επιζητά τη νίκη που θα την επαναφέρει σε τροχιά δυάδας και απευθείας ανόδου. Έχει σκαμπανεβάσματα και θα πρέπει να το προσέξει. Πλήρης. Με γκολ στο 88’ η Ντέγκερφορς έσωσε την παρτίδα στο ματς με τη Σίριους, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Ευπαθής στην άμυνα, αν βελτιωθεί και εκεί είναι ικανή να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, να διεκδικήσει άνοδο. Πλήρης.

239. ΒΑΡΝΑΜΟ - ΦΡΕΪ

Μέτρια εμφάνιση από τη Βάρναμο, που ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από τη Μιάλμπι. Εντός έδρας είναι καλύτερη και γι' αυτό διατηρείται έστω οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Θα παραταχθεί πλήρης κόντρα σε μια αντίπαλό που είναι στα μέτρα της και θέλει να το κερδίσει για να πάρει ανάσα βαθμολογική. Την πρώτη της νίκη μετά από τρία παιχνίδια πήρε η Φρέι, που επικράτησε 1-0 της ΓΚΑΙΣ. Εκτός έδρας παρουσιάζει πολλές αδυναμίες και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δεχτεί τα 10 από τα 11 τέρματα του παθητικού της μακριά από το γήπεδό της! Πλήρης.

240. ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ - ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ

Την πρώτη της εντός έδρας απώλεια είχε η Λιούνγκσκιλε, που έμεινε στο 0-0 με την Άνγκελχολμς. Μπροστά της έχει το ντέρμπι με την Έστερσουντ και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Μακροχρόνια απόντες ο γκολκίπερ Κλιάιτς και ο μπακ Ελιάσι, ενώ τιμωρημένος είναι ο σέντερ μπακ Ολντ. Η Έστερσουντ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ασιρίσκα με 3-2, διατήρησε το αήττητο και παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Μοναδικό πρόβλημα ότι ο ακραίος μπακ Μπάλα (1 γκολ) αποχώρησε τραυματίας στο προηγούμενο ματς και είναι αμφίβολος.

241. ΟΥΤΣΙΚΤΕΝΣ - ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ

Η Ούτσικτενς πήρε σημαντικό βαθμό (1-1) στην έδρα της Συριάνσκα, αλλά το ματς με τη Γιόνσεπινγκ είναι δυσκολότερο για τη νεοφώτιστη. Συμπλήρωσε κάρτες και μένει εκτός μάχης ο μπακ Φόρσελ. Χωρίς άλλα αξιοσημείωτα προβλήματα. Την όγδοη νίκη της σε δέκα παιχνίδια πέτυχε η πρωτοπόρος Γιόνσεπινγκ, που επικράτησε 2-1 της ΑΦΚ Γιουνάιτεντ. Αν και είναι νωρίς, ήδη έχει ξεχωρίσει και θεωρείται φαβορί για την άνοδο. Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

242. ΣΙΡΙΟΥΣ - ΑΦΚ ΓΙΟΥΝ

Άτυχη στάθηκε η Σίριους στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντέγκερφορς, αφού δέχθηκε γκολ στο 88’ και περιορίστηκε στην ισοπαλία 1-1. Παραμένει στην τετράδα και σε απόσταση βολής από τις πρώτες θέσεις. Μακροχρόνια απόντες Χόπκινς (μπακ) και Σιρέλιους (μέσος). Τέταρτο ματς σερί χωρίς νίκη για τη σκληροτράχηλη ΑΦΚ Γιουνάιτεντ, που γνώρισε την εκτός έδρας ήττα 2-1 από την πρωτοπόρο Γιόνσεπινγκ, αλλά ήταν μια ήττα εντός προγράμματος. Το άσχημο είναι ότι έχασε τον καλύτερό της παίκτη, τον ηγετικό μέσο Ντέλιτς που αποβλήθηκε.

243. ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ - ΧΑΠΟΕΛ ΙΡΟΝΙ Κ.Σ.

Απογοήτευση στις τάξεις της Μακάμπι Χάιφα. Βρέθηκε μια ανάσα από την Ευρώπη, όμως η ήττα 1-0 της περασμένης εβδομάδας από τη Μακάμπι Π. Τίκβα την άφησε οριστικά εκτός τετράδας. Στο τελευταίο παιχνίδι θα παραταχθεί με πολλές αλλαγές. Άμεση επιστροφή στις νίκες για την Χάποελ Ιρόνι, που επικράτησε εύκολα με 3-1 της Χάποελ Μπιρ Σιβά. Έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά θέλει ένα τρίποντο διατηρώντας μέχρι το τέλος την εξαιρετική πορεία στα πλέι-οφ.

256. ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΙΡ-ΣΙΒΑ - ΜΠΕΪΤ. ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Η Χάποελ Μπιρ Σιβά εξασφάλισε εύκολα το ευρωπαϊκό εισιτήριο και έχει χαλαρώσει επικίνδυνα. Φαίνεται, άλλωστε, από την μόλις μια νίκη στα τελευταία οχτώ παιχνίδια. Στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε 3-1 από την Ιρόνι. Ακόμη μία...αγγαρεία μέσα σε μια έδρα που μετράει τρία σερί «Χ». Σούπερ εμφάνιση από την Μπεϊτάρ, που νίκησε 3-0 την πρωταθλήτρια Μακάμπι Τελ Αβίβ και σε συνδυασμό με την ήττα της Χάιφα, εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Με καλή ψυχολογία, αλλά χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο, πλέον, στο τελευταίο ματς.

257. ΜΟΛΝΤΕ - ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

Η Μόλντε έπαιξε σαν πρωταθλήτρια και νίκησε (0-3), εκτός, τη Μιοντάλεν. Παραμένει στο -8 από τη Ρόζενμποργκ. Έχει σκοράρει και στα 20 προηγούμενα εντός έδρας της. Άτυχος στάθηκε ο ακραίος χαφ Γκατ, που τραυματίστηκε ξανά μόλις αποθεραπεύτηκε. Ερωτηματικό ο τερματοφύλακας Νίλαντ (9 συμ.). Η Σάντιεφορντ ηττήθηκε (0-3), εντός έδρας, από την Βαλερένγκα. Οι συνεχόμενες ήττες έγιναν πλέον 7, ενώ συνδυάστηκαν με 22 γκολ παθητικό! Αυτομάτως, ισοφάρισε τη 2η χειρότερη σχετική επίδοση της ιστορίας της στην Α’ κατηγορίας. Αυξάνεται η πίεση στον τεχνικό Μπόχινεν. Απών λόγω τιμωρίας ο στόπερ Γκαμπριέλσεν (10/2).

149. ΑΡΣΕΝΑΛ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Άρσεναλ «καθάρισε» εύκολα την Μπρόμιτς (4-1) και πήρε την 3η προνομιούχο θέση. Τώρα θέλει να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της. Σημαντικό ότι έδειξε να βρίσκει ξανά τον καλό ρυθμό της στην επίθεση, όμως, οι αμυντικές αρρυθμίες παραμένουν. Αμφίβολος ο Γουέλμπεκ (ε., 25/4). Νίκησε φέτος δύο φορές τη Βίλα στο πρωτάθλημα (5-0 εντός και 0-3 εκτός), ενώ σε 13 ματς Κυπέλλου μετρά 7 νίκες και μόλις 3 ήττες, με την τελευταία να καταγράφεται στο μακρινό 1974. Η Άστον Βίλα ψάχνει την πρώτη κούπα μετά από 19 χρόνια, αλλά και την ευρωπαϊκή έξοδο, αν και πληγωμένη από την ήττα από την Μπέρνλι (0-1). Στο Κύπελλο, όμως, έχει κάνει μεγάλα ματς και είναι άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Εκτός ο Κλαρκ (α., 25/1), αμφίβολοι οι Γκίβεν (τ., 3/0), Οκόρε (α., 23/1).

258. ΜΠΕΛΣΑΤΟΦ - ΖΑΒΙΣΤΖΑ

Ζωντανή στη μάχη της παραμονής έμεινε η Μπελσάτοφ, μετά την εκτός έδρας νίκη 4-2 επί της Ρουχ Χορζόφ. Ήταν το πρώτο τρίποντο από τις 28 Φεβρουαρίου και μετά από 11 ματς. Συμπλήρωσε κάρτες ο επιθετικός Μακ (2 γκολ), όμως επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Τελικόφσκι. Άτυχη στάθηκε η Ζαβίστζα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Γκόρνικ Λέτζνα, αφού δέχθηκε γκολ στο 85’ και έμεινε στο 1-1. Είναι ισόβαθμη με την αντίπαλό της, συνεπώς η επιστροφή στις νίκες αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια για παραμονή. Ουσιαστικά πλήρης!

259. ΜΕΡΣΙΝ ΙΝΤ. ΓΙΟΥΡ. - Ι. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΣΕΧΙΡ

Απεργία ζητώντας τα δεδουλευμένα έκαναν οι παίκτες της Μερσίν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά υποχώρησαν μετά από κάποιες υποσχέσεις. Πολλά τα οικονομικά προβλήματα, που θα τα βρει μπροστά της ενόψει της νέας σεζόν. Τραυματίες Γιανίκ (α), Σαντίκου (μ), Αφσαρλί (μ), Ντελίμπαλτα (μ), Κάλογλου (ε). Έναν βαθμό για να σφραγίσει την έξοδό της στην Ευρώπη θέλει η Μπουγιουκσεχίρ. Τεράστιο επίτευγμα αν τα καταφέρει, αφού είναι νεοφώτιστη. Τραυματίας ο Πεκτούρκ (μ), τιμωρημένος ο Τεκντεμίρ (μ).

260. ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ - ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ

Η Μπούρσασπορ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, αλλά θέλει την τέταρτη θέσει για να «καθαρίσει». Μπορεί να της κάνει και η Πέμπτη αν χάσει την Τετάρτη στον τελικό Κυπέλλου από τη Γαλατά. Ενδεχομένως να κάνει αλλαγές. Τραυματίας ο Κιβέλι (α), τιμωρημένοι οι Ζοσουέ (μ), Τσινάζ (μ). Με γκολ στο 92’ η Κόνιασπορ πήρε την ισοπαλία 1-1 στο ματς με τη Ρίζεσπορ και συμπλήρωσε τρία χωρίς ήττα. Πολύ αισθητή η βελτίωσή της όταν την ανέλαβε ο Κοτζαμάν, ο οποίος θα μείνει και του χρόνου. Τραυματίες οι Φελγκέιρας (τ), Ιντζεμάν (μ), Μαρικά (ε),

261. ΣΙΒΑΣΠΟΡ - ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Χαλάρωσε αισθητά η Σίβασπορ μετά την εξασφάλιση της παραμονής, κάτι που φαίνεται από την μόλις μια νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια. Θα μείνει και του χρόνου ο Γιαλτσίν, που προανήγγειλε αλλαγές. Τραυματίες οι Τοραμάν (α), Ενεράμο (ε). Η Τραμπζονσπόρ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 3-2 της Μπαλικεσίρσπορ και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης. Για την τέταρτη θέση θέλει νίκη και ήττα της Μπουγιουκσεχίρ, ενώ για την πέμπτη πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μπούρσασπορ. Τραυματίες οι Κιβράκ (τ), Μποσίνγκουα (α), Καρά (μ), Γιλμάζ (ε), Γιαταμπαρέ (ε), τιμωρημένος ο Καρντόσο (ε).

150. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Τελικός Κυπέλλου Γερμανίας. Στον 7ο τελικό της ιστορίας της έφτασε η Ντόρτμουντ, μετά από την πρόκριση επί της Μπάγερν στα ημιτελικά. Με νίκη περνάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλιώς θα παίξει στα προκριματικά, λόγω της έβδομης θέσης που πήρε στο πρωτάθλημα, νικώντας στην αυλαία με 3-2 τη Βέρντερ Βρέμης. Αυτό θα είναι το τελευταίο ματς για τον αρχηγό Σεμπάστιαν Κελ και τον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ. Τιμωρημένος ο εξτρέμ Καμπλ. Δεύτερος τελικός στην ιστορία της Βόλφσμπουργκ, που ψάχνει το πρώτο της τρόπαιο στον θεσμό. Κέρδισε ήδη τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα. Στο φινάλε έμεινε στο 2-2 με την Κολωνία. Αμφίβολος ο στόπερ Νάλντο.

262. ΒΙΡΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΑ - ΜΟΝΤΕΝΑ

Η Βίρτους Εντέλα έψαξε το… θαύμα στην έδρα της Κροτόνε, καθώς μια νίκη θα της έδινε την απ’ ευθείας παραμονή, έμεινε ωστόσο στο 0-0. Ελπίζει ότι θα τα καταφέρει μέσω των πλέι άουτ.Τιμωρημένος ο μέσος Βόλπε (34/0) και τραυματίες ο μέσος Λεβαντόφσκι (11/0) και οι επιθετικοί Μαζούκι (15/3), Κουτόλο (15/2). Η Μόντενα προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Λατίνα. Έχει μείνει χωρίς νίκη στα 5 τελευταία (0-2-3). Το κλίμα στις τάξεις της είναι βαρύ. Στο πρώτο παιχνίδι ελπίζει να μην ηττηθεί, για να έχει το προβάδισμα στον επαναληπτικό. Τιμωρημένοι οι μέσοι Σαλίφου (23/1), Σκιαβόνε (35/2) και τραυματίας ο επιθετικός Μπελτράμε (20/0).

263. ΝΟΥΕΒΑ ΣΙΚΑΓΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΕΜΠΕΡΛΕΪ

Η Νουέβα Σικάγο έμεινε ξανά «άσφαιρη», αυτή τη φορά απέναντι στην Ολίμπο, αλλά πήρε την ισοπαλία. Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα τελευταία πέντε στο πρωτάθλημα. Ψάχνει λύσεις ο προπονητής Φορεστέλο, που έκανε την περασμένη εβδομάδα το ντεμπούτο του και αναμένεται να κάνει τέσσερις αλλαγές. Η Ατλέτικο Τεμπερλέι είχε τον έλεγχο του ματς απέναντι στην Ουρακάν, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και το πλήρωσε μένοντας στην ισοπαλία. Συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς νίκη, με τον προπονητή Ρέζα, πάντως, να μην ανησυχεί. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

153. ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΜΙΛΑΝ

Η Αταλάντα έμεινε στο 1-1, εκτός, με την Κιέβο. Τίποτα δεν θ’ αλλάξει από το παιχνίδι με τη Μίλαν, καθώς θα τερματίσει στη 17η θέση της κατάταξης ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Θέλει, πάντως, ένα καλό αποτέλεσμα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη μετριότατη πορεία της. Τραυματίας ο Εστιγκαρίμπια, αμφίβολος ο Ραϊμόντι. Η Μίλαν νίκησε μεν την Τορίνο εντός έδρας (3-0), σχεδιάζει ωστόσο, εδώ και καιρό τη νέα σεζόν. Τραυματίες οι Αγκάτσι, Μοντολίβο, Αντονέλι, Ντε Σίλιο, Αμπάτε, Άλεξ, τιμωρημένος ο Τζακάρντο.

151. ΟΣΕΡ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Οσέρ είναι ξεκάθαρα το αουτσάιντερ του φετινού τελικού Κυπέλλου Γαλλίας, καθώς δεν έχει την δυναμική και την ποιότητα για να τα βάλει με τον «γαλαξία αστέρων» της Παρί Σ.Ζ. Θα προσπαθήσει για ό,τι καλύτερο παίζοντας αμυντικά. Τραυματίες οι Καστελέτο (αρ. μπακ, 28/1), Λεφέμπρ (μ, 18/0), Κίλιτς (μ-ε, 24/1), ΕμΜπομπο (ε, 8/3), Γκρανίκ (ε, 15/8). Το 2003 είχε νικήσει με 2-1 και μάλιστα, με ανατροπή (χάρις σε τέρματα των μετέπειτα παικτών του Παναθηναϊκού, Σισέ και Μπουμσόνγκ), την Παρί Σ.Ζ. στον τελικό του Κυπέλλου κατακτώντας το τρόπαιο. Η Παρί Σ.Ζ. είναι το απόλυτο φαβορί και μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση και του Κυπέλλου φέτος. Αν αποτύχει θα είναι μεγάλο το σοκ. Θέλει να γίνει η 1η γαλλική ομάδα που θα κατακτήσει σε μια χρονιά και τα τρία εγχώρια τρόπαια (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ). Απόντες οι Τιάγκο Σίλβα (στόπερ, 26/1), Παστόρε (μ-ε, 34/5), γυρίζει ο Ιμπραΐμοβιτς (ε, 24/19).

152. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο διέλυσε (4-0), εντός έδρας την Βιγιαρεάλ. Με ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (10-6-3 ρεκόρ) κατάφερε να «κλέψει» την 7η θέση από τη Μάλαγα και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν καταφέρει να πάρει το Κύπελλο η σεζόν θα χαρακτηριστεί σούπερ! Τιμωρημένος ο βασικός μπακ-χαφ Ντε Μάρκος. Η Μπαρτσελόνα είναι, ήδη, πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Βρίσκεται πολύ κοντά στο να κάνει ένα φοβερό τρεμπλ και μάλιστα, για 2η φορά στην ιστορία της! Την τελευταία αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2), εντός έδρας, με την Λα Κορούνια, αποτέλεσμα που κράτησε την ομάδα της Γαλικίας στην Πριμέρα. Στις δύο αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κατά κράτος νικώντας με το εμφατικό 2-5 στο Μπιλμπάο και 2-0 στην Βαρκελώνη.

267. ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ

Χωρίς νίκη στα πλέι παραμένει η Σλασκ, που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Γκόρνικ Ζάμπρζε. Αν δεν κερδίσει και αυτό το ματς, ουσιαστικά τελειώνει η μάχη για την 4η θέση. Τουλάχιστον θα παραταχθεί πλήρης. Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, η Λέχια Γκντανσκ ηττήθηκε από τη Λεχ. Έχει το πάνω χέρι για την τέταρτη θέση και αν πάρει θετικό αποτέλεσμα, θα κάνει άλλο ένα βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Εκτός λόγω τιμωρίας ο μπακ Λέκοβιτς.

272. ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ - ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ.

Η Σαρμιέντο δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά απέναντι στη Σαν Λορέντζο και γνώρισε την ήττα (3-0), εκτός. Συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς νίκη, στα οποία, μάλιστα, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Χτύπησε και μένει εκτός ως τη διακοπή ο αμυντικός Αγκιλάρ (9/0). Κάρτες συμπλήρωσε ο μέσος Λούνα (13/2). Η Αρχεντίνος Τζούνιορς εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για περισσότερο από ένα ημίχρονο απέναντι στη Νιούελς και πήρε την εντός έδρας νίκη (2-1). Δύο οι απουσίες σε σχέση με το προηγούμενο, με τους αμυντικούς Τορέν (10/0) και Λένις (13/0) να είναι τραυματίες.

274. ΤΟΡΟΝΤΟ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Το Τορόντο επέστρεψε στις νίκες (1-0), κόντρα στο Πόρτλαντ εντός έδρας, μετά από δύο αγωνιστικές. Εμφανίζεται βελτιωμένο, αλλά έχει τεράστιο πρόβλημα αστάθειας. Εκτός παραμένει πρώτος σκόρερ Άλτιντορ (8/5) και ο αμυντικός Σιμονέν (1/0). Αμφίβολοι ο αμυντικός Κάλντγουελ (2/0), ο μέσος Γουόρνερ (9/0) και ο επιθετικός Φίντλεϊ (8/1). Το Σαν Χοσέ είχε για μεγάλο διάστημα αριθμητικό πλεονέκτημα, έναντι του Ορλάντο, αλλά περιορίστηκε στην ισοπαλία (1-1) εντός έδρας. Σταθερά πάντως είναι ψηλά στη βαθμολογία της Δύσης. Εκτός ο αμυντικός Φράνσις (5/0), ο μέσος Πιεραζί (2/0) και οι επιθετικοί Λένχαρτ (0/0), Εμεγκάρα (7/1).

275. ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ - ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ

Η Μπελγράνο δέχθηκε γκολ στο φινάλε και γνώρισε την ήττα (1-0), εκτός, από τη Γοδόι Κρουζ. Η ήττα αυτή έβαλε τέλος στο αήττητο των εφτά αγώνων που «έτρεχε». Αποβλήθηκαν στο τελευταίο ο επιθετικός Μπένγκτσον (6/0) και οι στόπερ Λέμα (12/0) και Πέρεζ (13/2). Η Χιμνάσια Λα Πλάτα έπαιξε σε όλο σχεδόν το ματς απέναντι στην Κίλμες με αριθμητικό πλεονέκτημα και πήρε τη νίκη (3-2), εντός έδρας. Αήττητη στα τελευταία έξι, με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Αποβλήθηκε στο τελευταίο και είναι εκτός ο αμυντικός Μπαρσοτίνι (13/0).

276. ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ - ΑΒΑΪ

Η Κοριτίμπα, αν και τα βρήκε… σκούρα, κέρδισε τελικά την Πόντε Πρέτα (2-1) στο Κύπελλο και πήρε αβαντάζ πρόκρισης. Η «κόσα» συνεχίζει να είναι εξαιρετική στο «σπίτι» της, όπου έχει ρυθμό, αλλά είναι αποτελεσματική. Εκτός οι Μπονφίμ (α.), Καρλίνιος (α.), Κλάρο (α.), Άλαν Σάντος (μ.). Η Αβαΐ, με τη μαχητικότητα και το… κλείσιμο του ματιού από τη διαιτησία, κέρδισε (2-1), εντός έδρας, τη Φλαμένγκο κι επιβεβαίωσε ξανά την καλή της εικόνα. Το κακό για την ομάδα του Ζίλσον Κλέινα, πάντως, είναι ότι εκτός έδρας μοιάζει «λίγη», ειδικά επιθετικά. Εκτός ο Μαρκίνιος (μ.), αμφίβολος ο Ελτίνιο (α.).

277. ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ - ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ

Η Πόντε Πρέτα, αν κι έπαιξε με πολλές αλλαγές, πάλεψε στην Κοριτίμπα για το Κύπελλο, αλλά έχασε (2-1) στο φινάλε. Ο Γκούτο Φερέιρα θα έχει «φρέσκους» του βασικούς, που έχουν κάνει σπουδαίες εμφανίσεις ως τώρα, με όπλο την αντεπίθεση και την ισχύ της έδρας. Εκτός ο Ρίλντο (ε.). Η Σαπεκοένσε πανηγύρισε τεράστια εντός έδρας νίκη (1-0) επί της Σάντος. Αποδεικνύει ότι στην έδρα της είναι ικανή για όλα. Ωστόσο, καλείται να φανεί πιο θαρραλέα και μακριά από τη βάση της, όπου μέσα στο 2015 δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα. Εκτός οι Σίλβιο (τ.), Καμίλο (α.), Μαΐλσον (μ.), Ριτσαρλίσον (μ.).

278. ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ

Το Βανκούβερ γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, 1-0 από το Κολοράντο και δείχνει σε πτώση. Απαραίτητη η νίκη με το Σολτ Λέικ, για να μη χάσει αρκετές θέσεις στη βαθμολογία της Δυτικής Περιφέρειας. Τραυματίες οι αμυντικοί Αντεκούγκμπε (7/0), Ροντρίγκες (2/0) και οι επιθετικοί Έρνσο (3/1), Ουρτάδο (6/0). Το Σολτ Λέικ υπέστη μία ακόμα ήττα εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες (1-0). Δεν απείλησε μάλιστα καθόλου την αντίπαλό του και δείχνει αδύνατο, όταν παίζει μακριά από το γήπεδο του. Τραυματίας ο αμυντικός Σούλερ (4/0) και τιμωρημένος ο αμυντικός Όλαβε (12/1).

279. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΙΤΙ - ΧΙΟΥΣΤΟΝ

Η Νέα Υόρκη Σίτι έχασε (2-0), εκτός έδρας, από το Σολτ Λέικ. Σ’ ένα ακόμα παιχνίδι παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα. Δημιούργησε ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε, ενώ είχε τεράστιο αμυντικό πρόβλημα. Δίκαια είναι τελευταία στην Ανατολή, με μόλις μία νίκη σε 12 αγώνες. Εκτός ο αμυντικός Γουίλιαμς (5/0) και ο επιθετικός Τέιλορ (2/0). Το Χιούστον δεχόμενο γκολ στις καθυστερήσεις, γνώρισε την ήττα (1-0) στο Λος Άντζελες. Προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά δεν κατάφερε να διευρύνει το σερί. Ακολουθεί μάλιστα δύσκολο πρόγραμμα, μετά την αναμέτρηση με τη Σίτι. Θα παραταχθεί πλήρες.

280. ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΓΙΟΥΝ.

Η Ουάσινγκτον ηττήθηκε (1-0) και στο Πόρτλαντ, αλλά παραμένει στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ λείπουν οι μέσοι ΝτεΛεόν (9/0), Φαρφάν (11/0), Σίλβα (8/1) και οι επιθετικοί Εσπίντολα (2/1), Τζόνσον (0/0). Η Φιλαδέλφεια προέρχεται από νίκη-έκπληξη στη Νέα Υόρκη (0-2) και με την ψυχολογία στα ύψη πάει στη δύσκολη συνάντηση με την Ουάσινγκτον, της οποίας επικράτησε ξανά πρόσφατα. Εκτός ο αμυντικός Βιτόρια (9/0), ο μέσος Λάουντ (9/0) και ο επιθετικός Κάσεϊ (9/0).

281. ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ - ΤΙΓΚΡΕ

Η Ιντεπεντιέντε πάλεψε, αλλά ηττήθηκε (1-0), εκτός έδρας, από την Ρασίνγκ Κλουμπ. Παρελθόν μετά το ματς ο προπονητής Αλμιρόν, θα πάει με υπηρεσιακό στα δύο επόμενα. Ο σημαντικός μέσος Μανκουέγιο (10/3) αποβλήθηκε στο προηγούμενο και είναι εκτός. Η Τίγκρε δεν έπαιξε κόντρα στην Ρίβερ Πλέιτ, καθώς το ματς αναβλήθηκε για δεύτερη φορά. Παραμένει χωρίς αγωνιστική δράση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η απώλεια του ρυθμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του προπονητή Άλφαρο, που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

282. ΟΡΛΑΝΤΟ ΣΙΤΙ - ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ

Το Ορλάντο απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) από το Σαν Χοσέ, παρά το ότι έπαιξε για 40' με αριθμητικό μειονέκτημα. Είναι βελτιωμένο, αλλά λείπει η αποτελεσματικότητα. Τιμωρημένος ο χαφ Σι (11/0) και τραυματίες ο αμυντικός Κολίν (9/1), οι μέσοι Νιλ (2/0), Μόλινο (7/0) και ο επιθετικός Ριμπέιρο (4/1). Το Κολόμπους έχασε τεράστια ευκαιρία για εντός έδρας νίκη επί του Σικάγο. Προηγήθηκε 2-0, αλλά χαλάρωσε και το πλήρωσε αρκούμενο στην ισοπαλία (2-2). Έχει μόνο μία επιτυχία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Εκτός οι μέσοι Τραπ (3/0), Φίνλεϊ (11/2).

283. ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΪΣ - ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ

Η Νιούελς Όλντ Μπόις έπαιξε για παραπάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο απέναντι στην Αρχεντίνος Τζούνιορς και γνώρισε την ήττα (2-1). Ο επιθετικός Πόνσε (7/1), αποβλήθηκε και ο αμυντικός Κάσκο (13/1) συμπλήρωσε κάρτες. Τραυματίας ο μέσος Φαραβέλι (1/0). Η Μπάνφιλντ, αν και προηγήθηκε νωρίς απέναντι στη Βελέζ, γνώρισε την ήττα (1-3). Προβληματισμένος από την αστάθεια της ομάδας του δήλωσε ο προπονητής Αλμέιδα. Χτύπησε και μένει εκτός ως τη διακοπή ο οργανωτής Ερβίτι (11/0). Σημαντική η επιστροφή του τερματοφύλακα Μπολόνια (10 συμ.).

284. ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ - ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ

Η Ουνιόν Σάντα Φε προηγήθηκε απέναντι στην Άρσεναλ Σαραντί, αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις (1-1). Με την ισοπαλία, πάντως, έμεινε για τέταρτο ματς αήττητη, ενώ εντός έδρας έχει μόλις μια ήττα σε εφτά παιχνίδια. Ο μέσος Ντε Ιριόντο (2/0), που αποβλήθηκε στο προηγούμενο, είναι εκτός. Η Γοδόι Κρουζ, με γκολ στο φινάλε, νίκησε (1-0), εντός έδρας, την Μπελγράνο. Έχει βελτιώσει τις αμυντικές τις επιδόσεις τελευταία και αυτό τη βοήθησε να χτίσει ένα αήττητο τριών αγώνων. Εκτός λόγω τιμωρίας ο επιθετικός Αγιοβί (11/3) και ο επιθετικός Μερκάδο (10/1).

293. ΤΖΟΪΝΒΙΛ - ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ

Η Τζόινβιλ ήταν… άφαντη και πάλι κόντρα στη Σάο Πάολο γνωρίζοντας «βαριά» εκτός έδρας ήττα (3-0). Ο Έμερσον Μαρία ζητάει πάθος και θέληση, ενώ το γεγονός ότι θα παίξει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της, ίσως δώσει ώθηση για να έρθει τουλάχιστον το πρώτο γκολ. Εκτός οι Ντονάτο (μ.), Ζεάντρο (μ.), Μπρούνο Φουρλάν (ε.). Η Ατλέτικο Παραναένσε, ήταν ξανά πολύ αποτελεσματική και νίκησε (1-0), εντός, την Ατλέτικο Μινέιρο. Το καλύτερο ξεκίνημά της εδώ και αρκετά χρόνια. Βέβαια, παραμένει «διπρόσωπη», χάνοντας δύναμη εκτός έδρας, ενώ θα της λείψει το μεγάλο επιθετικό της όπλο, ο Βάλτερ (ε.). Εκτός και οι Ντέιβιντ (μ), Ματέους (μ.).

296. ΣΙΚΑΓΟ - ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Το Σικάγο έφυγε με μια ανέλπιστη ισοπαλία (2-2) από την έδρα του Κολόμπους. Βρέθηκε με δύο τέρματα πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε. Έχει πάντως να πετύχει νίκη από τα τέλη Απριλίου, ενώ μόνιμα εκτός είναι οι επιθετικοί Νιαρκό και Ματζί. Το Μόντρεαλ νίκησε (2-1), εντός, και το Ντάλας και δείχνει σε καλή κατάσταση παρά τις πολλές απουσίες. Εκτός οι αμυντικοί Καμαρά (3/0), Καμπρέρα (3/0), Μίλερ (3/0), ο μέσος Μαπ (1/0) και οι επιθετικοί Οντούρο (6/1), Πόρτερ (2/0), Κούπερ (1/0).

297. ΚΑΤΑΡ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Το Κατάρ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στους Νέους στην Ασία το 2014. Έχει άκρως… ευρωπαϊκό αέρα, με προπονητή τον Ισπανό, Φέλιξ Σάντσεζ και με πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ευρώπη (οι 16 από τους 24 της αποστολής) φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά. Η Κολομβία είναι μία… κλασική λατινοαμερικάνικη ομάδα, με αρκετή δύναμη και τεχνική στο παιχνίδι της, αλλά και πολλά κενά στην άμυνα. Το πιθανότερο είναι να δώσει χώρο στο Κατάρ και να παίξει με αντεπιθέσεις, κάτι που ξέρει να κάνει καλά.

298. ΜΕΞΙΚΟ - ΜΑΛΙ

Το Μεξικό ήταν φιναλίστ πολύ παλιά, το 1977, ενώ πήρε την 3η θέση το 2011. Οι «Αζτέκοι» ωστόσο, δίνουν σχεδόν πάντα το «παρών» στην τελική φάση του Μουντιάλ και συνήθως προχωρούν και στις νοκ άουτ φάσεις. Αυτό θα επιδιώξουν να πράξουν και τώρα. Στο θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι του ομίλου θα πρέπει πάση θυσία να νικήσουν. Το Μάλι είναι μια καλή αφρικανική ομάδα, χωρίς όμως, τις δυνατότητες για το κάτι παραπάνω. Στην αποστολή της υπάρχουν 11 παίκτες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού (οι εφτά εξ αυτών αγωνίζονται στην Ευρώπη).

299. ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ - ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΑΪΜΠΕΡΣ

Το Κολοράντο έχασε (1-0), εκτός, από το Σιάτλ. Στα πέντε παιχνίδια σταμάτησε το αήττητο σερί. Γνώριμη η εικόνα του, αφού έχει καλή απόδοση, αλλά δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό, κάτι που το κρατά στην τελευταία θέση της Δύσης. Τραυματίες οι μέσοι ΛαΜπρόκα (5/1) και Σάρβας (6/0). Το Πόρτλαντ άφησε πίσω του τις ήττες από Χιούστον και Τορόντο επικρατώντας (1-0), εντός, της Ουάσινγκτον. Μακριά από το γήπεδό του δεν αποδίδει ιδιαίτερα καλά, ενώ στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμού οι μέσοι Βαλέρι (4/1) και Ζεμάνσκι (0/0).

300. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΣΕΡΒΙΑ

Η Ουρουγουάη ήταν η φιναλίστ στο προηγούμενο Μουντιάλ Νέων, το 2013 και φέτος θέλει να συνεχίσει τις καλές της εμφανίσεις σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει τέσσερις «Ευρωπαίους» στην αποστολή της, αλλά χαρακτηρίζεται κυρίως για την ομοιογένειά της, καθώς οι περισσότεροι παίκτες της αγωνίζονται σε ομάδες της χώρας. Η Σερβία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013 και ήταν παρούσα στα ημιτελικά της περσινής διοργάνωσης. Έχει χάσει ωστόσο, αρκετά από τα αστέρια της προηγούμενης διετίας, τα οποία… ενηλικιώθηκαν. Θα ψάξει ό,τι καλύτερο μπορεί στηριζόμενη κυρίως στην αμυντική της λειτουργία.

301. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Η Πορτογαλία είχε κατακτήσει το τρόπαιο αρκετά παλιά, το 1989 και το 1991, όταν τότε ακόμα ήταν πιτσιρικάς ο Λουίς Φίγκο και η… τρελό-παρέα του! Πιο πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2011, ήταν φιναλίστ. Πρόκειται για μία από τις ομάδες που θα παίξουν και τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο και φυσικά, δεν θέλει να «σκοντάψει» απέναντι σε μία αδύναμη αντίπαλο. Η Σενεγάλη είναι μία καλή αφρικανική ομάδα, με ορισμένους «Ευρωπαίους» στο ρόστερ της (μεταξύ άλλων υπάρχουν έξι «Γάλλοι»). Θα φέρει το ματς στην ταχύτητα, αλλά δύσκολα θα κοντράρει τους Πορτογάλους, καθώς υστερεί σε ποιότητα. 

Πηγή: betpicks.eu

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags