Facebook Pixel Τους... "μαύρισε" την καρδιά ο Βεργέτης!
| 2015-06-08 21:27:00

Τους... "μαύρισε" την καρδιά ο Βεργέτης!

Τους... "μαύρισε" την καρδιά ο Βεργέτης!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, ο Στάικος Βεργέτης. Μίλησε για την νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ και την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι – οφ ενώ ανέφερε και πως ο «Δικέφαλος» για να είναι έτοιμος θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία του στις 15 Ιουνίου!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επιτυχία του Αστέρα:

«Στην αρχή της χρονιάς είχαμε πει να προσπαθήσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε βγει τελευταίοι στα πλέι – οφ και θέλαμε μια θέση παραπάνω».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, να επιβάλει τον ρυθμό του στον αγώνα και εμείς είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Τα παιδιά του ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιεσμένα και έπαιζαν με το κεφάλι στον τοίχο. Έχασε τις ευκαιρίες για να πάρει κάποια αποτελέσματα και για αυτό φταίει ο ΠΑΟΚ όμως η προσπάθεια του χθες ήταν καλή προσπάθεια. Ο Αστέρας ακόμα και με ισοπαλία έπαιρνε το εισιτήριο αλλά στο μυαλό μας θέλαμε να παίξουμε όπως παίζουμε πάντα στη Τρίπολη. Θα ήταν καταστροφικό να παίζαμε για την ισοπαλία».

Για το ξεκίνημα του Αστέρα στα πλέι – οφ και την ήττα από τον Παναθηναϊκό:

«Ξεκινήσαμε με μια οδυνηρή ήττα από τον Παναθηναϊκό που στοίχισε ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Μετά καταφέραμε και κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα μας και αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία. Στην επίθεση θέλαμε να βάλουμε παραπάνω γκολ αλλά ήταν αφενός η κούραση και αφετέρου το μέγεθος των αντιπάλων που δεν μας άφησαν. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό η ομάδα μας ήταν καλή μέχρι να δεχτεί το γκολ και είχε κάνει ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε. Είχαμε ξεκινήσει καλά το παιχνίδι».

Για το πόσο νωρίς ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Αστέρας την περσινή χρονιά που είχε βγει τέταρτος στα πλέι – οφ:

«Εμείς επειδή παίξαμε τρεις προκριματικούς κάναμε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 60 ματς. Αυτό θέλει μεγάλο ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ αν περάσει θα μπει σε διαδικασία αγωνιστικής βδομάδας από Ιούλιο. Αν ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει 15 Ιουλίου τις υποχρεώσεις του τότε θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία 15 Ιουνίου. Αν δεν έχει τέσσερις βδομάδες προετοιμασίας δεν θα είναι έτοιμος. Αυτό που χρειάζεται είναι γρήγορες κινήσεις αλλά και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Δεν χρειάζεται πανικός και νομίζω πως μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις. Εμείς πέρυσι είχαμε ξεκινήσει 16 Ιουνίου το πρωτάθλημα. Βέβαια, είχαμε τελειώσει νωρίτερα το πρωτάθλημα».

Για την επόμενη μέρα του Αστέρα:

«Η επόμενη μέρα είναι να χτίσουμε το πλάνο για την επόμενη σεζόν. Κερδίσαμε χρόνο για ξεκούραση, χρόνο για την διοίκηση και το τμήμα σκάουτινγκ και για την στελέχωση της ομάδας. Έχουν επισημανθεί κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι και είναι έτοιμη η ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags