Facebook Pixel ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Έκλεισε ο διάδοχος του Περέιρα!
| 2015-06-12 02:11:00

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Έκλεισε ο διάδοχος του Περέιρα!

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Έκλεισε ο διάδοχος του Περέιρα!

Ποιος Ισπανός προπονητής συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και έρχεται στην Ελλάδα για τις υπογραφές; Διάβασε γι΄ αυτόν τα πάντα, από την καριέρα του μέχρι και τι σύστημα παίζει!

Η αναζήτηση προπονητή στον Ολυμπιακό φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πειραιώτες κατέληξαν σε συμφωνία με τον Φραν Εσκριμπά, ο οποίος είναι ο εκλεκτός για διάδοχος του Βίτορ Περέιρα.

Ο 50χρονος κόουτς αναμένεται να μείνει ελεύθερος λόγω των οικονομικών προβλημάτων από την Έλτσε, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2017. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που καθυστερούσε η συμφωνία, καθώς ο ισπανικός σύλλογος είχε βάλει στο συμβόλαιό του ρήτρα ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Ο Εσκριμπά λοιπόν θα κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού και θα προσπαθήσει να τον οδηγήσει σε επιτυχίες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, καθώς αυτό είναι και το πλάνο που έχει συζητηθεί με την διοίκηση, η οποία μάλιστα έχει δεσμευτεί για κάποιες... δυνατές μεταγραφές!


Μάλιστα, η στήλη «SportDog Penalty» αναφέρει πως ο έμπειρος προπονητής θα έρθει ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα!!

Ποιος είναι, πού ήταν, τι παίζει...

Ο Φρανθίσκο Εσκριμπά Σεγούρα γεννήθηκε στη Βαλένθια στις 3 Μαΐου του 1965 και είναι πολλά χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο. Ήταν για 12 χρόνια στην Βαλένθια, αλλά δεν κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα, ενώ στην συνέχεια πήγε σε διάφορες ομάδες 2ης και 3ης κατηγορίας όπως οι: Ανδόρα, Καταρόχα, Νούλες, Τορέντε, Ελντένσε, Νοβέλδα, Βιγιένα και Πινόσο. 
 

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε με κάποια μαθήματα στο National Coaching Course, ενώ η Μπουνιόλ του έδωσε την ευκαιρία να προπονήσει για πρώτη φορά. Στο τέλος της χρονιάς εντάσσεται στις ακαδημίες της Βαλένθια όπου αργότερα αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή. Το 2005 οι «νυχτερίδες» προσλαμβάνουν τον Κίκε Φλόρες κι ο Εσκριμπά γίνεται το «δεξί του χέρι». Μαζί θα συνεργαστούν αργότερα σε Μπενφίκα (2008-2009), Ατλέτικο Μαδρίτης (2009-2011).

Με τη Βαλένθια έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2006-2007, ενώ στην Πορτογαλία κατέκτησε το Τaca da Liga τη σεζόν 2008-2009. Την αμέσως επόμενη σεζόν, με τους «ροχιμπλάνκος» έζησε τις σπουδαιότερες του μέρες ως βοηθός, κατακτώντας το Europa League, το UEFA Super Cup αλλά και το Copa del Rey.

Τη σεζόν 2010-2011 πήγε στην Έλτσε, την ανέβασε κατηγορία μετά από 25 χρόνια και κατάφερε να την κρατήσει στα «μεγάλα σαλόνια», ακόμα και φέτος, όπου τελικά θα υποβιβαστεί λόγω χρεών. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1 και όλα δείχνουν ότι... κολλάει γάντι στον Ολυμπιακό!







Θέλετε περισσότερο παρασκήνιο, ίντριγκα και κριτική; Κάντε "Like" στη σελίδα μας στο Facebook

 

 



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags