Facebook Pixel Απ` το ολότελα, καλό το μηδέν...
| 2015-06-16 23:41:00

Απ` το ολότελα, καλό το μηδέν...

Απ` το ολότελα, καλό το μηδέν...

Ούτε απόψε νικήσαμε στην Πολωνία, αλλά ήμασταν αξιοπρεπείς στο Γκντανσκ, παίρνοντας το 0-0, μετά το φιάσκο στα Φερόε. Πολλές αλλαγές από Μαρκαριάν, δοκάρι οι Πολωνοί στο πρώτο μέρος

Στα 60-65 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο, γιατί μετά έπεσε ο ρυθμός με αλλαγές κλπ., η Εθνική μας προβλημάτισε λίγο αμυντικά στο πρώτο μέρος (είχαν δοκάρι οι Πολωνοί στο 41` με Μίλικ), αλλά σταθήκαμε καλά σε γενικές γραμμές απέναντι στην Πολωνία, που μην ξεχνάμε είναι 1η στον 4ο όμιλο των προκριματικών σε αντίθεση με μας.

Δεν ήμασταν κακοί, αλλά...

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Γκντανσκ. Η Εθνική μας μπήκε δυνατά, κράτησε μπάλα, ήταν συμπαγής αμυντικά και είχε δυο τρεις καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, κυρίως με τον Τζιόλης στο 9` αλλά και με το σουτ του Κατσουράνη στο 16`. Μετά το εικοσάλπετο οι Πολωνοί ανέβασαν την απόδοσή τους με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Μίλικ στο 41`, αλλά και την επέμβαση του Καπίνο στο τετ α τετ του Μπλαστσικόφσκι στο 26`. Σίγουρα όμως η εικόνα της γαλανόλευκης στην αρχή δεν ήταν άσχημη, αλλά προβλημάτισαν τα κενά στο κέντρο της άμυνας, από όπου προήλθαν και οι ευκαιρίες των Πολωνών.

Θετικά στοιχεία

Ο Μαρκαριάν στο β` μέρος έβαλε τον Ταυλαρίδη στη θέση του Παπασταθόπουλου, με τον ρυθμό να κινείται σε χαμηλό τέμπο και την Ελλάδα να είναι πάντως πιο κινητική. Στο 60` μπήκε και ο Μήτρογλου αντί του Καρέλη, με τους Πολωνούς να κάνουν με τη σειρά τους τρεις αλλαγές. Η αλήθεια είναι βέβαια οτι πλην του μακρινού σουτ του Νίνη στο 68`, οι παίκτες του Μαρκαριάν δεν δυσκόλεψαν τον Σέζνι, όμως ούτε εμείς τη σειρά μας δεχτήκαμε φάσεις. Στο τελευταίο 20λεπτο μπήκε και ο Φετφατζίδης με τον Φούντα, με την εθνική μας να στέκεται καλά στην άμυνα και το ματς να γίνεται τελείως... φιλικό στο τέλος και το 0-0 να είναι φυσιολογικά το τελικό αποτέλεσμα. Tο ωραίο είναι πως στις καθυστερήσεις μπήκαν και οι Σάμαρης, Βελλίδης, με τον τελευταίο να κάνει και μεγάλη απόκρουση στο 90+4`!

Οι συνθέσεις:

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Μπόρουτς (46’ Σέζνι) ,Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι (60’ Μαζίνσκι), Μπόρουσιουκ, Λινάτι, Ζιελίνσκι (60’ Μίλα), Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόβσκι (60’ Πέζσκο), Μίλικ (78’ Ρίμπους)

Ελλάδα (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καπίνο (90+2' Βελλίδης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (46’ Ταυλαρίδης), Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης (90+2' Σάμαρης), Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας (77’ Κολοβός), Νίνης (70’ Φετφατζίδης), Καρέλης (60’ Μήτρογλου)  


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags