Facebook Pixel «Eδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την ‘υπόθεση ντέρμπι’»
| 2011-05-23 19:03:00

«Eδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την ‘υπόθεση ντέρμπι’»

«Eδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την ‘υπόθεση ντέρμπι’»

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδρε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της NOVA, ενώ μιλώντας για την κριτική μετά την ήττα στο ντέρμπι από την ΑΕΚ, τόνισε πως «εδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την «υπόθεση ντέρμπι».

Αναλυτικά:
“Η αλήθεια είναι πως όταν πήγα στη Βαρκελώνη για να διαπραγματευτώ και να συζητήσω με τον πρόεδρο, είχα στο μυαλό μου πως η υπόθεση θα είχε θετική κατάληξη. Είχα αποφασίσει πως ασχέτως του αν η πρόταση ήταν καλή, προσωπικά ήθελα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Μου εξήγησε το πλάνο του για την ομάδα, μου εξήγησε πως ήθελε να επιστρέψει η ομάδα στα πρωταθλήματα μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα και σύντομα, ζήτησε τη βοήθειά μου, μια και ο Ολυμπιακός ήταν σε δύσκολη κατάσταση.

Είχα δώσει μια συνέντευξη τον περασμένο Ιούνιο και όταν με ρώτησαν αν θα επέστρεφα στον Ολυμπιακό, απάντησα αρνητικά, αλλά όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο ένιωσα την υποχρέωση να βοηθήσω. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ τον πρόεδρο και ήθελα να τον συναντήσω, ήξερα πως το ρόστερ διέθετε πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές και πως ο πρόεδρος επιθυμούσε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με στιλ παιχνιδιού εφάμιλλο με εκείνο της προηγούμενης θητείας μου στον Ολυμπιακό, ένα στιλ που θα μας οδηγούσε σε πρωταθλήματα όχι όμως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τελικά οι χρόνοι μειώθηκαν και η επιτυχία ήρθε απ' την πρώτη χρονιά».

Για το σερί νικών μετά την ήττα από τον Ηρακλή και την ομαλή αλλαγή τερματοφυλάκων:
«Ακολούθησε ένα εξαιρετικό σερί νικών και εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της έδρας μας, όπως είχαμε κάνει και την προηγούμενη χρονιά μου στην ομάδα. Εκτός απ' τον παράγοντα έδρα, θέλαμε να ενισχύσουμε την άμυνα μας και ήταν κάτι εφικτό, γιατί διαθέτουμε ποιοτικούς αμυντικούς. Όταν λοιπόν η ομάδα δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, κερδίζεις σε αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε πως το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε αυτό το σερί, γιατί παίξαμε πολύ καλά και ικανοποιήσαμε τον κόσμο μας. Με τον Νικοπολίδη είχαμε συζητήσει και μου είχε πει πως αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά κι έτσι θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Πάρντο να βοηθήσει την ομάδα αλλά με ομαλό τρόπο, χωρίς να περιμένουμε τη στιγμή που ο Νικοπολίδης θα είχε κάποιο πρόβλημα, θα έκανε λάθη ή θα έφτανε σε σημείο δύσκολο για εκείνον. Αποφασίσαμε να το κάνουμε νωρίς και όχι να περιμένουμε την τελευταία στιγμή».

Για την άμυνα του Ολυμπιακού :
«Είμαστε μια ομάδα που οφείλει να είναι επιθετική, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αμυνόμαστε κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όταν ο αντίπαλος μας είναι σε θέση να μας βλάψει. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να στηριζόμαστε σε γρήγορους παίκτες στην άμυνα μας, γιατί βρισκόμαστε κυρίως στην επίθεση και αφήνουμε πολλά κενά στην άμυνα. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις είναι να βάζεις ένα γκολ περισσότερο απ' τον αντίπαλο. Αν λοιπόν αμύνεσαι καλά και δεν κάνεις λάθη, χρειάζεσαι ένα γκολ για να πάρεις τη νίκη»

Για τις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό:
«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει την υποχρέωση να κερδίζει, έτσι οι παίκτες έχουν τη νοοτροπία του νικητή και προσπαθούν γρήγορα να συνέλθουν από άσχημα αποτελέσματα για να επιστρέψουν στις νίκες. Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν δύσκολο και λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω της διακοπής γιατί είχαμε μόλις 45 λεπτά στη διάθεση μας για τη νίκη. Είμαστε ωστόσο ευχαριστημένοι που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ ήταν το ίδιο σημαντικά. Με τον Πανιώνιο το σκορ ήταν μεγάλο, όμως το ματς ήταν αμέσως μετά το ντέρμπι και έκρυβε δυσκολίες, ενώ το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος. Κερδίσαμε 3-0 αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε καλό παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικές νίκες. Ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να κερδίζουμε».

Για την κριτική μετά από το ντέρμπι και την ήττα από την ΑΕΚ:
«Η αλήθεια είναι πως μας έβλαψε εκείνο το αποτέλεσμα, δεν μας άρεσε καθόλου. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν παίξαμε καλά, αλλά ούτε η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη. Μας πόνεσε γιατί ήταν ένα παιχνίδι που χάθηκε στο τελευταίο λεπτό από ένα γκολ του Μπλάνκο, αλλά και μετά από ένα χαμένο πέναλτι από πλευράς μας. Με εκείνη την ήττα ολοκληρώθηκε ένα νικηφόρο σερί. Η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια τα αποτελέσματα ήταν θετικά, αλλά δημιουργήθηκε ένα κλίμα αμφισβήτησης γιατί εδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την «υπόθεση ντέρμπι». Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 0-0. Παρόλο που στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μείναμε ικανοποιημένοι με την απόδοση μας, σ' αυτό με την ΑΕΚ ήμασταν απογοητευμένοι.»

Για το ποιος από τους δύο Ολυμπιακούς (2009 & 2011) φέρει τη σφραγίδα του Βαλβέρδε:
«Και οι δύο! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία απ' τις δύο. Είναι ομάδες μου. Ο Ολυμπιακός πριν από δύο χρόνια τα πήγαινε πολύ καλά στα ντέρμπι. Ήταν μια σκληροτράχηλη ομάδα, δύσκολη να την κερδίσεις. Η φετινή ομάδα ήταν πιο φερέγγυα στην έδρα της, γιατί είχε ρυθμό στο παιχνίδι της. Νομίζω πως φέτος στην έδρα μας ήμασταν πιο άνετοι, πιο δυνατοί στα μεγάλα παιχνίδια με αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό μας βοηθούσε στα μεγάλα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την τύχη να προπονήσω μεγάλους παίκτες και στην τωρινή και στην προηγούμενη ομάδα. Και για της δύο είμαι υπερήφανος».

Ποια «φωτογραφία» του φετινού πρωταθλήματος κρατάει:
«Όλοι ονειρευόμαστε τη φωτογραφία στην οποία σηκώνουμε την κούπα, όλοι αυτή θέλουν όταν αρχίσει η σεζόν, αλλά για να φτάσεις εκεί προηγούνται άλλες. Φωτογραφίες νίκης αλλά και φωτογραφίες ήττας. Δεν μ' ενοχλεί τόσο πολύ όταν χάνουμε, γιατί και απ' τις ήττες μαθαίνουμε».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags