Facebook Pixel Αμφισβητούσαν τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας!
| 2011-05-23 22:44:00

Αμφισβητούσαν τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας!

Αμφισβητούσαν τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας!

Ατέλειωτα τα δημοσιεύματα και τα σχόλια από χθες για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του και την Γκρέμιο. Και πραγματικά οι περισσότεροι βγάζουν το καπέλο στον Βραζιλιάνο.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και πόσο αμφισβητήθηκε από μερίδα του ελληνικού Τύπου, κι όχι μόνο, όλο αυτό το διάστημα που βρέθηκε στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά ένα σημαντικό κομμάτι στην χώρα μας δεν αντιλήφθηκε τι είχε στα χέρια του. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα. Όπως κόσμημα ήταν, για παράδειγμα, και ο τεράστιος Ριβάλντο. Τι κοινό είχαν οι δυο τους; Ότι άκουσαν τα εξ’ αμάξης από διάφορους. Π.χ. ότι ήταν περιπατητές, ότι ήταν τελειωμένοι ποδοσφαιρικά, κι όλα αυτά που συνήθως συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Ίσως στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε μερίδα του κόσμου και των ΜΜΕ να δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Ζιλμπέρτο ήταν ο μεσσίας. Ότι θα μπορούσε να ντριμπλάρει πέντε παίκτες στην σειρά και να βάλει γκολ. Φυσικά, πήρε χρόνο για να αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Ο Ζιλμπέρτο είναι ένας σπάνιος ρολίστας, αλλά όχι και σολίστας. Το παιχνίδι της Άρσεναλ, αλλά και της εθνικής Βραζιλίας στηρίχθηκε στην ικανότητα του Βραζιλιάνου να ρυθμίζει την ανασταλτική και δημιουργική λειτουργία των ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε τέτοια λειτουργία ως ομάδα τα τελευταία χρόνια. Κι έτσι πολλές φορές ο Ζιλμπέρτο φαινόταν να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Έμοιαζε ξεκρέμαστος. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι συμπαίκτες του δεν απέδιδαν αυτά που έπρεπε, έτσι ώστε να φανεί και η δουλειά του Βραζιλιάνου.

Με λίγα λόγια, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποδείχθηκε ένα κεφάλαιο, το οποίο, όμως, δεν αξιοποιήθηκε, ούτε εκτιμήθηκε στο έπακρο. Κάτι που έχει συμβεί και μ’ άλλους παικταράδες που έχουν περάσει κατά καιρούς από το ελληνικό πρωτάθλημα. Και θα δείτε ότι και στον Παναθηναϊκό θα λείψει η εμπειρία του και η προσφορά του.

Όσον αφορά τον επαγγελματισμό του, εκεί κι αν δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα. Τέλος πάντων. Το είδαμε κι αυτό στην Ελλάδα. Να αμφισβητείται ακόμα και ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags