Facebook Pixel Ο "Κάρπετ" για το παρασκήνιο στο θέμα Μαρκαριάν-Εθνική!
| 2015-07-23 18:22:00

Ο "Κάρπετ" για το παρασκήνιο στο θέμα Μαρκαριάν-Εθνική!

Ο "Κάρπετ" για το παρασκήνιο στο θέμα Μαρκαριάν-Εθνική!

Tρελάθηκε καλοκαιριάτικα ο Σέρχιο Μαρκαριάν κι αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του; Δεν το νομίζω. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σέρχιο Μαρκαριάν παραιτήθηκε, ο πρόεδροςτης ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης δεν έκανε την παραίτηση δεκτή, αλλά η όλη ιστορία αποκάλυψε ότι στο εσωτερικό της Εθνικής υπάρχει μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Οι αποτυχίες έχουν μεταξύ άλλων κι αυτό το κακό αποτέλεσμα: κάνουν τους φίλους εχθρούς, διότι δεν τις θέλει κανένας.

Tρελάθηκε καλοκαιριάτικα ο Σέρχιο Μαρκαριάν κι αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του; Δεν το νομίζω. Πιστεύω ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής ήθελε να παραιτηθεί μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε, αλλά δεν το έκανε κρίνοντας ότι δεν είναι ανάγκη η ομοσπονδία να φορτωθεί με έναν ακόμα πονοκέφαλο. Στη συνέχεια περίμενε να ολοκληρωθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που ήταν η μεγάλη προτεραιότητα της ΕΠΟ και όταν αυτό συνέβη, ζήτησε να βγει ένα συναινετικό διαζύγιο με την ομοσπονδία. Ηδη πρέπει να έχει πάρει ένα άλλο: αυτό με τον Γιώργο Καραγκούνη.

Ανύπαρκτες
Η ιστορία κυκλοφορεί ήδη μετά την επιστροφή της Εθνικής μας από τα Νησιά Φερόε και τον μαθηματικό αποκλεισμό της ομάδας από τα τελικά του Euro 2016. Οσοι ζουν την καθημερινότητα της Εθνικής (και δεν είναι λίγοι...) ορκίζονται ότι οι σχέσεις του Μαρκαριάν με τον Γιώργο Καραγκούνη είναι τυπικές έως ανύπαρκτες. Υπάρχει μεταξύ τους μια κάθετη διαφωνία για τη στελέχωση όχι μόνο της Εθνικής, αλλά γενικά των Εθνικών ομάδων. Ο Μαρκαριάν έχει υποβάλει ένα πλάνο για την ανασύστασή τους. Ο «Κάρα» τη θεωρεί απαραίτητη, αλλά θέλει σε αυτές όλα σχεδόν τα παιδιά της Εθνικής του 2004. Η διαφωνία των δύο φαίνεται από κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Ο Μαρκαριάν π.χ. δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνιση της Εθνικής Νέων του Γιάννη Γκούμα στο Πανευρωπαϊκό Νέων κι όταν ρωτήθηκε για αυτή υπογράμμισε ότι μιλάμε για μια ομάδα που έκανε μία νίκη σε τέσσερα ματς. Ο Καραγκούνης αντίθετα μοίρασε συγχαρητήρια και είπε σε παίκτες και προπονητές ότι πρέπει να είναι περήφανοι που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Στην εκτίμηση του Μαρκαριάν μετρά σαφώς ότι αυτή είναι μια ομάδα που δεν προέκυψε από κάποιο δικό του σχεδιασμό. Στη θέση του «Κάρα» είναι φανερό ότι βαρύνουσα σημασία έχει ότι αυτή είναι μια ομάδα του Γκούμα - ενός από τα παιδιά του 2004.

Τελική ρήξη
Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι η πρώτη (κι από ό,τι φαίνεται καθοριστική) διαφωνία του Μαρκαριάν με τον Καραγκούνη δεν αφορά κάποιο από τα παιδιά του 2004, αλλά τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Κωστένογλου προσελήφθη για βοηθός του Μαρκαριάν, αλλά όλοι στην Εθνική υπογραμμίζουν πως η εντύπωση που δημιουργεί είναι ότι αυτός είναι ο πρώτος προπονητής και ο Ουρουγουανός είναι βοηθός του. Προερχόμενος από διάφορες αποτυχίες πριν φτάσει στην Εθνική, (πολύ ή λιγότερο δικαιολογημένες...) ο Κωστένογλου φαίνεται ότι αντιμετώπισε τα καθήκοντά του με υπερβάλλοντα ζήλο: μετά την επιστροφή της Εθνικής από τα Φερόε υπήρχε τεράστια γκρίνια για τη συμπεριφορά του. Γνωρίζοντας τον Μαρκαριάν θεωρώ απίθανο να μην απαίτησε την αντικατάσταση του βοηθού του. Γνωρίζοντας τον Καραγκούνη μού μοιάζει αδύνατο να δεχτεί μια τέτοια απαίτηση. Αν η ήττα από τα Φερόε και ο αποκλεισμός στάθηκαν αιτία να ραγίσει το γυαλί, η διαφωνία για τη δυνατότητα προσφοράς του Κωστένογλου πρέπει να ήταν ο λόγος της τελικής ρήξης. Η χθεσινή παραίτηση δείχνει για όποιον καταλαβαίνει ότι ο Μαρκαριάν δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον Καραγκούνη...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags