Facebook Pixel Το άρθρο του Νικολακόπουλου για τη νίκη κόντρα στην Τβέντε
| 2015-07-30 09:55:00

Το άρθρο του Νικολακόπουλου για τη νίκη κόντρα στην Τβέντε

Το άρθρο του Νικολακόπουλου για τη νίκη κόντρα στην Τβέντε

Τι αποκαλύπτει για τα μεταγραφικά θέματα.

Αν αυτό που είδαμε στο α’ ημίχρονο του φιλικού με την Τβέντε είναι ένα απλό δείγμα από τον Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του ο Μάρκο Σίλβα, όπως ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε μετά το ματς, τότε πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Μιλάμε για ένα πραγματικά πολύ ελκυστικό Ολυμπιακό, που αφενός μεν ελαχιστοποίησε τους κινδύνους για την εστία του, αφετέρου δε πλησίασε δέκα (μετρημένες) φορές κοντά στο γκολ (!), το έκανε (μόνο) τις δύο κι είχε δύο δοκάρια και πολλές καλά οργανωμένες επιθέσεις, αλλά κι αντεπιθέσεις. Παίζοντας και χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες του.

Σίγουρα η Τβέντε δεν είναι ομάδα…Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν είναι και κανένας αντίπαλος της πλάκας. Εφόσον ξαναδούμε και σε επόμενα φιλικά (πρώτα και μετά στα επίσημα) αυτό τον Ολυμπιακό του 40λεπτου 5’-45’, θα επιβεβαιώσουμε ότι ο Μάρκο «τρέχει» ένα πρότζεκτ πολύ αξιόλογο και πάει να φτιάξει μία ομάδα, που θα αρέσει πολύ στην εξέδρα στο Καραϊσκάκη, αφού…Βαλβερδίζει!

Θέλω να σταθώ στην ετοιμότητα του Καπίνο όποτε χρειάστηκε να επέμβει-και δη σε δύσκολα χρονικά σημεία, στην αρχή και στο τέλος του ματς. Τώρα με τη Φέγενορντ θα παίξει λογικά ο Ρομπέρτο, οπότε καλά έκανε ο προπονητής και τον έβαλε σε αυτό το ματς.

Ακόμη στις βοήθειες του Χάρα επιθετικά. Μπορεί όταν έπρεπε να σουτάρει με τη μία να καθυστέρησε δύο φορές και γενικά να μην είναι ο εκτελεστής, αλλά ας σκεφθούμε ότι από τα πόδια του έγιναν οι πάσες στις καλύτερες φάσεις του Ολυμπιακού, στο γκολ του Φορτούνη και στο δοκάρι του Ντουρμάζ.

Παρεμπιπτόντως, ο Σουηδός έδειξε σε καλή κατάσταση. Ο προπονητής του δίνει τις ευκαιρίες και ο Ντουρμάζ έκανε πολλά ωραία πράγματα, με αποκορύφωμα την πάσα για το 2-0 του Πάρντο. Μόνο που πρέπει να δείξει τέτοια εικόνα και στα πιο δύσκολα, π.χ. με τη Φέγενορντ, για να είναι πιο…πειστικός.

Το καπέλο να βγάλω στο Σαλίνο, που με το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν αξεπέραστος μπακ, βγαλμένος από τον τσαμπουκά του Ολυμπιακού!

Καλή και σοβαρή δουλειά οι Αυλωνίτης και Βούρος, περιμένουμε να τους δούμε κι αυτούς στο πιο δύσκολο τεστ, το Σάββατο.

Για τους... άλλους, π.χ. Φορτούνη, θα αναφερθώ σε άλλο κομμάτι.

Κατά τα άλλα, «τρέχει» κι η μεταγραφή του Μαζουάκου στην Ιταλία! Οι διαπραγματεύσεις ήταν συνεχείς σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μάλλον σήμερα θα έχουμε την οριστική εξέλιξη! Φαίνεται πως θα γίνει, αλλά ξέρουμε όλοι ότι αν δεν πάρει ο Ολυμπιακός τα λεφτά που θέλει, δεν δίνει κανένα βασικό παίκτη του. Και τουλάχιστον ακόμη η προσφορά στα 10+ δεν έχει φτάσει. Ακόμη…

Για να δούμε λοιπόν!

Από τα άλλα μεταγραφικά, η περίπτωση από την… Αμερική, για την οποία έγραφα χθες στην στήλη, προχωράει!

Ο δε Ουρουγουάνος Άμπελ Χερνάντες της Χαλ παραμένει ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά προηγείται άλλος!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags