Facebook Pixel "Θα πέθαινα στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ"
| 2015-07-30 19:49:00

"Θα πέθαινα στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ"

"Θα πέθαινα στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ"

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τζο Νάγκμπε όπου θυμήθηκε την τεράστια ανατροπή και νίκη επί της Σπαρτάκ Τρνάβας ενώ εξέφρασε και την αγάπη του για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι που είχε παίξει ο ΠΑΟΚ με την Σπάρτακ Τρνάβα πριν από 18 χρόνια:

«Το θυμάμαι πολύ καλά το παιχνίδι με τους Σλοβάκους στη Τούμπα. Χάναμε 0-3 και είχαμε πεσμένη ψυχολογία αλλά το γυρίσαμε το σκορ σε 5-3 και αυτό ήταν ένα δείγμα των ψυχικών αποθεμάτων και του πως μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι αν υπάρχει προσπάθεια και πίστη. Μετά το 30’ πήραμε ξαφνικά πολύ ψυχολογία και ενέργεια. Αλλάξαμε το σύστημα της ομάδας και ξαφνικά αρχίσαμε να αντιστρέφουμε την εικόνα του παιχνιδιού με πολλές εσωτερικές αλλαγές. Θυμάμαι τον Άγγελο Αναστασιάδη για την τεράστια ψυχολογία που έδινε στους παίκτες. Σε εκείνο το ματς μας είχε πει πως έχουμε στο πλευρό μας 40.000 κόσμο και πως αν θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γυρίσουμε το παιχνίδι. Μπορούσαμε είτε να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάσει, είτε να κλάψει. Τελικά γυρίσαμε το παιχνίδι και κάναμε περήφανο όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά και όλη την Ελλάδα».

Για το αν παρακολουθεί τις δραστηριότητες του ΠΑΟΚ:

«Όσο μπορώ παρακολουθώ πάντα τις δραστηριότητες του ΠΑΟΚ».

Για το αν βρίσκεται ακόμα στην Εθνική ομάδα της Λιβερίας:

«Είμαι στη Κ17 πρώτος προπονητής, αργότερα θα φανεί η δουλειά και θα δούνε όλοι μια διαφορετική Εθνική Λιβερίας».

Για τις αναμνήσεις τους από την Θεσσαλονίκη:

«Θυμάμαι που με φώναζε ο Σέμπουε με την λέξη «παικταράς» και έτσι με φωνάζει ακόμα. Αυτή την λέξη χρησιμοποιούσε και ο κόσμος».

Για το αν του μίλησε κάποιος από τον ΠΑΟΚ για να τον ρωτήσει για ταλαντούχους παίκτες στη Λιβερία:

«Μιλάω ακόμα με τον Τάσο Φωτίου και αυτή είναι η επαφή μου έχω με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποια επαφή και δεν με έχει πάρει κανείς από τον ΠΑΟΚ για να ρωτήσει για κάποιον παίκτη από την Λιβερία».

Για το αν υπάρχουν παίκτες στη Λιβερία που μπορούν να παίξουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα:

«Φυσικά και υπάρχουν καλοί παίκτες στη Λιβερία που θα μπορούσαν να παίξουν στη Θεσσαλονίκη. Μου λείπει πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη και πέρα από το ποδόσφαιρο, πήρα πολύ αγάπη από αυτή την πόλη και την ανταπέδωσα. Μου λείπει η πόλη και θέλω να έρθω να δω τους ανθρώπους που είναι εκεί. Μου λείπει πραγματικά η Θεσσαλονίκη».

Για τους συμπαίκτες του που θυμάται:

«Θυμάμαι τον Τουρσουνίδη, τον Φραντζέσκο, τον Μαραγκό, τον Μιχόπουλο, τον Βελλή, τον Τασόπουλο, τον Κολομπούρδα, τον Ζαφειρίου και θέλω να δω όλους τους φίλους μου. Μου λείπουν όλοι. Φυσικά μου λείπει και ο Άγγελος Αναστασιάδης που είναι ο πατέρας μου».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:

«Θυμάμαι που πάντα με έλεγε… πεθαμένο. Κάποτε μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει πως αν είχε την δυνατότητα θα με κρατούσε στον ΠΑΟΚ και μετά την καριέρα μου για 30-40 χρόνια. Είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, τον αγαπάω και τον σέβομαι ακόμα».

Για το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για αυτόν:

«Ο ΠΑΟΚ είναι η οικογένεια μου ακόμα και σήμερα. Δεν πήρα πολλά χρήματα αλλά πήρα αγάπη και αυτό είναι το σημαντικότερο. Ακόμα και στην διοίκηση με στήριζαν όλοι, όπου και να πήγαινα ένιωθα αγάπη και αυτό με έκανε να θέλω να πεθάνω για τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Θυμάμαι τον Κώστα Ορφανό που ήταν πάντα δίπλα στο πλευρό μου. Ήθελα να μείνω παραπάνω από 10 χρόνια. Τους θυμάμαι όλους, αγαπάω την Θεσσαλονίκη, αγαπάω τον ΠΑΟΚ και θα ήθελα να γυρίσω να δω τους φίλους μου που μου λείπουν».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ πάντα έχει σπουδαία παιχνίδια μπροστά του. Πρέπει να στηρίζουν πάντα την ομάδα και θέλω να τους πω πως είναι ευγνώμον για όσα πέρασα. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Θέλω να τους πω πως τους αγαπώ πολύ, πως μου λείπουν και πως θέλω κάποια μέρα να τους ξαναδώ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags