Facebook Pixel Φοβερός στη μπάλα, κακός στο... καράτε!
| 2015-08-01 22:53:00

Φοβερός στη μπάλα, κακός στο... καράτε!

Φοβερός στη μπάλα, κακός στο... καράτε!

Ο εξαιρετικός στο πρώτο μέρος Ολυμπιακός φόρτωνε τη Φέγενορντ με γκολ, επικρατώντας με 1-3 (Χάρα, Πάρντο, Φορτούνης) και οι Ολλανδοί... ξυλοφόρτωναν, κάνοντας τον Μάρκο Σίλβα έξαλλο! Τραυματίστηκε ο Πάρντο

Για τη... φονική 4άδα τα γράφουμε και πιο κάτω αλλά στη νίκη του Ολυμπιακού με 1-3 επί της έτοιμης Φέγενορντ (ξεκινά το ολλανδικό πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα) ο Σαλίνο έδωσε και πάλι ρεσιτάλ στη θέση του αριστερού μπακ και μαζί με τον Φορτούνη ήταν οι καλύτεροι! Σε συνέχεια της νίκης με την Τβέντε, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, σημειώνοντας τρία γκολ, χωρίς να δεχθούν ιδιαίτερη πίεση στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος, προτεραιότητα για τους παίκτες των νταμπλούχων ήταν να φύγουν... αρτιμελείς εξαιτίας του βρώμικου παιχνιδιού των γηπεδούχων που ηταν μέσα στα νεύρα! Πίεση, συνεργασίες, καλή κυκλοφορία για τον Ολυμπιακό που δείχνει να είναι σε σωστό δρόμο!

Απόλαυση!

Η 4άδα Πάρντο-Χάρα-Φορτούνης-Ντουρμάζ είχε δώσει τα διαπιστευτήρια της και στο φιλικό με την Τβέντε, αλλά απόψε στο πρώτο ημίχρονο, ΟΡΓΙΑΣΕ με τον Έλληνα άσο να κάνει καταπληκτικά πράγματα με φοβερό γκολ και ασίστ!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Ρομπέρτο, τους Αυλωνίτη-Βούρο σέντερ μπακ, τον Ελαμπντελαουί δεξιά, τον Σαλίνο αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Μιλιβόγεβιτς στα χαφ, τον Φορτούνη 10άρι, τον Πάρντο δεξιά, τον Ντουρμάζ αριστερά και τον Χάρα στην κορυφή. Στο 6` οι Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης και Φορτούνης "έπεσαν" πάνω σε έναν αντίπαλο τους και έκλεψαν και από κάθετη μπαλιά του Φορτούνη, έγινε σουτ του Ντουρμάζ από το ύψος του πέναλτι, ο Φέρμεερ έδιωξε και ο Χάρα με προβολή στην κίνηση έκανε το 0-1!

Οι παίκτες του Σίλβα συνέχιζαν να πιέζουν και να κυκλοφορούν την μπάλα και έφτασαν στο 0-2 στο 23`. Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν γρήγορα μπροστά, ο Ντουρμάζ πάσαρε στον Φορτούνη, ο τελευταίος άνοιξε προς τα δεξιά και ο Πάρντο με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2! Οι Ολλανδοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία από το 30 `και μετά και στο 34` ο Μπιλάρ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κάουτ έπιασε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 37` από σέντρα Μπιλάρ, ο Μανού βγήκε μόνος στην πλάτη του Αυλωνίτη, αλλά το πλασέ στην κίνηση από τη γραμμή της μικρής περιοχής δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν φωτιά στην κόντρα (στο 36` από λάθος του Χάρα χάθηκε ένα τρίτο γκολ) και στο 44` ο Ντουρμάζ έκανε τη σέντρα, ο Χάρα δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, ο Φορτούνης κατέβασε υπέροχα κάνοντας παράλληλα και ντρίμπλα, πέρασε εντυπωσιακά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ έκανε το 0-3! Απλά απολαυστικοί!

Δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό!

Οι αλλαγές και τα (πολλά) νεύρα των Ολλανδών στο β` μέρος δεν μας άφησαν να δούμε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Ο Ντοσεβί στη θέση του Ντουρμάζ και ο Τσόρι Ντομίνγκεζ σε αυτή του Φορτούνη ήταν οι αλλαγές του Σίλβα, με τον Πορτογάλο να είναι έξαλλος με τα μαρκαρίσματα των παικτών της Φέγενορντ!

Στο 62' η ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ κατάφερε να μειώσει με πέναλτι. Ο Βούρος γκρέμισε τον Κάιτ, ο οποίος στο 63' δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, παρότι ο Ρομπέρτο άγγιξε, έστω ελάχιστα, τη μπάλα. Οι φίλοι της Φέγενορντ πίεζαν πολύ τους παίκτες για να σκοράρουν και αυτοί αγχώθηκαν τόσο πολύ, που επιδόθηκαν σε μπαράζ σκληρών μαρκαρισμάτων. Τόσο πολύ που αν ο διαιτητής δεν χαριζόταν, κάλλιστα θα μπορούσαν να μείνουν με παίκτη-παίκτες λιγότερο-λιγότερους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Καζίμ Ρίτσαρντς, ο πρώην ερυθρόλευκος, ο οποίος πριν καν ακουμπήσει τη μπάλα σήκωσε στον αέρα τον Ρομπέρτο. Ο Πάρντο έφυγε τραυματισμένος από το ματς, ενώ ο Μάρκο Σίλβα δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται για το σκληρό παιχνίδι των Ολλανδών. 

Ολυμπιακός(Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (86' Μαζουακού), Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (82' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (89' Ζντιέλαρ), Πάρντο (77' λ. τρ. Φουστέρ), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (46' Ντοσεβί), Χάρα (75' Πουλίδο).
Φέγενορντ (Φαν Μπρόνκχορστ): Φερμίρ, Κάρσντορπ, Φαν Μπικ (59' Ντάμερς), Κονγκόλο, Βιλένα, Βεγίνοβιτς, Ελ Αχμαντί, Τούρνστρα (46' Ίμερς), Μπιλάλ, Κάιτ, Μανού (63' Καζίμ Ρίτσαρντς).

Γκολ: 6' Χάρα, 24' Πάρντο, 45+1' Φορτούνης - 63' πέν. Κάιτ

Κάρτες: Τούρνστρα (39'), Μανού (43'), Καζίμ Ρίτσαρντς (64'), Βεγίνοβιτς (72') - Πάρντο (40'), Ντουρμάζ (43'), Χάρα (72')
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags