Facebook Pixel «Χτυπούν» τον Πλατινί... μέσω Ολυμπιακού!
| 2015-08-10 18:16:00

«Χτυπούν» τον Πλατινί... μέσω Ολυμπιακού!

«Χτυπούν» τον Πλατινί... μέσω Ολυμπιακού!

Δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας παρουσιάζει ως «ύποπτες» τις σχέσεις Μισέλ Πλατινί, Θόδωρου Θεοδωρίδη, ΕΠΟ και Ολυμπιακού.

Σημερινό δημοσίυεμα στην έντυπη έκδοση της Dail Mail αναφέρεται στις σχέσεις του Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τον Ολυμπιακό, στις έρευνες για την εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα και στη στήριξη της ΕΠΟ στο πρόσωπο του Μισέλ Πλατινί για τις επικείμενες εκλογές της FIFA, στις οποίες ο Γάλλος είναι υποψήφιος.

ADVERTISEMENT

«Αυτοί που επιθυμούν τόσο πολύ να τοποθετήσουν τον Πλατινί ως τον επόμενο πρόεδρο της FIFA, ίσως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον τρόπο διακυβέρνησης στην UEFA πριν πανηγυρίσουν την επικείμενη διαδοχή. Φαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι η μόνη ηγέτης που αντιμετωπίζει ένα ελληνικό πρόβλημα.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ένα μακροχρόνιο μέλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και υπάλληλος της UEFA από το 2008. Ο πατέρας του, ο Σάββας Θεοδωρίδης, είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, που έχει κατακτήσει όλα εκτός από δύο πρωταθλήματα από το 1996. Ίσως υπάρχει λόγος γι' αυτό, καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, βρίσκεται υπό έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες ότι δωροδόκησε και επηρέασε διαιτητές, μέλη της Λίγκας και δικαστές της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η βομβιστική επίθεση σε φούρνο, ιδιοκτησίας γνωστού διαιτητή. Ο Μαρινάκης έχει ήδη αθωωθεί από μία έρευνα, αλλά μία άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη, και ήδη του έχουν επιβληθεί αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως το να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα. Τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο τον Ιούνιο, αν και του επιτρέπεται με κάποιο τρόπο η διατήρηση της ιδιοκτησίας του συλλόγου»

Παρά το σκάνδαλο, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κινδυνεύει η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League. Όταν η Φενερμπαχτσέ βρέθηκε κατηγορούμενη για σκάνδαλο διαφθοράς, η UEFA αρχικά δεν είχε δράσει μέχρι οι εγχώριες έρευνες να ολοκληρωθούν. Αλλά σε εκείνη την περίπτωση η UEFA είχε προειδοποιήσει την τουρκική ομοσπονδία ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, αν η ίδια δεν απέσυρε τον σύλλογο από τη διοργάνωση. Η Φενερμπαχτσέ εξέτισε ποινή ενός έτους αποκλεισμού από την Ευρώπη, καθώς οι έρευνες συνεχιζόντουσαν, πριν η UEFA προσθέσει τη δική της τιμωρία. Αυτή η εντολή είχε δοθεί από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, το αφεντικό του Θεοδωρίδη.

Περιέργως, ο Ινφαντίνο δεν έχει κάνει το ίδιο και με την ελληνική ομοσπονδία για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η ΕΠΟ βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη εκφράσει με χαρά την υποστήριξή τους προς τον Πλατινί ως τον έντιμο διαμεσολαβητή στο ποδόσφαιρο, συνεπώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ικανοποιημένη με την άψογη και συνεπή συμπεριφορά του νυν καθεστώτος της UEFA», αναφέρει το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags