Facebook Pixel "Έχω αφήσει κάτι στη μέση και θα το τελειώσω"
| 2015-08-19 16:26:00

"Έχω αφήσει κάτι στη μέση και θα το τελειώσω"

"Έχω αφήσει κάτι στη μέση και θα το τελειώσω"

Ο Γκαέλ Ενλουντουλού μετά το πρώτο του εξάμηνο στους «κιτρινόμαυρους» έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της ομάδας και στα «θέλω» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Metrosport

Πως περιμένεις τη δεύτερη σου χρονιά στον Αρη;
«Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για όλους. Θέλουμε να κάνουμε μία καλύτερη σεζόν, οι παίκτες, το επιτελείο και ο κόσμος όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την άνοδο. Περιμένουμε την απόφαση να βγει αναφορικά με την κατηγορία που θα παίξουμε, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη προσπάθεια μας και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Η αβεβαιότητα που υπάρχει σε έκανε να σκεφτείς την αποχώρηση;
«Όταν πήγα στη Γαλλία περίμενα να δω τι θα γίνει και δεν μετακόμισα από την Ελλάδα ούτε σκέφτηκα να αποχωρήσω από τον Άρη. Στην ομάδα η δουλειά μου δεν τελειώσει, έχω αφήσει κάτι στη μέση και θα το τελειώσω, θα κάνω κάθε προσπάθεια για να βοηθήσω στην άνοδο στην Σούπερ Λιγκ».

Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για σένα καθώς βρέθηκες εκτός ομάδας, τι συνέβη και επέστρεψες;
«Έφυγα γιατί μου είπαν να φύγω. Πήγα στην Αγγλία να υπογράψω στην Γέοβιλ, όμως επειδή ήταν πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να πάρω τα έγγραφα, δεν το έκανα. Όταν ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ξαναπήρε την ομάδα, μου τηλεφώνησε, ήμουν έτοιμος να ξανάρθω να στηρίξω τη προσπάθεια».

Είσαι ευχαριστημένος από την προσφορά σου τη περσινή χρονιά;
«Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα και είμαι σίγουρος για αυτό. Είμαι νέος βελτιώνομαι καθημερινά, προσπαθώ όλο και περισσότερο, πέρυσι ήταν μόνο η αρχή, ελπίζω να μπορέσω φέτος να τα παρουσιάσω στον αγωνιστικό χώρο».

Ποια είναι τα κίνητρά σου για τη συνέχεια, θεωρείς ότι υπάρχουν στοιχεία που ακόμα δεν έβγαλες στο γήπεδο;
«Πιστεύω ότι το επιτελείο και ο προπονητής ξέρουν τι ακριβώς μπορώ να κάνω και το κίνητρο είναι μεγάλο να δώσω χαρά στον κόσμο και να βοηθήσω την ομάδα που με εμπιστεύτηκε, για να την στηρίξω ώστε να πετύχει τον στόχο της».

«Δεν είχε χρόνο ο Σάνια»

Τι συνέβη με την περίπτωση του Σιντί Σανιά;
«Είναι μπερδεμένο πολύ. Πήγε στην Αφρική για ένα θέμα της οικογένειάς του και πιστεύω ότι έχασε το κίνητρο που είχε για να επιστρέψει. Είχε δώσει το λόγο του στην ομάδα και στον προπονητή ότι θα γυρίσει, όμως όταν βλέπεις την οικογένεια σου είναι πολύ δύσκολο να ξαναφύγεις μακριά. Μίλησα μαζί του, μία ή δύο φορές τη περασμένη εβδομάδα. Αναζητά ομάδα και μπορεί να μετάνιωσε για την απόφασή του να φύγει, όμως δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για τέτοιες επιλογές. Ο λόγος που δεν απέδωσε είναι ότι πολλές φορές χρειαζόμαστε χρόνο ως παίκτες για να αποδώσουμε και ο Σίντι (σ.σ. Σανιά) ίσως να μην είχε όσο χρειαζόταν. Έχει μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του και η αποχή από τους αγωνιστικούς ρυθμούς του κόστισε πολύ».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με τον Αρη;
«Θέλω να βοηθήσω να επιστρέψει εκεί που ανήκει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, όμως είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για Σούπερ Λιγκ από τη στιγμή που δεν ξέρουμε που πρόκειται να αγωνιστούμε τη φετινή χρονιά».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη;
«Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος εξαιτίας και του χαρακτήρα του. Στην αρχή ήταν δύσκολα όμως κατάλαβα πως δουλεύει και σιγά σιγά βελτιώθηκα. Αρχίσαμε να επικοινωνούμε πιο σωστά και τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα, καταλαβαινόμαστε».

«Μόνη υπόσχεση, η άνοδος»

Πέρυσι υποσχέθηκες δέκα γκολ και δεν τήρησες την υπόσχεσή σου, φέτος έχεις να πεις κάτι στον κόσμο του Άρη;
«Πέρσι σκόραρα πέντε γκολ δεν έκανα το χρέος μου, αλλά γενικά δεν κάναμε το χρέος μας αφού δεν καταφέραμε να ανεβάσουμε άμεσα την ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ. Πιστεύω ότι η μόνη υπόσχεσή μας φέτος πρέπει να είναι η άνοδος».

Την αγωνία, την πίεση και τον εκνευρισμό του κόσμου τα νιώθεις ;
«Όταν ήρθα εδώ δεν περίμενα τόσο, αυτού του είδους την πίεση, όμως μετά από λίγο κατάλαβα σε πόσο μεγάλη ομάδα βρίσκομαι. Η ομάδα είναι ο κόσμος της, αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουν όλοι. Είναι λογική η πίεση που μας ασκείται και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτήν. Δεν θέλουμε να στεναχωρούμε τον κόσμο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Βέβαια, υπάρχει και η διαφορά ότι αυτή τη σεζόν “χτίζουμε” μία ομάδα από την αρχή και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές στα μέσα της χρονιάς».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags