Facebook Pixel Καυτός Ιούνιος
| 2011-05-26 01:50:00

Καυτός Ιούνιος

Καυτός Ιούνιος

O Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για τις εκκρεμότητες του Ολυμπιακού που θα διευθετηθούν στον επόμενο μήνα

Η πολυτέλεια που έχει φέτος ο Ολυμπιακός για να δημιουργήσει την νέα του ομάδα είναι μεγάλη. Από τα μέσα του Απριλίου ήξερε και προγραμμάτιζε την επόμενη χρονιά. Πρώτο και κυρίαρχο, βέβαια, θέμα ήταν του προπονητή.

Λογικό και σωστό μέχρι τότε να μην γίνει τίποτα, άλλωστε ήταν πολύ νωρίς. Από την παραμονή όμως του Βαλβέρδε και έπειτα είναι αλήθεια πως δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα στην ομάδα. Οι εκκρεμότητες όχι μόνο μειώνονται αλλά επί της ουσίας αυξάνονται.

Και ο Μάιος κύλησε με τον Βαλβέρδε και τον Μαθία να τσεκάρουν και να αποφασίσουν για τους πρωταρχικούς τους στόχους, τον Κοβάσεβιτς να κάνει ταξίδια, τον Μιραλάς να κλείνει και να είναι η μοναδική (αλλά σίγουρα σημαντική) εκκρεμότητα που τακτοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο και τα υπόλοιπα θέματα να είναι ορθάνοιχτα. Ζαϊρί, Μπράβο και Πάρντο αποτελούν παρελθόν για τους “ερυθρόλευκους”, όμως από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά θέματα τόσο με παίκτες που είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού και δεν τους θέλει ο Βαλβέρδε, όσο και με αυτούς που θέλει ο Ισπανός τεχνικός να έρθουν στην ομάδα και να κάνουν την διαφορά.

Βεβαίως χρόνος υπάρχει και πολύς, όμως ο Ιούνιος θα πρέπει δεδομένα να είναι “καυτός” μεταγραφικά για τον Ολυμπιακό. Γιατί πια, μπορεί σωστά από την διοίκηση να τονίζουν πως δεν υπάρχει βιασύνη και “δεν μας κυνηγάει κανείς, όλα θα γίνουν όπως πρέπει και όταν πρέπει” όμως στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός θα πρέπει να λύσει πολλά και σημαντικά θέματα.

Ο Βαλβέρδε άλλωστε θέλει στις 4 Ιουλίου να έχει το ρόστερ της νέας χρονιάς στο 80% τουλάχιστον και να απομένουν μια-δυο “πινελιές” για την ολοκλήρωση του. Πράγμα λογικό και αν θέλετε αναγκαίο για μια ομάδα που λειτουργεί σωστά και εκμεταλλεύεται τον άπλετο χρόνο που έχει μπροστά της. Όπως είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να κλείσει νωρίτερα τις υποθέσεις από την ξένη αγορά. Θα μπορούσε βεβαίως από την ελληνική αγορά.

Για τον Φορτούνη υπάρχει θετική εισήγηση ενώ για τον Αμπντούν στον Ολυμπιακό τονίζουν πως τον παίρνουν όποτε θέλουν. Είναι προφανές ότι ψάχνουν κάτι καλύτερο, όμως με τον Βαλβέρδε να υπολογίζει τον Μιραλάς για δεξιά το πιο πιθανό ότι θα καταλήξουν στον Αλγερινό για μπακ-απ.

Από την άλλη όμως, ο Βαλβέρδε περιμένει για 6+2 μεταγραφές την ώρα που ο Παπασταθόπουλος χάθηκε, ο Τζαβέλλας δεν γίνεται να έρθει στον Ολυμπιακό με τα χρήματα που προσφέρει, ο Μόρας “κόπηκε” από τον Βαλβέρδε και η ελληνοποίηση που θέλουν στο μεγάλο λιμάνι τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι, φαντάζει πολύ δύσκολη.

Στον “αερά' όμως παραμένουν και οι Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, αλλά και ο Πάντελιτς, παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του Βαλβέρδε, με τον Σέρβο απλά να έχει πιθανότητες αλλαγής δεδομένων.

Στην επίθεση την ώρα που δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τον Τζιμπούρ (ναι μεν αλλά, είναι το θέμα με τον Αλγερινό να κουράζει...) ο Ολυμπιακός πηγαίνει για τον βασικό της επόμενης σεζόν όπως ζήτησε ο Βαλβέρδε, τον Βαλντέζ που όμως είναι σε μια διαδικασία να μαζέψει τις προτάσεις που δεδομένα θα έχει από Ισπανία και Ιταλία και να αποφασίσει με την ησυχία του έχοντας μάλιστα και το Κόπα Αμέρικα που θα τον κρατήσει μακριά από την προετοιμασία με την νέα του ομάδα.
Βεβαίως μιλάμε για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα υπάρχουν και τρεις ακόμη ανεπιθύμητοι επιθετικοί, ο Μήτρογλου που δεν θέλει να τον βλέπει ο Βαλβέρδε αλλά και οι Ντάρμπισαιρ και Νέμεθ που επιστρέφουν και λογικά δεν θα μείνουν. Βάλτε και τα υπόλοιπα συμβόλαια των δανεικών του Ολυμπιακού όπως οι Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Επστάιν που λογικά θα πάνε προετοιμασία αλλά αν μείνουν θα μείνουν ως συμπληρωματικοί αλλά και οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού που κάποιοι θα πρέπει να μείνουν έτσι και αλλιώς λόγω της λίστας της ΟΥΕΦΑ που χρειάζεται τουλάχιστον 8 Ελληνες.

Εν κατακλείδι γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η δουλειά που κάνουν αυτό το διάστημα Βαλβέρδε, Μαθία και Κοβάσεβιτς θα πρέπει να ενταθεί και να αποδώσει σιγά-σιγά καρπούς με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί το νέο του ρόστερ μέσα στον Ιούνιο και να ξεκαθαρίζει το παλιό. Γιατί ακόμη υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, τόσο για τις αποχωρήσεις, όσο και για τις μεταγραφές.

Υ.Γ: Σε απάντηση ενός μηνύματος από έναν φίλο για υπερβολές στον Τύπο. Παίκτες όπως οι Βαλντέζ, Πιζάρο και Μουντάρι είναι σίγουρα από το πάνω ράφι και αποτελούν τον ορισμό της “βόμβας” για το ποδόσφαιρό μας, όχι όμως και παίκτες όπως οι Κοστάντσο, Μαρκάνο.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags