Facebook Pixel Ο Κ.Νικολακόπουλος σχολιάζει... ΑΕΚ
| 2015-08-23 18:09:00

Ο Κ.Νικολακόπουλος σχολιάζει... ΑΕΚ

Ο Κ.Νικολακόπουλος σχολιάζει... ΑΕΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει το σημερινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα! Αλλά και το χθεσινό της ΑΕΚ! 

• Μπαίνει λοιπόν κι ο Ολυμπιακός στη μάχη του πρωταθλήματος απόψε εναντίον μίας ομάδας, όπως ο Πανιώνιος, που χάνει επί 20 σερί πρωταθλήματα εκτός έδρας από τους ερυθρόλευκους!

• Μόνο που κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Κι ο Πανιώνιος θα έχει σήμερα το πλεονέκτημα ότι θα παρατάξει μία ενδεκάδα σχεδόν ίδια με πέρσι, δηλαδή πολύ πιο δεμένη από εκείνη του Ολυμπιακού.

• Στην προετοιμασία η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έδωσε εννιά φιλικά και μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει δύο πρόσωπα.

• Ένα, τον Ολυμπιακό των πρώτων ημιχρόνων στην Ολλανδία κόντρα στην Τβέντε και τη Φέγενορντ, στα οποία έπαιξε μπαλάρα και έκανε ένα σκορ συνολικά 5-0!

• Και ένα άλλο, τον Ολυμπιακό των υπόλοιπων αγώνων, που όλοι τους είχαν κύριο γνώρισμα ότι από πλευράς αποτελέσματος ήταν όλοι ρευστοί ως τα τελευταία λεπτά!

• Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έχασε 0-1 από την Ντούκλα με γκολ στο 87’, κέρδισε 1-0 τη Ρίζεσπορ με γκολ στο 83’, έχασε 2-3 από τη Φενέρμπαχτσε μειώνοντας στο 89’, κέρδισε 2-1 την Μπεσικτάς με γκολ στο 90’ κι ενώ είχε ισοφαριστεί στο 87’ και έφερε 1-1 με το Κατάρ ισοφαρίζοντας στο 88’ κι ενώ είχε φάει γκολ στο 81’!

• Μιλάμε για εφτά γκολ μετά το 80’ των φιλικών του, που όλα ήταν στην τσίτα, αν βάλουμε και το 0-0 με την Ατάλιασπορ, αλλά και το 2-1 επί της Τβέντε, που είχει μειώσει στο β΄ημίχρονο (πάλι προς το τέλος του ματς). Εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα ήταν το Φέγενορντ-Ολυμπιακός 1-3, μοναδικό παιχνίδι από τα εννιά φιλικά, που είχε δύο γκολ διαφορά, με τη μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους στο β΄ημίχρονο.

• Βεβαίως δεν σημαίνει πως ό,τι βλέπαμε στα φιλικά, κόντρα μάλιστα σε δυνατούς αντιπάλους, κύρια από Ολλανδία και Τουρκία, θα το δούμε, δηλαδή σε στιλ θρίλερ, και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά δεν μπορούμε και να αγνοήσουμε τη γεύση που πήραμε από μία μεγάλη σειρά αγώνων προετοιμασίας.

• Όπως οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως όταν ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα άνοιξε το σκορ, πάντα στο τέλος νίκησε. Ενώ όταν δέχθηκε πρώτος γκολ, δεν αντέδρασε μόνο όταν το έφαγε στο 87’, στο πρώτο φιλικό. Στα άλλα δύο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1, μπόρεσε κι ισοφάρισε, αλλά στο ένα έχασε (τελικά 2-3) και στο άλλο έσωσε την ισοπαλία (1-1).

• Για να δούμε λοιπόν πως θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, αν και βλέποντας πίσω το παρελθόν, μας προϊδεάζει σε καλή αρχή, πιθανότατα όμως με (περισσότερη η, λιγότερη) αγωνία! Στα 14 τελευταία χρόνια έχει για αρχή 12 νίκες, ένα 0-0 στη Λεωφόρο και μία ήττα στο Καυταντζόγλειο, με τον Βαλβέρδε. Αλλά αν αφαιρέσουμε το περσινό εύκολο 3-1 (με 3-0 ημίχρονο) επί της αδύναμης Νίκης Βόλου, για να βρούμε άνετη νίκη του Ολυμπιακού σε πρεμιέρα πρέπει να πάμε στο μακρινό 2001 και το 3-0 επί του Ηρακλή!

• Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ έκανε πράγματι ένα καλό (κατά διαστήματα πολύ καλό) πρώτο παιχνίδι εναντίον του όχι πάντως αξιόμαχου χθες Πλατανιά.

• Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ ότι δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή του ματς, ενώ θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ, έστω κι αν για να ανοίξει το σκορ (απορώ γιατί πιστώθηκε στον Βάργκας ενώ ήταν ξεκάθαρα αυτογκόλ) χρειάστηκαν δύο διαδοχικά λάθη των δύο καλύτερων πέρσι αμυντικών του Πλατανιά, των Μπανανά και Ολιμπά-ειδικά ο γκολκίπερ ήταν λες και είχε «μανταλάκια» στα χέρια.

• Εξίσου σημαντικό για τη λειτουργία της ΑΕΚ ότι τα δύο από τα τρία γκολ (καρμπόν ήταν) τα έφτιαξαν με προωθήσεις τους από δεξιά οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Γιόχανσον με τον Σιμόες, με καλές σέντρες στην καρδιά της άμυνας σε Βάργκας κι Αραβίδη. Ο Βάργκας φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ, που έβαλε εκτός του γκολκίπερ Μπαρόχα (λες και «κόλλησε» από τον Ολιμπά κι έχανε κι αυτός την μπάλα σε κάποια εύκολα σουτ που του γίνονταν), τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, θέλοντας να κρατήσει, αρχικά τουλάχιστον, τη συνοχή του περσινού καλού κορμού.

• Εκτός από Βάργκας, Σιμόες και Τζιμπούρ (δεν έχει ρέντα στο ξεκίνημα της επιστροφής του στην ΑΕΚ, όπως φάνηκε κι από τις χαμένες ευκαιρίες κι από την θλάση), νέο πρόσωπο ήταν κι ο Γκάλο, που έπιασε πραγματικά ένα ωραίο σουτ, ξεκλειδώνοντας το ματς, με το 2-0.

• Ομολογώ δε ότι ευχάριστη έκπληξη μου ήταν η παρουσία του Πλατέλλα, όσο κι αν έπαιξε ρόλο ότι η αχίλλειος πτέρνα του Πλατανιά ήταν η αριστερή, δηλαδή η δική του πλευρά, την οποία εντόπισε εύστοχα η ΑΕΚ του νεαρού Δέλλα και την «άνοιξε» επανειλημμένως (από εκεί όλα τα γκολ, και το 2-0 του Γκάλο…), με τον έμπειρο Παράσχο να πιάνεται στον ύπνο...  

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags