26/05/11 - 18:15

Ένα το μεγάλο στοίχημα: Ο Σισέ!

Για τον Σισέ έχουν γραφτεί σχεδόν όλα. Και για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά και για τα σενάρια φυγής από τον Παναθηναϊκό, με δεδομένο το οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ.

Ένα το μεγάλο στοίχημα: Ο Σισέ!
23.344views 0shares

Εμείς, πάντως, εδώ στον σκύλο θέλουμε να πούμε δυο ακόμα βασικά πραγματάκια για τον Γάλλο…

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από χρήματα. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Είναι, όμως, διαφορετικές οι περιπτώσεις Ζιλμπέρτο ή Λέτο, ακόμα και Νίνη, κι εντελώς αλλιώτικη αυτή του Γάλλου. Και κακώς τσουβαλιάζονται όλα τα προς παραχώρηση ονόματα μαζί.

Ο Σισέ, λοιπόν, είναι ο πλέον απαραίτητος παίκτης στον Παναθηναϊκό. Και θα εξηγήσουμε γιατί. Όχι μόνο για τα γκολ που πετυχαίνει, όχι μόνο για την ηγετική του φυσιογνωμία, αλλά επειδή είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των πράσινων που τρέμουν όλοι οι αντίπαλοι. Δίχως αυτόν ο Παναθηναϊκός θα είναι ξεδοντιασμένος…

Ο Παναθηναϊκός από την εποχή του Βαζέχα είχε να βρει έναν σέντερ φορ κλάσης. Και τον πέτυχε στο πρόσωπο του Σισέ. Για χρόνια, δηλαδή, οι πράσινοι ταλαιπωρήθηκαν για να εντοπίσουν έναν πραγματικό γκολτζή. Ταυτόχρονα, όμως, βρήκαν κι έναν αρχηγό. Έναν λίντερ που δεν το βάζει ποτέ κάτω. Και με το ένα πόδι, τρόπος του λέγειν, αν παίζει ο Σισέ, οι αντίπαλοι θα ρίχνουν δυο και τρείς παίκτες πάνω του.

Το «πωλητήριο» στον Σισέ θα έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί στον Παναθηναϊκό! Ειδικά στον Σισέ! Και όλοι μέσα στην ομάδα, εννοούμε διοικούντες και μετόχους, θα έπρεπε να δίνουν την σκληρότερη μάχη. Για να μεταπειστεί και ο Γάλλος να παραμείνει. Κι όχι να πετάνε λευκή πετσέτα. Κι αν δεν υπάρχουν τα χρήματα, να βρεθούν. Αυτό επιτάσσει η ποδοσφαιρική λογική. Μπορεί, δηλαδή, μετά από ένα - δυο χρόνια ο Παναθηναϊκός να έχει λεφτά πια στα ταμεία του, όμως Σισέ τότε δεν θα μπορεί να διαθέτει.

Δεν βρίσκεις εύκολα Σισέ! Αυτή είναι η αλήθεια. Κι όπως είπαμε από τότε που ήταν στα ντουζένια του ο Βαζέχα, ο Παναθηναϊκός υπέφερε σ’ αυτή τη θέση. Είχε καλή ομάδα κατά καιρούς, αλλά δεν διέθετε αυτόν που θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Κι έτσι δεν έφτανε σχεδόν ποτέ στην βρύση.

Κανονικά, θα έπρεπε το μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό να είναι η παραμονή Σισέ, με οποιοδήποτε κόστος, κι όχι από ποια ομάδα θα έρθει η καλύτερη προσφορά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ