Facebook Pixel Πώς την καταντήσατε έτσι... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-09-04 23:37:00

Πώς την καταντήσατε έτσι... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς την καταντήσατε έτσι... (ΒΙΝΤΕΟ)

'Εχει και πιο κάτω... Η Εθνική παρουσιάστηκε βελτιωμένη για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν κατέβηκε στο γήπεδο και... κατάφερε να χάσει και από την Φινλανδία (0-1), μένοντας για έβδομο αγώνα χωρίς νίκη.

Για την Εθνική ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Βύντρα δεξιά στην άμυνα, ο Χολέμπας αριστερά. Στο κέντρο άμυνας ήταν οι Παπασταθόπουλος και Κ. Παπαδόπουλος, ενώ στον άξονα ήταν οι Τζιόλης και Σάμαρης ως αμυντικά χαφ, ο Φορτούνης λίγο πιο μπροστά τους και πίσω από τον φορ Μήτρογλου που είχε στα άκρα τους Καρέλη και Αραβίδη.

Ορεξάτη Εθνική, αλλά από γκολ... μηδέν!

Η Εθνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τα ηνία από νωρίς και πίεσε την Φινλανδία για ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στα 13'' ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άουτ, ενώ στο 6' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των Φινλανδών.

Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, με γρήγορες πάσες και αρκετά κάθετο παιχνίδι, ενώ και οι γραμμές ανάμεσα σε επίθεση, άμυνα και κέντρο ήταν πολύ κοντά. Ωστόσο, τα σουτ που επιχείρησαν με Μήτρογλου, Αραβίδη, Καρέλη και Φορτούνη (όλα υπό καλές προϋποθέσεις) δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα να αυτή η υπεροχή της Εθνικής να μην έχει μετουσιωθεί σε γκολ.

Από την άλλη οι Φινλανδοί ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο, χάνοντας την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία στο 43ο λεπτό με την κεφαλιά του Σπαρβ που πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Καρνέζη.

Κακή Εθνική, πουθενά η άμυνα

Κι ενώ περιμέναμε την Εθνική να συνεχίσει να παίζει με όρεξη όπως στο πρώτο μέρος, είδαμε το άκρως αντίθετο. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα προσπάθησαν να πιέσουν, είχαν την κατοχή, αλλά οι φάσεις ερχόντουσαν με το σταγονόμετρο, με πιο αξιόλογες, ένα σουτ του Χολέμπας στο 54' και μια κεφαλιά του Καρέλη στο 55'.

Η είσοδος του Κονέ έδωσε μια μικρή ώθηση από την δεξιά πλευρά για την Εθνική, αλλά αυτό κράτησε μόνο για λίγο, καθώς οι διεθνείς φαίνεται να κολλούσαν στην αμυντική λειτουργία των Φινλανδών, ενώ δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Και κάπου εκεί βγήκαν από το... καβούκι τους και οι Φινλανδοί που σε μία φάση στο 75', κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, εκμεταλλεύτηκαν την ανύπαρκτη άμυνα της Ελλάδας και με εύκολο πλασέ του Πογιάνπαλο έκαναν το 0-1 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η Εθνική έμεινε για έβδομο ματς χωρίς νίκη και γκολ εντός έδρας, δείχνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πολλή δουλειά για να επανέλθει στο καλό επίπεδο του παρελθόντος. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης, Αραβίδης (68' Κονέ), Σάμαρης (86' Ταχτσίδης), Μήτρογλου, Καρέλης (77' Φούντας).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κανέρβα): Χραντέτσκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοΐβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46' Σαντίκ / 81' Μάτιλα), Πούκι (67' Πογιάνπαλο).

Το γκολ του ματς

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags