Facebook Pixel Εισαγγελέας ΤΩΡΑ για τον Σίλντενφελντ!
| 2015-09-09 15:40:00

Εισαγγελέας ΤΩΡΑ για τον Σίλντενφελντ!

Εισαγγελέας ΤΩΡΑ για τον Σίλντενφελντ!

Οι καταγγελίες του Γκόρντον Σίλντενφελντ, όσο κι αν… πικραίνουν κάποιους, είναι σοβαρές. Ο εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει και να ακούσει σοβαρά τον Κροάτη. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Είναι, πράγματι, από τις λίγες φορές που ένας ποδοσφαιριστής τα λέει τόσο χύμα και τσουβαλάτα. Δεν τον νοιάζει αν θα δημοσιευτούν τα λεγόμενά του, δεν τον ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις. Εχει το θάρρος και βγαίνει μπροστά, μιλώντας σαν να μιλάει με τους φίλους του στην καφετέρια. Αναφέρομαι, φυσικά, στον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλάει για ξεκάθαρη εύνοια του Ολυμπιακού, και όχι μόνο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσω μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνέντευξης που έδωσε στο site SDNA.GR και τον συνάδελφο, Θανάση Ασπρούλια.

Ιδού μερικές από τις ατάκες του που ενόχλησαν και έκαναν πολλούς να «τσιμπήσουν».

«Μία φορά ένας διαιτητής είπε σε συμπαίκτη μου. "Αν δε σου αρέσουν τα σφυρίγματα, πες στον πρόεδρο σου να μας πληρώσει". Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μας έδωσαν κάποιο πέναλτι, ο Ντάνιελ (Πράνιτς) τον πλησίασε για να διαμαρτυρηθεί και αυτός, ο ρέφερι, βάζοντας το χέρι στο στόμα για να μην τον ακούσει ολόκληρος ο κόσμος, του είπε. "Πες στον πρόεδρό σου να πληρώσει"».

«Έχω δει πρόεδρο να μιλάει πριν το ματς με διαιτητές. Έχω δει στο ημίχρονο παράγοντες να κοντεύουν να σπάσουν τις πόρτες των δωματίων των διαιτητών και στη συνέχεια ο ρέφερι να βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και να καταπίνει τη σφυρίχτρα. Πολλά περιστατικά. Σε μία άλλη περίπτωση, ένας διαιτητής μου είπε. "Νομίζω ότι τον ακούμπησες". Και είχε σφυρίξει πέναλτι, νομίζοντας. Απίστευτο»!


«Νικήσαμε τον Ολυμπιακό, φτάσαμε τρεις βαθμούς πίσω τους, απέμεναν τρεις αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και βέβαια... έγινε το μαγικό. "Ε, αφού δεν μπορούμε να σας κερδίσουμε έτσι, θα σας κερδίσουμε αλλιώς", είπαν μεταξύ τους, "Για αυτό πάρτε μία ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στο κεφάλι". Επειδή, κάποιος πέταξε ένα αντικείμενο. Προς θεού! Πρώτα απ' όλα, αν εγώ ήμουν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο προπονητής μου πήγαινε μπροστά στην κερκίδα των οπαδών του αντιπάλου κάνοντας χειρονομίες, θα τον είχα απολύσει την επόμενη στιγμή. Χωρίς καν να το σκεφτώ. Δεν είναι καλό για την ίδια την ομάδα και για τη φήμη της. Για το image της. Μπροστά σε κάθε προπονητή η ομάδα, ο Ολυμπιακός, είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Ουδείς μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό, ή να το ξεχάσει. Τέλος πάντων, τότε ήταν που καταλάβαμε όλοι ότι είχαμε χάσει το πρωτάθλημα.. Υπάρχει μία κουβέντα που αναφέρει ότι όταν το μαχαίρι είναι μέσα σου, όσο πιο πολύ κινείσαι, τόσο περισσότερο πονάει. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να μην... πονάμε».

Αυτά είναι μόνο κάποια λίγα απ’ όσα λέει ο πρώην κεντρικός αμυντικός του «τριφυλλιού». Λόγια που η αλήθεια είναι πως κουβεντιάζονται σχεδόν καθημερινά off the record, αλλά σπανίως καταγράφονται με τέτοια επισημότητα. Και δεν αναφέρομαι, φυσικά, σε δηλώσεις παραγόντων, όπως για παράδειγμα του Γιάννη Αλαφούζου που κάνει κατά καιρούς καταγγελίες, αλλά σε τοποθετήσεις ποδοσφαιριστών. Δεν γίνονται συχνά. Το αντίθετο...

Αρκετοί «πικράθηκαν» απ’ αυτά που είπε ο «Σίφο», άλλοι «τσίμπησαν». Κάθε αντίδραση είναι σεβαστή. Αλλωστε, ο καθένας μπορεί να πιστέψει ό, τι θέλει ή και να μην πιστέψει. Τι σημασία έχει άλλωστε; Το ζήτημα είναι η αλήθεια και όχι η άποψη του καθενός…

Επειδή δεν μιλάμε για δηλώσεις που τις προσπερνάς έτσι, είναι απαραίτητο ένας εισαγγελέας να παρέμβει. Να ψάξει, να ερευνήσει και να καλέσει τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να τοποθετηθεί εκ νέου και να «δικαιολογήσει» τα όσα είπε στη συνέντευξή του. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και δεν γίνονται ούτε από… ακροατές νυχτερινών εκπομπών, ούτε από τύπους στα καφενεία. Αλλά από επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που ίδρωσε για να τιμήσει τα χρήματα που πήρε από τη θητεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό και βίωσε την κλεψιά, την απατεωνιά.

Όλα τα υπόλοιπα, οι αντιδράσεις και τα… «τσιμπήματα» είναι απλώς θεωρείες και τίποτε περισσότερο. Οσοι, θίχτηκαν, θίχτηκαν. Δικαίωμά τους. Ας καταγραφεί στα πρακτικά. Το θέμα είναι να περάσουμε στην ουσία. Ο εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει ΤΩΡΑ.

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags