Facebook Pixel «Όλοι βάλαμε ένα λιθαράκι για την φετινή αποτυχία»
| 2011-05-28 00:17:00

«Όλοι βάλαμε ένα λιθαράκι για την φετινή αποτυχία»

«Όλοι βάλαμε ένα λιθαράκι για την φετινή αποτυχία»

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας σε συνέντευξη του αναγνωρίζει τις ευθύνες των ποδοσφαιριστών για την φετινή αποτυχημένη χρονιά του Παναθηναϊκού, ωστόσο δηλώνει πως υπήρχαν και άλλα προβλήματα…
 

Ο πορτιέρο του ΠΑΟ μίλησε στην ιστοσελίδα «prasinanea.gr» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο συμβόλαιό του και στις πιθανότητες να αποχωρήσει από το «τριφύλλι», στην αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και στα… εμπόδια που θα συναντήσουν οι «πράσινοι» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζόρβας:

"Κανένας από εμάς δεν είναι περήφανος για τη φετινή σεζόν, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνει επιτυχίες, δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις και να παίρνεις Πρωταθλήματα. Από εκεί και πέρα, θα θεωρήσουμε μια μικρή επιτυχία τα πλέι οφ, αυτή είναι η πραγματικότητα με βάση το πώς ξεκίνησε ο πρώτος γύρος των πλέι οφ και το πως τελείωσε. Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για τον σύλλογο και από εκεί και πέρα στις 27 Ιουλίου θα έχουμε ένα παιχνίδι που θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να βάλουμε την ομάδα στους ομίλους".

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος παράγοντας που φταίει για το ότι δεν πήγε τόσο καλά η φετινή σεζόν ή είναι πολλοί οι λόγοι;

"Το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης βαραίνει πάντα τους παίκτες. Από εκεί και πέρα, όμως νομίζω ότι όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους και όλοι έχουν τις ευθύνες τους για τη φετινή σεζόν. Από άτομα τα οποία είναι στην ομάδα αυτή την στιγμή που μιλάμε και άτομα τα οποία απουσιάζουν από την ομάδα. Νομίζω ότι ο καθένας έχει βάλει και ένα μικρό λιθαράκι ώστε να μιλάμε για αποτυχημένη σεζόν".

Μίλησες για το ευρωπαϊκό ματς. Είναι κομβικό να συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι θα πέσετε από νωρίς στα βαθιά…

Παναθηναϊκός από την αρχή μέχρι το τέλος της περιόδου είναι πάντα από νωρίς στα βαθιά. Νομίζω ότι είμαστε μαθημένοι σε αυτές τις καταστάσεις, δεν είναι κάτι που προβληματίζει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Πρέπει να δούμε ποια θα είναι και η απόφαση του προπονητή μας, αν θα παραμείνει μαζί μας ή όχι, ποιο θα είναι το ρόστερ τη νέα σεζόν για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά για τη συνέχεια".

Οι αντίπαλοι είναι, σε πρώτη ανάγνωση, ομάδες με βαρύ όνομα…

"Πάντα υπάρχει αυτό. Είτε η ομάδα είναι μεγάλη είτε μικρή, έχει αποδειχτεί αυτό στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον αντίπαλο, αν εξαιρέσεις ομάδες μεγαθήρια που είναι 10 κλαμπ τα οποία πραγματικά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, όλες τις υπόλοιπες ομάδες μπορεί να τις φέρει στα μέτρα του και μια ομάδα κατωτέρων δυνατοτήτων από τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρουμε να προκριθούμε. Υποθετικό είναι αυτό. Και εμείς είμαστε ένα μεγάλο όνομα στην Ευρώπη, οπότε θα δούμε πως θα έρθουν τότε τα παιχνίδι. Είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, πάντως. Θα κρίνει και τα υπόλοιπα τρία που ενδεχομένως θα έρθουν".

Για το μέλλον σου, ακούγονται πολλά…

"Ότι και να ακούγεται αυτή τη περίοδο είναι κάτι που δεν με απασχολεί. Είναι ζήτημα που πέραν του ότι το χειρίζεται ο ατζέντης μου, ενώ μην ξεχνάτε πως έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Οπότε, ότι και να πούμε, είναι υποθετικό. Αν έρθει κάποια πρόταση, καλώς να έρθει αλλά πρέπει να υπάρξει πολύ συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών. Άρα, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο, παρά το ότι θα ξεκινήσω τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό".

Ένα σχόλιο για τον Ζιλμπέρτο;

"Μακάρι να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε παραπάνω χρόνια, αλλά γνωρίζετε όλοι ότι τα συμβόλαια πλέον έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν προς τα κάτω. Είναι μεγάλη πολυτέλεια να πούμε ότι θέλουμε παίκτες τόσο μεγάλη αξίας, που θα κουβαλούν ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο από πίσω. Είναι ένας παίκτης που, τα τρία χρόνια που ήταν στην ομάδα, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Σε αυτό θα σταθώ, αφού η ποδοσφαιρική αξία του είναι αναγνωρισμένη από όλους. Τον ευχαριστούμε και ήταν τιμή για εμάς που υπήρξαμε συμπαίκτες του".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags