Facebook Pixel "Μου δίνει αυτοπεποίθηση ο Τούντορ"
| 2015-09-22 16:14:00

"Μου δίνει αυτοπεποίθηση ο Τούντορ"

"Μου δίνει αυτοπεποίθηση ο Τούντορ"

Ο Ρικάρντο Κόστα μίλησε στη NOVA με αφορμή το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα και αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομάδας, την προσωπική του απόδοση αλλά και τα σημεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος αμυντικός:
Για το σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα μετά τον αγώνα στο Μπακού:
«Υπάρχει καλή ατμόσφαιρα παρόλο που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Δεν είναι άσχημη μία ισοπαλία στην πρώτη αναμέτρηση για τους ομίλους του Europa League. Δουλεύουμε σκληρά και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι κορυφαίοι στην αναμέτρηση κόντρα στην Γκαμπάλα ήταν οι παίκτες της αμυντικής γραμμή: «Είναι μέρος της ομάδας. Είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες για πετύχουμε κάποιο τέρμα ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά. Αν τα καταφέρναμε θα ήταν όλα διαφορετικά. Οι εναλλαγές του παιχνιδιού στο 0-0 είναι διαφορετικές.

Μπορεί να έχεις την κατοχή αλλά αν χάσεις την μπάλα μπορείς να δεχθείς φάσεις γρήγορα στην αντεπίθεση. Χρειάζεται δουλειά από όλη την ομάδα. Την μία φορά μπορεί να είναι ο τερματοφύλακας, την άλλη ο αμυντικός, μετά ο επιθετικός. Είναι ομαδική δουλειά το κάθε παιχνίδι».

Για την προσωπική του απόδοση και την βελτίωση που παρουσιάζει: «Αιτία είναι η σκληρή δουλειά. Πιστεύω στην δουλειά που κάνουμε και στο σύστημα που παίζουμε. Όλα συμβάλλουν στην βελτίωση.

Έχω αυτοπεποίθηση, που την μεταδίδει ο προπονητής. Αν ο προπονητής σου δείχνει εμπιστοσύνη τότε και εσύ πιστεύεις στον εαυτό σου. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Ο Πέλκας , ο Τζαβέλλας , ο Βίτορ , ο Όλσεν , βρίσκονται όλοι σε εξαιρετική κατάσταση.

Όλοι χαίρουν της εμπιστοσύνης του προπονητή και νιώθουν καλά στο γήπεδο, αποδίδοντας συνεχώς και καλύτερα. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας Σύλλογος κορυφαίου επιπέδου και πρέπει οι παίκτες να αντέχουν την πίεση και να παίζουν για την ομάδα».

Για την ΑΕΚ: «Γνωρίζω κάποιους παίκτες της, το σύστημα της, τα πάντα. Προτιμώ όμως να σταθώ σε εμάς και στο τι χρειάζεται να κάνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Η γνώμη του για την ΑΕΚ: «Είναι μία καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Έχουν γρήγορους ποδοσφαιριστές που είναι καλοί στο transition. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο ΠΑΟΚ και πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να πάρουμε υπέρ μας τις πρώτες στιγμές του αγώνα.

Τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά στα ντέρμπι. Είναι μία μάχη. Πρέπει να έχεις συνεχώς την μπάλα και να πιέζεις στην αντίπαλη περιοχή για να μην δεχθείς ευκαιρίες στην κόντρα. Είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια αλλά η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και έχω αυτοπεποίθηση για το συγκεκριμένο παιχνίδι».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags