Facebook Pixel Ο ...μάγος Δελφάκης!
| 2015-09-26 10:30:00

Ο ...μάγος Δελφάκης!

Ο ...μάγος Δελφάκης!

Ένα καυστικό άρθρο στο gazzetta για τον ρέφερι στο ματς Παναθηναϊκός-Πλατανιάς. 

Γραφει ο Νίκος Αθανασιου. 

Την τελευταία εικοσαετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει τα πάντα. Πρωταθλήματα να κρίνονται από διαιτητικές ενέργειες, τίτλοι να ξεκαθαρίζουν μετά από αποφάσεις δικαστών που άπαντες πλέον γνωρίζουν τον ρόλο που παίζουν όλα αυτά τα χρόνια, κρίνοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν μετά από είκοσι-τριάντα χρόνια ο ιστορικός του μέλλοντος πάρει βαθιά ανάσα και βουτήξει στα... βαθιά, γράφοντας ένα βίβλιο για όσα ζούμε κάθε Κυριακή στα ελληνικά γήπεδα, θα πρέπει να φιλοξενήσει σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο την διαιτησία του Δελφάκη στην Λεωφόρο τον Φεβρουάριο του 2014, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Εργοτέλη.

Ο τίτλος του κεφαλαίου θα πρέπει να είναι ο εξής: «Πως να τινάξεις ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στον αέρα, σφυρίζοντας 100-0 φιλοξενούμενο»! Σε ματς για την 26η αγωνιστική και ενώ το «τριφύλλι» είχε χάσει από νωρίς την κούρσα για το πρωτάθλημα, φιλοξενεί τον Εργοτέλη. Στο γήπεδο δεν είχε πάνω από 7-8.000 κόσμο. Ο ρέφερι από την Αρκαδία παραδίδει μαθήματα... μαγικών. Ξεκίνησε με το γνωστό κολπάκι των «ανάποδων» φάουλ. Κλέψιμο παίκτη του Παναθηναϊκού, φάουλ υπέρ των Κρητικών. Το στατιστικό τα λέει όλα. Σε παιχνίδι που οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, ο Δελφάκης σφύριξε 23 φάουλ σε βάρος των «πρασίνων» και 10 υπέρ τους! 23! Ούτε ο Μέσι να ήταν αντίπαλος...

Τα μαγικά δεν τελείωσαν εκεί. Στο 30' ο Μπεργκ σπρώχνεται μέσα στην περιοχή αλλά το πέναλτι δεν δίνεται ποτέ. Η τεχνική της εξαφάνισης. Είχε και παρακάτω, όμως. Ο τότε πορτιέρο του Εργοτέλη, Στοϊκοβιτς, καθυστερεί επιδεικτικά το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Την κίτρινη δεν την είδε ποτέ αν και ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος.

Όπως ήταν λογικό, το παιχνίδι τινάχτηκε στον αέρα και για πρώτη φορά στην Λεωφόρο σε αδιάφορο παιχνίδι μαζεύτηκε κόσμος έξω από τα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθεί, καθώς τα όσα έβλεπε ήταν εξοργιστικά, άγγιζαν την σφαίρα της φαντασίας, ένα παράλληλο σύμπαν. Άλλα γίνονταν, άλλα σφύριζε ο... μάγος, η ένταση ήταν πέρα για πέρα δικαιολογημένη και για... πολλοστή φορά τα ΜΑΤ διέλυσαν το ήσυχο πλήθος με ξύλο και δακρυγόνα.

Ενάμιση χρόνο μετά, επιστρέφει στην Λεωφόρο. Αυτή την φορά το παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο, αυτή την φόρα-μα τι σύμπτωση- ο αντίπαλος είναι πάλι από την Κρήτη(Πλατανιάς) και αυτή την φορά ο ορισμός του έρχεται μετά την καρατόμηση του Τσαχειλίδη, επειδή ο... αθεόφοβος δεν έκανε χατίρια τις πρώτες αγωνιστικές. Στην ΚΕΔ γνώριζαν πως είναι persona non grata και για αυτό τον στέλνουν στην Λεωφόρο.

Αν το συγκεκριμένο ματς ήθελε μια φορά προσοχή από όλους στον Παναθηναϊκό, τώρα θέλει εκατό. Λογικά έχουν γνώση οι φύλακες...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags