Facebook Pixel Για τα 20 εκατομμύρια φοβάται να πει το «ναι» ή το «όχι» η Δούρου
| 2015-10-15 17:11:00

Για τα 20 εκατομμύρια φοβάται να πει το «ναι» ή το «όχι» η Δούρου

Για τα 20 εκατομμύρια φοβάται να πει το «ναι» ή το «όχι» η Δούρου

ΜΠΑΙΝΕΙ στο τραπέζι ένα θέμα. Ενα ζήτημα. Κάθονται οι δύο πλευρές, το βλέπουνε, το συζητάνε και καταλήγουνε. Σε διαφωνία ή συμφωνία. Στο «ναι», στο «όχι» κι ακόμα και στο «ίσως». Στο «θα τα ξαναπούμε». Ολα αυτά αφορούν κανονικούς ανθρώπους. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Εάν πρόκειται για πολιτικούς, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Εάν πρόκειται για πολιτικούς, ισχύει το «να 'χαμε, να λέγαμε». Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συνάντηση με την ΑΕΚ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Περιφέρεια έτρεξε να βγάλει ανακοίνωση: «Η Ρένα Δούρου επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής, ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες. Και δεύτερον, ότι όλα θα περάσουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τις ερασιτεχνικές ομάδες και ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση».

ΤΙ καταλαβαίνεις απ' αυτές τις 46 λέξεις; Προφανώς τίποτα. Κι όχι επειδή πάσχεις από νοητική στέρηση. Δεν καταλαβαίνεις, γιατί η γλώσσα που μιλάει η συντρόφισσα Δούρου σού είναι άγνωστη. Είναι μια γλώσσα που ανατρέχει στη δεκαετία του '80 και η οποία αναφέρεται σαν «Πασοκική διάλεκτος»: Μιλάμε χωρίς να λέμε τίποτα. Για να το πούμε ποδοσφαιρικά, πετάμε την μπάλα αράουτ. Αυτήν τη γλώσσα έχουν φροντίσει να την κρατήσουν ζωντανή, και κάτω μάλιστα από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κρίσης και Μνημονίων, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη συντρόφισσα Δούρου να αποδεικνύεται ιδιαίτερα γρήγορη και καπάτσα. Να βγάλει την ανακοίνωση δηλαδή πριν τελειώσει η συνάντηση και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Πάμε τώρα στο διά ταύτα:

-Κατ' αρχάς, δεν πρόκειται για αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Πρόκειται για γήπεδο ποδοσφαίρου, ιδιοκτησίας της ανώνυμης εταιρείας Δικέφαλος 1924.

-Υπήρχε περίπτωση η Περιφέρεια Αττικής, ή οποιοσδήποτε δημόσιος φορέας, να ήταν κόντρα «στον σεβασμό του νομικού πλαισίου του περιβάλλοντος και των πολεοδομικών κανόνων»;

-Τι πάει να πει ότι όλα θα περάσουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τις ερασιτεχνικές ομάδες; Τι πάει να πει «ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, για να κατανοήσει κάποιος αδαής τη διάλεκτο της Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν ξεπατικώσει και χρησιμοποιούν στον γραπτό και στον προφορικό λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται διερμηνέα. Ο Μελισσανίδης, αντίθετα, πέταγε τη σκούφια του: «Το γήπεδο θα το ονομάσουμε "Δούρου αρένα?», είπε με ένα χαμόγελο δυο πιθαμές. Θέλοντας να δείξει, για μια ακόμα φορά, ότι όλα πάνε πρίμα. Τι καταλαβαίνεις απ' όλα αυτά; Αν είσαι ΑΕΚτζής, να είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος; Αυτό, λοιπόν, που καταλαβαίνεις είναι ότι για την ταμπακιέρα ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν έγινε κανένας καβγάς, αλλά το πάπλωμα έχει να κάνει με το ένα εικοσάρικο εκατομμύρια γιούρο του Σγουρού, που στη Δικέφαλος έχουνε υπολογίσει στα κιτάπια τους, ενώ η Δούρου δεν λέει τίποτα σχετικό, γιατί ίσως φοβάται ότι θα της βάλουν πιπέρι στο στόμα. Τα 20 εκατομμύρια είναι που θέλει ο Μελισσανίδης, για τα είκοσι εκατομμύρια είναι που η Δούρου φοβάται να πει είτε «ναι» είτε «όχι». Τα λεφτά είναι το ζητούμενο. Ούτε τα νομικά πλαίσια, ούτε το περιβάλλον, ούτε οι πολεοδομικοί κανόνες. Τα λεφτά θέλει ο Μελισσανίδης. Κι αν τα πάρει, δεν έχει και κανένα πρόβλημα να βαφτίσει το γήπεδο αντί για «Αγια-Σοφιά», «Ρένα Δούρου». Τα λεφτά που δεν θέλει να δώσει η Δούρου, αλλά δεν λέει «όχι», γιατί δεν θέλει να χάσει τις ψήφους των ΑΕΚτζήδων. Φτιάχνει, λοιπόν, ομάδα εργασίας, δήθεν ότι κάτι κάνουμε, δεν δεσμεύεται για τίποτα και παρακαλάει να χαλάσει η δουλειά, για να ξεμπλέξει.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ δεν είμαστε από τον νομό Κουτουρού, όπως έλεγε και μια ψυχή, θυμίζω τι είχα γράψει εδώ, στο «Goal», το περασμένο Σάββατο, όταν είχε γίνει γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση. «Με πλέον πιθανό να ακούσεις το Ρενάκι να λέει: "Θέλουμε το γήπεδο, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον κι εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε"».

Οπως λύθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα σ' αυτήν τη χώρα, μέσω ομάδων εργασίας, έτσι θα λυθεί και του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.
-Ρένα (Ειρήνη) Δούρου.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags