Facebook Pixel Ανθρωπιά και αλληλεγγύη δίδαξε η Μπάρτσα
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-29 22:05:00

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη δίδαξε η Μπάρτσα

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη δίδαξε η Μπάρτσα

O Γιώργος Χελάκης αρθρoγραφεί για αυτή τη μεγάλη Μπάρτσα η οποία από χθες ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, παραδίδοντας μαθήματα…

Τσάβι και Πουγιόλ συγκλόνισαν με τη συμπεριφορά τους εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επέλεξαν να παραδώσουν το περιβραχιόνιο στον συμπαίκτη τους Ερίκ Αμπιντάλ, που κέρδισε πριν από δύο μήνες τη μάχη για τη ζωή.

Μέσα στη χαρά τους για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ οι αρχηγοί είχαν την ψυχραιμία αλλά και τη σύνεση να παραμερίσουν για χάρη του νικητή στη μάχη για τη ζωή.Η κίνηση τους πιστώνεται στους ίδιους αλλά –όπως και να το κάνουμε- στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Γιατί η Μπάρτσα όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ. Το βράδυ του Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ» αποδείχθηκε περίτρανα.

Ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική η παραχώρηση που έκανα ο Τσάβι και ο Πουγιόλ. Φανερώνει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να διδάξει στάση ζωής. Να παραδειγματίσει. Να δράσει παιδαγωγικά. Η Μπάρτσα πέρα από το τρόπαιο απέκτησε ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα.

Ενώ το τρόπαιο είναι αποκλειστικά δικό της το ηθικό πλεονέκτημα που εξασφάλισε απλώνεται πάνω από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.Τη στιγμή που κορυφώνεται η διαδικασία του ποδοσφαίρου ως βιομηχανία του θεάματος και διακυβεύονται το που θα καταλήξουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, έρχεται μια στιγμή που ξεχειλίζει ανθρωπιά και ανατρέπει τα καθιερωμένα.

Είναι σίγουρο πως αυτή η χειρονομία θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Θα γίνει το συνώνυμο της ανθρώπινης ευαισθησίας και της συναδελφικής αλληλεγγύης.

Θα γίνει ένα ατράνταχτο άλλοθι για όλους εμάς που κάθε μέρα αναγκαζόμαστε να ζούμε στη μιζέρια, το παρασκήνιο και τη διαφορά που βασιλεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

ΠΗΓΗ: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags