Facebook Pixel «Μέχρι τον Πλατινί θα φτάσουμε»…
| 2011-05-30 18:56:00

«Μέχρι τον Πλατινί θα φτάσουμε»…

«Μέχρι τον Πλατινί θα φτάσουμε»…

Την πρώτη από τις δυο προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου έδωσε σήμερα (30/5) στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής με αντικείμενο την αποκάλυψη στοιχείων σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης υποβιβασμού της ομάδας από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η δεύτερη συνέντευξη είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο στην 1.30 το μεσημέρι στο αθηναϊκό ξενοδοχείο Χίλτον.
«Θα κάνουμε αίτηση για να συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί. Εχω παίξει στη μικτή κόσμου και δικαιούμαι να συναντηθώ με τον Πλατινί», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Χατζηπαναγής.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Αρταβάνης, ανέφερε ότι… «Ολο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ηρακλής πέφτει επειδή δεν είναι βιώσιμος και έχει χρέη. Αυτό είναι ένα ακόμη ψέμα. Βρήκαμε στην ΠΑΕ μία εμπεριστατωμένη μελέτη για τη νέα περίοδο. Η προσπάθεια εξυγίανσης θα συνεχιστεί. Προσπαθούν να εξοντώσουν τον Ηρακλή, στέλνοντάς τον στην δεύτερη κατηγορία. Οποιαδήποτε ΠΑΕ θα είχε πρόβλημα στην β’ κατηγορία. Δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τον Ηρακλή, αν δεν παίξει στην Σούπερ Λίγκα. Στην ΠΑΕ εργάζονται πάνω από πενήντα άτομα που θα μείνουν στον δρόμο και φυσικά οι παίκτες που θα υποστούν ένα σοβαρό πλήγμα. Οπότε το πρόβλημα είναι κοινωνικό και έχουμε την εντύπωση ότι κανένας δεν το έχει λάβει σοβαρά υπόψη. Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Δεν ζητάμε καμία χάρη από την Πολιτεία. Ζητάμε το δίκιο μας. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους».

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ και βετεράνος της ομάδας δήλωσε: «Τον Ηρακλή, τον έχουν στημένο. Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουμε. Ο Ηρακλής έχει απόλυτο δίκιο. Δεν υπάρχει άλλη απόφαση, πέρα από τη δικαίωση», και αποκάλυψε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA:

«Θα κάνουμε αίτηση για να συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί. Εχω παίξει στη μικτή κόσμου και δικαιούμαι να συναντηθώ με τον Πλατινί».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μιχάλης Γεράνης, υποστήριξε ότι… «Μέσα στην οικονομική κρίση, έρχονται οι υπεύθυνοι να "σκοτώσουν" τον Ηρακλή. Είναι λάθος αυτό που λένε ότι με την φανέλα, θα ανέβει. Αν δεν παίξει στην Σούπερ Λίγκα, ο Ηρακλής πεθαίνει. Θα δώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί. Πρέπει ο Ηρακλής να παίξει στην Σούπερ Λίγκα. Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός της πόλης με την διάλυση του Ηρακλή.

Τελειώνει ο Ηρακλής αν καταδικαστεί σε υποβιβασμό. Θέλουν να πυροβολήσουν τον Ηρακλή. Αν δεν παίξει στην Σούπερ Λίγκα, χάνει πέντε εκατομμύρια ευρώ. Αυτό θέλουν να κάνουν. Το δήθεν πλαστό έγγραφο, το έστειλε ο Ηρακλής στην ΕΠΟ. Όφειλε η ΕΠΟ να ελέγξει την γνησιότητά του.

Η ΕΠΟ δεν διαλύθηκε. Έδιωξε τον υπάλληλό της. Περιμένουμε η απόφαση να είναι αυτή που πρέπει να είναι για να μην πεθάνει ο Ηρακλής. Η ενέργεια του κ. Πιλάβιου στην Βουλή, έβλαψε τον Ηρακλή. Το είχαν άσο στο μανίκι και την έστησαν στον Ηρακλή. Αν δεν έριχναν τον Ηρακλή με τους φακέλους, είχαν και αυτό στο μυαλό τους. Ανθρωποι της ΕΠΟ μιλούν για όργιο παρανομιών στην ΕΠΟ. Δεν μπορούν τρεις άνθρωποι να σκοτώσουν τον Ηρακλή. Δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν».

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Αλέξης Αδαμίδης ανέφερε ότι... «Εχουμε τον φάκελο των στημένων. Τι έγινε με αυτό το θέμα; Εμπλέκονται πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες της Σούπερ Λίγκα. Τηρήθηκε μία διαδικασία, μυστική. Από την άλλη, έχουμε το θέμα του φερόμενου ως πλαστού εγγράφου. Δεν τηρήθηκε ανάλογη διαδικασία όπως τα στημένα. Σε μία μέρα πάρθηκε απόφαση, χωρίς να κατονομάζεται το ποιος έκανε το αδίκημα.

Στη μία περίπτωση είχαμε μία ποινική διαδικασία, ενώ με τον Ηρακλή δεν συνέβη αυτό. Σε μία μέρα αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν τον Ηρακλή. Δεύτερη περίπτωση δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, κατηγορήθηκαν για το ίδιο αδίκημα μόνο για πλαστογραφία και όχι για δυσφήμιση του αθλήματος. Έχουμε και την παράνομη σύνθεση επιτροπών. Θα κριθεί. Θα δούμε τι θα γίνει.

Αύριο στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, εκδικάζεται η υπόθεση των εμφιαλωμένων νερών του Ακράτητου. Αύριο δικάζονται τα φυσικά πρόσωπα. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ακράτητο, ήταν αφαίρεση δέκα βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Και εκείνη τέθηκε σε κίνδυνο οι ζωές ποδοσφαιριστών. Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι με την διάλυση του Ηρακλή, θα εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο; Έστω και ένας;»

Ο κ. Αδαμίδης σχολίασε το. θέμα των συλλήψεων οπαδών του Ηρακλή: «Πάμε και στο θέμα των ομαδικών συλλήψεων οπαδών του Ηρακλή. Αν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω κάποιος που καταστρέφει κάτι, καλώς. Οταν όμως προχωράς σε ομαδικές συλλήψεις για να σπάσει το φρόνημα των οπαδών, είναι φασισμός», ενώ μίλησε για την απόφαση να κυνηγήσει ο Ηρακλής όποιον έχει βλάψει τα συμφέροντά του:

«Θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον κάθε φυσικού προσώπου που έβλαψε τα συμφέροντα του Ηρακλή. Οι διώξεις θα αφορούν κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συνέβαλλε στη βλάβη των συμφερόντων του Ηρακλή. Τα βέλη στρέφονται κατά παντός υπευθύνου. Σε λίγο, κάποιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά, βλάπτεται ο Ηρακλής. Πολύ σύντομα θα φανεί ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό και θα λογοδοτήσουν. Στόχος είναι αυτή τη στιγμή να μην διαλυθεί ο Ηρακλής. Το τι θα γίνει μετά, είναι σχετικό».

Για την προσπάθεια δικαίωσης, τόνισε: «Αν τα κριτήρια της απόφασης είναι καθαρά και νομικά, θα δικαιωθούμε. Ο Ηρακλής δεν έστειλε τον Ιανουάριο παραποιημένο έγγραφο. Κατηγορείται ότι έστειλε ασφαλιστική ενημερότητα του Αυγούστου. Εκδόθηκαν δελτία σε διάφορες ΠΑΕ, χωρίς να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα. Έσκασε το κανόνι, απολύθηκε ο υπάλληλος και ξαφνικά ο Ηρακλής έγινε πλαστογράφος».

O βετεράνος άσος του Ηρακλή Λάκης Παπαϊωάννου δήλωσε:. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία ομάδα που θα πάρει τη θέση του Ηρακλή, θα έρθει να παίξει στην Θεσσαλονίκη. Στους αγωνιστικούς χώρους κρίνονται τα πάντα. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Αν υπάρχει καταδικαστική απόφαση, θα είναι σκάνδαλο. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ο κάθε υγιής σκεπτόμενος φίλαθλος γνωρίζει ότι όλα κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, θα ισοδυναμεί με αφανισμό. Δεν μπορείς να επικαλείσαι τον Νόμο μόνο στον Ηρακλή.

Πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ καλά αυτοί που θα πάρουν την απόφαση. Στο θέμα της αδειοδότησης, δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις τι γίνεται. Εύχομαι ότι θα δικαιωθούμε. Μας δίνουν μεγάλη βοήθεια οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ήρθαν στην Αθήνα. Ρωτήστε στο Υπουργείο Ανάπτυξης πόσες και ποιες ΠΑΕ πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

Για τις επαφές με τον Σοφοκλή Πιλάβιο σχολίασε:. «Δεν θεωρούμε ότι μας κορόιδεψε ο κ. Πιλάβιος. Μας είπε ότι προέχει το δικαστήριο με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί μας τύλιξαν σε μία κόλλα χαρτί. Το θέμα είναι πολιτικό. Ποιον θα θίξει η παρουσία του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα; Έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Αύριο θα έχουμε κοντά μας και αρκετές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Βετεράνους άσους του χώρου που είναι στο πλευρό μας και ξέρουν ότι τα παιχνίδια κρίνονται στα γήπεδα".

Ο Σάββας Κωφίδης, βετεράνος με πολύχρονη παρουσία στα γήπεδα καιτην φανέλα του Ηρακλή είπε: «Η ΕΠΟ πιστεύω ότι προωθεί και αναπτύσσει ένα ποδόσφαιρο που δεν παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά στα γραφεία. Η ΕΠΟ δυσφημεί η ίδια το ποδόσφαιρο, με τον τρόπο που λειτουργεί. Θυμάστε τι έγινε στον τελικό. Σε όλο τον κόσμο είδαν τι έγινε. Αυτό είναι δυσφήμιση. Ο Ηρακλής δεν πέφτει απλά μία κατηγορία. Μία ομάδα με τεράστια ιστορία που κοσμεί την Θεσσαλονίκη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς μπορούν να αντέξουν οι πολιτικοί και πολιτειακοί φορείς της πόλης να μην υπάρχει Ηρακλής στην πόλη; Εμείς μάθαμε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα. Να είμαστε ενωμένοι και το τι θα συμβεί, θα το γράψει η ιστορία».

Τέλος ο πρόεδρος του Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γωγάκος, σε κλίμα οργής και στο τέλος της αρχικής του τοποθέτησης στη συνέντευξη Τύπου έβγαλε τα "κλειδιά" του Ηρακλή και σε μια κίνηση ενδεικτική των διαθέσεων του κινώντας αυτά τα κλειδιά στον αέρα και μπροστά στις κάμερες είπε: «θα τα βγάλω τέσσερις φορές. Ένα θα δώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα στον Πρωθυπουργό, ένα στον Υπουργό Πολιτισμού και ένα στη Γ.Γ.Α., να έρθουν να διοικήσουν αυτοί τον Ηρακλή».

Ο Γωγάκος είπε ακόμη ότι: «Για αρχή θέλω να σας πω ότι ο Ηρακλής ήταν ο πρώτος σύλλογος στον οποίον ο Δήμος Θεσσαλονίκης απέστειλε έγγραφο για τη συμμετοχή του στην υποψηφιότητα της πόλης για Ευρωπαϊκή Πόλη Νεολαίας στο 2014. Και βεβαίως ο Ηρακλής στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όλοι στην πόλη ξεκινάνε από τον Ηρακλή. Για τα 100 χρόνια ιστορίας της Θεσσαλονίκης θα γίνει λαμπαδηδοδρομία και από τον Ηρακλή ζητήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή και βεβαίως θα το κάνει. Προσπαθούνε να αφανίσουνε τον Ηρακλή.

Εχουν παραβιαστεί όλα τα άρθρα με τον Ηρακλή. Να σας φέρω ένα παράδειγμα: Η ΠΑΕ και δύο άνθρωποι τιμωρήθηκε με 47.000 πρόστιμα για τις δηλώσεις που είχε κάνει για το ποδόσφαιρο και με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες ενώ ο κ.Δώνης για τις δικές του δηλώσεις για το ποδόσφαιρο τιμωρήθηκε μόνο με έγγραφη επίπληξη.

Η κάθαρση του ποδοσφαίρου πρέπει να ξεκινήσει μέσα από την ΕΠΟ. Η Βουλή ζητάει να ανοίξουν οι φάκελοι η ΕΠΟ παραπέμπει το θέμα στην ΟΥΕΦΑ. Τόσο καιρό οι φορείς του ποδοσφαίρου δεν έχουν βγάλει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση για να τιμήσουν το ευ αγωνίζεσθαι και ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο. Αν ο Ηρακλής αφανιστεί τότε η ακίνητη περιουσία του θα περιέλθει στην Γ.Γ.Α.

Ας την αξιοποιήσει λοιπόν και ας την εκτιμήσει όπως… αξιοποίησε και τα ολυμπιακά έργα που έγιναν για το 2004 και τα οποία παραμένουν χωρίς να αξιοποιούνται. Εμείς ακόμη περιμένουμε τα 4,4 εκ. για το γήπεδο όπως είχε υποσχεθεί η Πολιτεία. Ακόμη όμως και χωρίς αυτά που δεν τα πήραμε, προχωρήσαμε και έχουμε καταφέρει να είμαστε βιώσιμοι. Εχουμε κάνει ενέργειες για την βιωσιμότητα ως Ερασιτέχνης και αυτά δεν τα έλαβαν υπόψη τους οι επιτροπές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags