Facebook Pixel Ποινική και πειθαρχική έρευνα για εμπλοκή Εφέτη στα «στημένα»!
| 2015-11-03 21:46:00

Ποινική και πειθαρχική έρευνα για εμπλοκή Εφέτη στα «στημένα»!

Ποινική και πειθαρχική έρευνα για εμπλοκή Εφέτη στα «στημένα»!

Ποινική και πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε για τις καταγγελίες παράγοντα του ποδοσφαίρου περί εμπλοκής, αλλά και των φιλικών σχέσεων που φέρεται ότι διατηρούσε Εφέτης που είχε χειριστεί την υπόθεση του σκανδάλου στημένων αγώνων ποδοσφαίρου την τετραετία 2008-2011, με έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor One» που είχε στα αμπάρια του δύο τόνους ηρωίνης.

Η εμπλοκή του Εφέτη αποκαλύφθηκε από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ το 2012.

Ο επίμαχος Εφέτης φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις με έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το «Noor One», ο οποίος προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή.

Ο εν λόγω Εφέτης ήταν ο εισηγητής, στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο εξέδωσε, τον Ιούλιο του 2015, το βούλευμα για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Με το βούλευμα αυτό παραπέμφθηκαν 84 κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ απαλλάχθηκαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και 53 ακόμα εμπλεκόμενοι από τις κατηγορίες.

Στην συνέχεια, ένας εκ των εμπλεκομένων κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, απέστειλε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με την αναφορά στρεφόταν κατά του επίμαχου Εφέτη, ενώ υποστήριζε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα για τους στημένους αγώνες ήταν προϊόν συναλλαγής και ότι ο εν λόγω Εφέτης, σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων και των δικαστών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Νικόλαος Λεοντής παρήγγειλε την διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή του εν λόγω Εφέτη στην επίμαχη υπόθεση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Εμμανουήλ Ρασιδάκη την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για την ίδια υπόθεση.

Το σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικό αγώνων στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011.

Με τη συνδρομή της UEFA και της ΕΥΠ, η Δικαιοσύνη εντόπισε υπόπτους, ανάμεσα στους οποίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές, παίκτες και αστυνομικούς υπαλλήλους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags