Facebook Pixel «Τέθηκε και ζήτημα γιατί δεν υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός...»
| 2015-11-06 18:02:00

«Τέθηκε και ζήτημα γιατί δεν υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός...»

«Τέθηκε και ζήτημα γιατί δεν υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός...»

Ο Ηλίας Αρκούδης μέλος της ΕΕΑ, ο οποίος -όπως είπε- ψήφισε υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη στην χθεσινή συνεδρίαση, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FΜ 94,6 ότι εάν σε έναν μήνα δεν έχει αλλάξει η προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός τότε υπάρχει κίνδυνος άρσης του πιστοποιητικού για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του...

Για το κλίμα και τις κόντρες στην ΕΕΑ: «Υπήρξαν, αλλά όχι στο επίπεδο που αναφέρονται. Πιστεύω πως ο καθένας πηγαίνοντας εκεί μέσα είχε διαμορφώσει άποψη. Όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχήματα».

Για το σκεπτικό του να ψηφίσει υπέρ του κ. Μαρινάκη: «Εγώ ψήφισα υπέρ του κ. Μαρινάκη, όπως έκανα και υπέρ των κ.κ. Μελισανίδη και Γιαννακόπουλου. Από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του εισαγγελέα για έναν περιοριστικό όρο, που είναι πρωτόγνωρος βέβαια γιατί δεν υπάρχει νομολογία να εξηγεί τι σημαίνει `μην ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο', εκείνος που το κρίνει είναι ο ίδιος ο εισαγγελέας. Γνωρίζει λοιπόν πως ο κ. Μαρινάκης είναι πρόεδρος, ασκεί τα οικονομικά του συμφέροντα σαν πρόεδρος και παρόλα αυτά δεν αποδέχεται ότι παραβιάζει τον περιοριστικό όλο. Και θα έρθουμε εμείς να πούμε του εισαγγελέα ότι αυτό που εκείνος έβαλε και ερμήνευσε, να του πούμε πως το κάνει λάθος;».

Για την άποψη του προέδρου της ΕΕΑ: «Ο κ. Παπαλάκης λέει πως μπορεί να κρίνει αλλιώς ο εισαγγελέας και αλλιώς εμείς. Εμείς με βάση το νόμο μπορούμε να κρίνουμε και μάλιστα χαρακτήρισε πολύ βαρύ παράπτωμα ότι ασκεί ο κ. Μαρινάκης διοίκηση. Τέθηκε και ζήτημα γιατί δεν υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός, να του αφαιρέσει την άδεια συμμετοχής. Σε έναν μήνα καλεί να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Κι αυτό βέβαια δεν είναι σαφές πώς ψηφίστηκε, γιατί η κ. Μαρούπα είχε άλλη άποψη και δεν συμφωνούσε. Και δεν καταλάβαμε πώς ακριβώς γράφτηκε. Αν σε ένα μήνα ο κ. Μαρινάκης δεν έχει φύγει από πρόεδρος, να του αφαιρεθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα που του δόθηκε το καλοκαίρι `υπό αίρεση'. Αυτές είναι οι προεκτάσεις. Με βάση τον νόμο εγώ δεν έβλεπα πώς μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο στον Ολυμπιακό. Ο εισαγγελέας είπε να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν του είπε να μην είναι πρόεδρος στον Ολυμπιακό. Το να είναι πρόεδρος είναι ασχολία με το ποδόσφαιρο ή είναι συνταγματικό δικαίωμα και με βάση τη νομοθεσία της ευρωπαϊκής ένωσης προστατεύει την οικονομική του επένδυση. Σε αυτό λοιπόν, πρέπει να απαντήσουμε».

Για το αν μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση ο Ολυμπιακός: «Οπωσδήποτε μπορούν να προσφύγουν και με ασφαλιστικά μέτρα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Γιατί όλες οι αποφάσεις μας έχουν επεκτάσεις. Και στην υπόθεση του κ. Γιαννακόπουλου μπορεί να είπαμε να γυρίσουν οι μετοχές πίσω, αλλά αν χαθεί η υπόθεση στο ΣτΕ οποιοδήποτε σωματείο έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού. Το ίδιο και με τον κ. Μελισσανίδη και την ΑΕΚ. Αυτά μας τα έχουν επισημαίνει νομικοί κύκλοι».

Για το αν ασκεί ή όχι ο Μαρινάκης διοίκηση: «Με βάση τα χαρτιά που είχαμε στην ΕΕΑ, νόμους, αποφάσεις, καταστατικά, όχι δεν ασκεί διοίκηση. Στην ουσία κι εγώ διαβάζω τις εφημερίδες και βλέπω τι γίνεται. Όμως, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο. Αν πρέπει να κρίνουμε από τα δημοσιεύματα και αυτά που νομίζουμε, είναι άλλη ιστορία. Το θέμα για τον κ. Μαρινάκη δεν είναι αν ασκεί διοίκηση, αλλά αν ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Και ειπώθηκε και κάτι στην προηγούμενη συνεδρίαση μας, γιατί δεν βγαίνει ο εισαγγελέας να το ερμηνεύσει. Δηλαδή αν ο κ. Μαρινάκης παίζει δίτερμα με τρεις φίλους του θεωρείται ασχολία με το ποδόσφαιρο και απαγορεύεται; Σας λέω ένα ακραίο παράδειγμα τώρα... Ο ανακριτής το ερμηνεύει με το να μην λέει ότι παραβιάζει τους όρους, άρα αποδέχεται ότι είναι θεμιτό να μένει πρόεδρος. Αλλιώς αν νόμιζε πως παραβιάζει τους όρους θα έπραττε τα δέοντα».

Για το αν έχει δεχθεί πιέσεις ο ίδιος ή άλλο μέλος της επιτροπής: «Εγώ μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου. Απολύτως καμία πίεση, καμία απειλή και ούτε καν ένα τηλέφωνο. Όταν είπα στην κ. Μαρούπα πως μένω στον Πειραιά και θα αλλάξω το τηλέφωνό μου, το είπα γελώντας. Όταν μάλιστα έχω ψηφίσει υπέρ του κ. Μαρινάκη. Ειπώθηκαν πολλά και η κ. Μαρούπα βγαίνει και λέει πολλά κάθε Δευτέρα αλλά δεν λέει εκείνα που δεν την συμφέρουν. Εγώ βγήκα για πρώτη φορά γιατί έδωσε ότι τάχα φοβόμαστε, ότι ψηφίζουμε έτσι ότι ψηφίζουμε αλλιώς. Φυσικά κι έχω άποψη, αλλά της είπα πως εγώ δεν βγαίνω κάθε Δευτέρα στην τηλεόραση να κάνω σόου. Και της είπα κι άλλα. Δεν μπορεί για μια υπόθεση που συζητήσαμε πριν από μία εβδομάδα την Τετάρτη να μας έρχεται με εισήγηση `Χ', την Πέμπτη να βρίσκεται με τους μεγαλομετόχους και την Παρασκευή να έρχεται και να μας λέει να δώσουμε κατ' εξαίρεση πιστοποιητικό. Για κάποια ομάδα της Βορείου Ελλάδας. Δεν είναι ώρα τώρα, άστε το...(σ.σ. ρωτήθηκε αν είναι ο Πανσερραϊκός και απάντησε: `δεν θα σας πω περισσότερα'). Έχω το θάρρος και της γνώμης μου και της άποψής μου γιατί δεν δεσμεύομαι από κανένα και τι ομάδα είμαι μπορώ να πω και σε ποια γήπεδα πηγαίνω, είμαι Παναθηναϊκός, Δεν με δεσμεύει σε τίποτα τι ομάδα είμαι ή τι κόμμα είμαι ή σε ποια θρησκεία πιστεύω. Κάνω αυτό που πιστεύω σωστά, νομικά, ουσιαστικά, ηθικά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags