Facebook Pixel Ποιός επέλεξε τον Στραματσιόνι και γιατί;
| 2015-11-11 00:59:00

Ποιός επέλεξε τον Στραματσιόνι και γιατί;

Ποιός επέλεξε τον Στραματσιόνι και γιατί;

Ο Μιχάλης Τσόχος αφήνει στην άκρη τα συν και τα πλην του Ιταλού και αναρωτιέται αν αυτός που τον επέλεξε τα ξέρει και κυρίως ξέρει τι θέλει από αυτόν;

Ο Στραματσιόνι είναι ένας προπονητής γνωστός, με συγκεκριμένο παρελθόν, σε συγκεκριμένους πάγκους στην Ιταλία και με δεδομένα προτερήματα και ελαττώματα. Γενικά είναι ένας προπονητής που δεν έχεις να εκφράσεις κάποια αντίρρηση για την επιλογή του από τον Παναθηναϊκό. Εχει όνομα, έχει βιογραφικό, έχει κίνητρο, είναι σε ηλικία που όχι απλώς σε πείθει, το ξέρεις, είσαι σίγουρος, ότι ήρθε για να δουλέψει με όλη του την διάθεση.

Όλα αυτά ασφαλώς έχουν την σημασία τους, αλλά δεν νομίζω ότι στην περίπτωση ενός προπονητή, αυτό φτάνει. Είναι εξίσου σημαντικό να ξέρεις γιατί και ποιός επέλεξε τον Στραματσιόνι. Ποιο είναι το project που έχει αναλάβει και τέλος πάντων από τι θα κριθεί αν πέτυχε ή όχι και από ποιόν;

Από τον Παούνοβιτς μέχρι τον Στραματσιόνι υπάρχει μία απόσταση. Αν ο Παναθηναϊκός διάλεξε τον δεύτερο απλά γιατί έχει καλύτερο όνομα και έχει μεγαλύτερη εμπειρία δεν μου αρκεί. Αν τον διάλεξε γιατί με αυτόν θα γκρινιάξουν λιγότερο ή καθόλου οι οπαδοί, το καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά δεν είναι project στο οποίο μπορεί να κριθεί ο Ιταλός τεχνικός.

Ο Βόκολος και ο Αλαφούζος τον συνάντησαν από κοντά και ο Ιταλός τους κέρδισε με τον τρόπο τους, λέει το ρεπορτάζ. Μάλιστα φαίνεται ότι ο Αντρέα ήξερε ήδη και πέντε πράγματα για τον Παναθηναϊκό, το ρόστερ του και τα προβλήματα του. Καλά όλα αυτά δεν λέω, αλλά πάλι μου λείπει το project.

O Στραματσιόνι ήρθε στην Ελλάδα γιατί; Για να βγάλει παίκτες από την ακαδημία, γιατί με τις γνωριμίες του θα φέρει πέντε παίκτες από το ιταλικό πρωτάθλημα που θα κάνουν την διαφορά, γιατί θέλει ο Παναθηναϊκός κάποιον που να παίζει (ας πούμε) 3-5-2 και με το οποίο θα αξιοποιηθεί καλύτερα το ρόστερ, για να πάρει πρωτάθλημα φέτος; Γιατί; Επίσης ο Στραματσιόνι παίρνει τα κλειδιά του μαγαζιού στα χέρια του, είναι κάτω από Φύσσα και Βόκολο ή όχι, αποφασίζει για όλα, επιλέγει ο ίδιος παίκτες ή βλέπει τις ελλείψεις και του φέρνουν παίκτη σε ότι θέση ζητήσει;

Ενα σωρό ερωτήματα που όλες αυτές τις ημέρες ότι κι' αν έχω διαβάσει δεν μου έχουν λυθεί οι απορίες. Και νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία και από τις ικανότητες, τα προτερήματα ή τα μειονεκτήματα που έχει ο ίδιος ο Στραματσιόνι ως προπονητής, να γνωρίζαμε γιατί είναι αυτός ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού.

Διότι δεν ξέρω για παράδειγμα αν ο Στραματσιόνι είναι σε θέση να πάρει τα κλειδιά του μαγαζιού στα χέρια του; Στην Ιντερ και την Ουντινέζε ασφαλώς και δεν τα είχε. Ηταν αυστηρά ένας κόουτς. Μπορεί βεβαίως ο πρώτος που θα του τα δώσει να πετύχει διάνα, γιατί δεν έχουμε προηγούμενο για να ξέρουμε πως λειτουργεί ο Αντρέα ως μάνατζερ και όχι μόνο ως προπονητής.

Γενικά ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως λειτούργησε στην περίπτωση και την επιλογή του Στραματσιόνι με τον τρόπο που λειτουργούν στην πλειοψηφία τους όλες οι ελληνικές ομάδες. Να πάρουμε έναν προπονητή όνομα ή ονόματάκι, ανάλογο με το μέγεθος του club, ο οποίος θα έχει ένα συμπαθητικό βιογραφικό και δεν θα γκρινιάξει ο κόσμος και ο Τύπος.

Αυτό συγγνώμη, αλλά δεν είναι project πρόσληψης προπονητή, αλλά επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Δεν ξέρω αν ο Στραματσιόνι θα αποδειχτεί σωσίβιο, φουσκωτό, βάρκα ή καράβι που θα γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από το... τσουνάμι μετά την απόλυση του Αναστασίου, αλλά δεν βλέπω πουθενά, το σχέδιο, το πλάνο, πίσω από την πρόσληψή του. Κι' αν δεν υπάρχει τέτοιο, δύσκολα θα πετύχει όχι μόνο ο Ιταλός, αλλά ο κάθε προπονητής, όσο μικρό ή μεγάλο όνομα και να είναι...

Πηγή: gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags