Facebook Pixel Του Κάκου τα καμώματα
| 2015-11-11 16:00:00

Του Κάκου τα καμώματα

Του Κάκου τα καμώματα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Τάσο Κάκο και το ρόλο του, τον Άρνεσεν και αν συμφωνεί με την επιλογή του νέου team manager και τους διαιτητές που θα παίζουν με… προσοχή τον ΠΑΟΚ.

Όταν ένας πρώην διαιτητής, προσλαμβάνεται από μια ομάδα, την οποία είχε αδικήσει, είχε ευνοήσει ή τέλος πάντων είχε «σφυρίξει» όποια κι αν ήταν τελικά τα επακόλουθα, στον αγωνιστικό χώρο ή στο δρόμο για τα αποδυτήρια, είναι ένα ζήτημα.

Πιο μεγάλο ζήτημα είναι για την ομάδα και λιγότερο για τον διαιτητή.

Λιγότερο διότι από αυτό που έκανε προηγουμένως, δηλαδή από τις ημέρες που ήταν διαιτητής, ο καλύτερος ή ο χειρότερος, οποιαδήποτε άλλη δουλειά, θα είναι μάλλον πιο ευχάριστη και πιο εύκολη.

Όπως για παράδειγμα η δουλειά του Τάσου Κάκου, που θα είναι υπεύθυνος της ομάδας, ως team manager και δεν θα παίξει το ρόλο του ισορροπιστή, ούτε θα παίζει για την… πάρτι του, όπως δυστυχώς έλεγε καθώς δεν αντιλαμβανόταν ότι είναι απλά ένα μέρος του αγώνα και καλό θα ήταν να περνά απαρατήρητος και όχι να αποτελεί το επίκεντρο.

Για την ομάδα που τον επιλέγει, δυστυχώς βρίσκεται σε μια δυσάρεστη στιγμή, που θα πρέπει να αποκρούσει με ασφάλεια όσους θα θυμηθούν ότι ο Τάσος Κάκος δεν ήταν ο διαιτητής που ευνόησε τον ΠΑΟΚ, αλλά, αντιθέτως τον αδίκησε ασχέτως αν υπάρχουν 7-8 αγώνες από το πρόσφατος παρελθόν (μετά το 2010) που προέκυψαν μόνο νίκες με τον Κερκυραίο ρέφερι.

Μέσα σε όλο αυτό, αναρωτιέμαι, αν ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ομάδας, ο Φρανκ Άρνεσεν, έδωσε τη συγκατάθεσή του για τον Κάκο και δεν προτίμησε κάποιον αντίστοιχο με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, τον οποίο έρχεται να αντικαταστήσει ο Κάκος.

Ο Άρνεσεν που επέλεξε τον Βαλκάνιο Τούντορ, που επέμενε σε μεταγραφές πιο κοντινές στην ελληνική νοοτροπία και διατήρησε ένα σημαντικό μέρος από τον ΠΑΟΚ που ανέλαβε, επέλεξε κάποιον που δεν προέρχεται από την παοκτσίδικη οικογένεια. Γιατί; Για να προκαλέσει αντιδράσεις; Για να δοκιμάσει τις αντοχές του κόσμου που ήδη δοκιμάζονται με τα αποτελέσματα της ομάδας; Για να έχει ένα ακόμη νταλγκά στο κεφάλι του;

Μου φαίνεται ελαφρώς παράδοξο να έχει συνηγορήσει σε μια τέτοια επιλογή και να μην έχει σκεφτεί όλα αυτά.

Να μην έχει ρωτήσει για τον Κάκο, να μην έχει μάθει αλλά, απλά, να έχει δεχθεί την επιλογή του Σαββίδη και την πρόταση του Ζαγοράκη.

Ο Κάκος, σε πρώτη φάση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

Εκείνο που μου προκάλεσε κακή εντύπωση είναι που τον εντόπισε η κάμερα δίπλα στον Σαββίδη, στην πρώτη του εμφάνιση στην Τούμπα, στον αγώνα με τον Πανθρακικό, να δυσανασχετεί, σχεδόν να υποφέρει με την εξέλιξη του σκορ και το τελικό αποτέλεσμα, σα να ήταν ΠΑΟΚτσής από παλιά. Αυτό αγγίζει – αν δεν τα ξεπερνά κιόλα- τα όρια της υποκρισίας.

Νομίζω ότι ο Τάσος Κάκος είναι ένας χρήσιμος παράγοντας, αλλά, ίσως δεν ήρθε ακόμη ο καιρός να αποδεχθούμε την παρουσία του δίπλα σε ένα πάγκο μιας μεγάλης ομάδας, όπως δεν έχει συμβεί ποτέ (για μεγάλη ομάδα).

Ενδεχομένως μάλιστα, αν κρίνουμε το σύνδεσμό του με τον Βασίλη Γκαγκάτση, κάτι που δεν έχει κρύψει κι ο ίδιος ποτέ, να μην είναι αρκετά χρήσιμη η παρουσία του στον πάγκο, έναντι των διαιτητών.

Να δημιουργείται η εντύπωση ότι θα προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές και εκείνοι για να αποδείξουν το αντίθετο, θα σφυρίζουν με… μεγάλη προσοχή (να το πούμε διακριτικά).

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags