Facebook Pixel «ΠΑΟ… υγεία, στην Γ’ Εθνική σε στέλνουν κάποιοι της Θύρας 13»
| 2015-11-23 17:56:00

«ΠΑΟ… υγεία, στην Γ’ Εθνική σε στέλνουν κάποιοι της Θύρας 13»

«ΠΑΟ… υγεία, στην Γ’ Εθνική σε στέλνουν κάποιοι της Θύρας 13»

Ώρα για… φρεσκάρισμα μνήμης. Έτσι, για να θυμηθούμε πως κατά καιρούς έχει εκφραστεί η «υγεία» στον Παναθηναϊκό. Να φανταστείτε ότι στο συγκεκριμένο κείμενο δεν συμπεριλαμβάνω σκηνικά «εποχής Βαρδινογιάννη». Το αφήνουμε αυτό το κομμάτι στην… κρίση (όχι όμως στη λήθη) του χρόνου! Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Πάμε, λοιπόν:

-18 Δεκεμβρίου 2010. Ολυμπιακός Στάδιο, παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου.
«Εμείς στην ανεργία κι εσείς μες στη χλιδή, τιμήστε το τριφύλλι, τελειώνει η υπομονή», έγραφε το πανό των οργανωμένων του τριφυλλιού. Το ματς κυλούσε στο 0-0 και η ατμόσφαιρα «μύριζε» μπαρούτι. Όταν λίγο πριν από το φινάλε ο Μόνχε έκανε το 0-1, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Οι οπαδοί δεν έμειναν στο σύνθημα «»εεεε οοο βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ…». Κάποιοι μπούκαραν στο τερέν και πήραν στο κυνήγι τους παίκτες οι οποίοι πρόλαβαν και μπήκαν στη φισούνα γλιτώνοντας το ξύλο. Ο «σωτήρας» Βγενόπουλος βρήκε την ευκαιρία να την «κοπανίσει» με μια λιτή δήλωση, λίγο αργότερα έφυγε και ο Πατέρας και ο Παναθηναϊκός εισήλθε στην πρώτη περίοδο όπου άρχισε η συζήτηση περί «γκρεμού και Γ’ Εθνικής».

 

– 18 Μαρτίου 2012.
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» ανοίγουν το σκορ και όσο το ματς πλησιάζει προς τη λήξη η κατάσταση στην «πράσινη» εξέδρα αρχίζει να ξεφεύγει. Στο 83’ και μετά από νέα ρίψη αντικειμένων, φωτοβολίδων και μολότοφ ο διαιτητής Κάκος διακόπτει ξανά το παιχνίδι. Οι παίκτες των δυο ομάδων έμειναν για λίγα λεπτά στο κέντρο του γηπέδου και στη συνέχεια αποχώρησαν αφού ο αγώνας διεκόπη οριστικά. Το… καταπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι η «επιχειρηματολογία» από πλευράς Παναθηναϊκού (και οπαδών) ήταν πως τα επεισόδια δημιούργησαν «αντιεξουσιαστές». Το… αποτέλεσμα φυσικά, πασίγνωστο. Ο Παναθηναϊκός έχασε το ματς 3-0 στα χαρτιά, τιμωρήθηκε με αφαίρεση δυο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (όπως και με χρηματικό πρόστιμο). Το «κομμάτι» της εξέδρας που είχε πάρει «το νόμο στα χέρια του» έκανε ξανά το… θαύμα του!

 

– 1η Σεπτεμβρίου 2013
Γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», λίγη ώρα μετά τη νίκη της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού επί της Βέροιας. Στην ΠΑΕ ηγείται ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος με τη δημιουργία της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» έχει μπει ως «κασκαντέρ» για να σώσει το καράβι από την καταστροφή. Ο Αλαφούζος έχει επιλέξει για τη θέση του τεχνικού διευθυντή τον Νίκο Νταμπίζα. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας ουρλιάζουν για την επιλογή, επικαλούμενοι το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του Νταμπίζα. Μετά το τέλος του αγώνα Νέων, μία ομάδα οπαδών επιτίθεται στον Νταμπίζα, τον βρίζει και χειροδικεί εναντίον του. Εκείνος δεν αντιδρά, δεν δίνει καμία συνέχεια. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βγάζει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «καταδικάζει συμπεριφορές όπως αυτή μεμονωμένων οπαδών εις βάρος του τεχνικού Διευθυντή της ομάδας, Νίκου Νταμπίζα». Πρώτη τεράστια ήττα του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος αντί να αναζητήσει τους δράστες και να τους πετάξει εκτός Λεωφόρου, αρκέστηκε σε μία… μεμονωμένη «καταδίκη» για το «πέσιμο» στον Νο1 συνεργάτη του.

 

-21 Σεπτεμβρίου 2013
Έχουμε ήδη αρχίσει να ακούμε και να διαβάζουμε για την περιβόητη «υγεία» που «παράγει» η εξέδρα στο γήπεδο της Λεωφόρου. Για τον κόσμο που «είναι μια γροθιά και στηρίζει την ομάδα», για το γεγονός ότι στο γήπεδο «ακούγονται μόνο τραγούδια και ο καθένας απολαμβάνει να βλέπει την ομάδα».

Συνεργείο της NOVA δέχεται επίθεση από κουκουλοφόρους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Κάποιοι άνοιξαν την πόρτα του van και έριξαν μέσα μία μολότοφ. Ενας τεχνικός πρόλαβε να κλωτσήσει την μολότοφ κι έτσι έσωσε τη δική του ζωή και τις ζωές των συναδέλφων του.

Ο υπεύθυνος των αθλητικών της nova Γιάννης Φουρνάρος κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο: «Ο κ. Αλαφούζος είναι ηθικός αυτουργός, με όσα έχει πει για την NOVA. Τα περιμέναμε να γίνει κάποια στιγμή. Το ξέραμε πως θα γίνει. Έτσι είναι, όταν οπλίζεις το χέρι ενός ανθρώπου που τυφλώνεται μ” αυτά που ακούει και διαβάζει από τον πρόεδρό του».

Στο τριφύλλι αρκούνται σε μία ανακοίνωση αποποίηση κάθε ευθύνης: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι τα περιορισμένης έκτασης συμβάντα που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο και μετά τη λήξη του αγώνα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε και με τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη και ολοκληρώθηκε ομαλά εντός γηπέδου».

Για ακόμη μία φορά δεν αναζητήθηκε, δεν βρέθηκε και δεν πετάχτηκε εκτός Λεωφόρου ούτε ένας από τους (εν δυνάμει) «εγκληματίες». Συνέχισαν να πηγαίνουν κανονικά στην εξέδρα των οργανωμένων και να αποτελούν «κομμάτι» της… «υγείας»!

 

-22 Φεβρουαρίου 2015
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό να τον νικήσει και να μειώσει τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την κορυφή. Αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει… περατζάδα στο χορτάρι και οι φωτοβολίδες ίπτανται πάνω από το κεφάλι του. Ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα φανερώνοντας ανυπαρξία ήθους πηγαίνει προκλητικά μπροστά από τη θύρα των οργανωμένων του Παναθηναϊκού για να επιθεωρήσει… δήθεν τα δίχτυα στο τέρμα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους έκανε χειρονομία. Αποτέλεσμα; Να ανοίξει το πορτάκι της «13» και να μπουκάρουν «κουκουλοφόροι» στο χορτάρι οι οποίοι έφτασαν μια ανάσα, με το κυνηγητό τους, από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με ολιγόλεπτη διακοπή εξαιτίας της ρίψης φωτοβολίδων, μία εκ των οποίων χτύπησε τον Κασάμι. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό αλλά δυστυχώς για τους παίκτες και τον προπονητή του ουδέποτε μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς, ουδέποτε καρπώθηκε αυτό που πέτυχε στο γήπεδο. Το κομμάτι των οργανωμένων με το «ντου» που είχε κάνει στον αγωνιστικό χώρο, κατέστρεψε τον σύλλογο. Η αθλητική δικαιοσύνη αφαίρεσε τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «τελείωσε» (και) από (αυτό) το πρωτάθλημα.

 

 

-27 Αυγούστου 2015
Η βραδιά που «ναρκοθέτησε» τη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι ήρθε ισόπαλο 2-2 με την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν και έμεινε έξω από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το σφύριγμα της λήξης, 10-15 οπαδοί ανοίγουν το πορτάκι της «13» και εισβάλλουν στο γήπεδο. Φθάνουν στον Λαγό και αρχίζουν να τον «στολίζουν». Κάποιοι άλλοι προλαβαίνουν τον Σάντσεθ, ένας χειροδικεί και ο Καταλανός «απαντάει». Ανάλογη «συμπεριφορά» υφίσταται και ο Νάνο. Αρκετή ώρα μετά πολλοί οργανωμένοι μπαίνουν (ήρεμα) στον αγωνιστικό χώρο, περικυκλώνουν τους Αλαφούζο, Φύσσα, Βόκολο και απαιτούν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο της ομάδας.

-1η Νοεμβρίου 2015
Το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ τελειώνει 0-0 και η εξέδρα «βράζει» κατά του Γιάννη Αναστασίου ζητώντας την απόλυσή του. Ως… συνήθως όμως, κάποιοι μπαίνουν από τη θύρα των οργανωμένων στο γήπεδο και κατευθύνονται προς τον Γιάννη Αλαφούζο «στολίζοντάς» και ζητώντας και τη δική του παραίτηση. Γνωρίζοντας, φυσικά, ότι ΟΥΔΕΙΣ «Παναθηναϊκάρχης» υπάρχει (ή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον) για να αναλάβει την ΠΑΕ και τα εκατομμύρια χρέη της. Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ, ο κ. Αλαφούζος άκουσε σύνθημα σε βάρος του, σύνθημα που απαιτούσε να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Τελικά εκείνος που έφυγε ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, αφού ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ έκρινε ότι δεν μπορούσε πια να τον στηρίξει…

 

-21 Νοεμβρίου 2015
Απαντες γνωρίζουν ότι το κλίμα είναι πολύ τεταμένο πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Και πως αν συμβεί «το παραμικρό» το παιχνίδι είτε δεν θα αρχίσει είτε θα διακοπεί. Έχουν προηγηθεί η ποινή έδρας στον Ολυμπιακό για ρίψη δύο φωτοβολίδων στη Βέροια, οι αυστηρές προειδοποιήσεις του Σταύρου Κοντονή, η γνώση όλων πως αν πέσει μία φωτοβολίδα «ευθείας βολής»… τετέλεσται. Κι όμως. Στις 6.10 το απόγευμα, με το που πάτησαν χορτάρι οι παίκτες του Ολυμπιακού, από τη «Θύρα 13» έφυγαν φωτοβολίδες «ευθείας βολής» μία εκ των οποίων χτύπησε τον Φινμπόγκασον. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Όπως και το ματς που δεν ξεκίνησε ποτέ. Ο Παναθηναϊκός θα το χάσει ΚΑΙ αυτό στα χαρτιά, όπως τα δύο προηγούμενα, θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, θα πληρώσει βαριά πρόστιμα, η Λεωφόρος θα κλείσει για κάποιες αγωνιστικές. Το «πλάνο εξυγίανσης» της διοίκησης τινάζεται οριστικά στον αέρα. Θυμίζω ότι πρόπερσι ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Αγησίλαος Τουμαζάτος είχε εκπονήσει σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τρεις σεζόν πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και άλλη μία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για να βγει οριστικά από το οικονομικό αδιέξοδο. Φέτος απώλεσε 5,5 εκατ. ευρώ εξαιτίας του αποκλεισμού από την Γκαμπάλα και τώρα καλείται να τα βγάλει πέρα, πως;

Όπως αντιλαμβάνεστε η «υγεία», δηλαδή ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ κάποιων (όχι όλων, φυσικά, μην είμαστε άδικοι) οργανωμένων οπαδών του από τη «Θύρα 13» οδηγούν τον Παναθηναϊκό με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή, ακόμη και στη Γ’ Εθνική. Όπως… κάποτε «ονειρευόταν» ο Ανδρέας Βγενόπουλος μαζί με την αλλαγή του σήματος του συλλόγου (!) αλλά το «σχέδιο» χάλασαν ο Γόντικας αρχικά και ο Αλαφούζος στη συνέχεια.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την αρχική προσπάθειά του να έχει σχέσεις «κατανόησης» με τους οργανωμένους (την συμπεριφορά των οποίων λανθασμένα ανέχτηκε αρκετές φορές) και στη συνέχεια την αδυναμία του να χαλιναγωγήσει άθλιες συμπεριφορές. Πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό προσπάθησε με αλλεπάλληλες συζητήσεις να τους περάσει το μήνυμα του κινδύνου όμως δεν το κατάφερε (ίσως κάποιοι ΗΘΕΛΑΝ να μην το καταφέρει, αλλά αυτό δύσκολα θα αποδειχθεί). Τελικά αυτός, η ΠΑΕ και η ομάδα πλήρωσαν το μάρμαρο.

Μα πάνω απ΄όλους το πλήρωσαν ΟΛΟΙ οι κανονικοί Παναθηναϊκοί. Το κλαμπ αριθμεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια οπαδούς. Οικογενειάρχες οι οποίοι θέλουν να πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο γήπεδο και να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα δίχως να κινδυνεύουν ότι θα φάνε φωτοβολίδα στο κεφάλι. Πάρα πολλοί έχουν απομακρυνθεί από τη Λεωφόρο. Οι περισσότεροι κοιτούν με θλίψη από μακριά τα συμβάντα. Και αναπολούν τον «Eυρωπαίο Παναθηναϊκό».

Άπαντες τρέμουν το κακό. Της οικονομικής διάλυσης, του υποβιβασμού, της Γ΄ Εθνικής. Το οριστικό αποτέλεσμα μιας «αρρωστημένης υγείας»…


Πηγή: idreamteam.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags