Facebook Pixel ΤΡΕΛΟ «κράξιμο» Σάμπο στους Έλληνες οδηγούς!
| 2015-12-05 18:23:00

ΤΡΕΛΟ «κράξιμο» Σάμπο στους Έλληνες οδηγούς!

ΤΡΕΛΟ «κράξιμο» Σάμπο στους Έλληνες οδηγούς!

Απολαυστική συνέντευξη από τον άσο του ΠΑΟΚ για τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά ζητήματα. Τι λέει για την άνοδό του, ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει με τα αγγλικά, γιατί... φοβάται για τους Έλληνες οδηγούς και γιατί δεν βλέπει την οικονομική κρίση στην χώρα μας. 

Αναλυτικά:

Γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να σκοράρει: 
"Ήμουν σε νέο περιβάλλον, με νέους συμπαίκτες, άλλο σύστημα από αυτό που είχα συνηθίσει. Είχα ευκαιρίες και σε προηγούμενα ματς, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα, μου έλειψε λίγη τύχη παραπάνω. Όταν πέτυχα το πρώτο γκολ, μου έφυγε η νευρικότητα, η πίεση από το γεγονός ότι δεν τα είχα καταφέρει μέχρι τώρα. Ξαφνικά, όλα έγιναν πιο εύκολα".

Για την εξέλιξη του ματς στα Χανιά: "Ο αντίπαλος σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ήταν πιο ενεργητικοί, εμείς λίγο εκνευρισμένοι καθώς αντιμετωπίζαμε ομάδα δεύτερης κατηγορίας και όλοι περιμέναμε να κερδίσουμε. Όταν ισοφαρίσαμε παίξαμε πιο ήρεμα και ήμασταν καλύτεροι".

Για τα "μπράβο" των συμπαικτών του και του Τούντορ: "Μου έδωσαν συγχαρητήρια από το πρώτο γκολ που πέτυχα. Ο κόουτς ήταν χαρούμενος και με επαίνεσε, χάρηκε για τη νίκη".

Για το αν έκανε το δείπνο στον Μακ: "Το αντίθετο συνέβη. Το βράδυ με κάλεσε σπίτι του και ευχαρίστως αποδέχθηκα την πρόσκληση".

Για τον Ζάιρο που έχει περάσει από την σλοβακική Τρέντσιν και σκόραρε κι αυτός: "Ναι, και πέρα από αυτό έδωσε τις ασίστ σε δύο από τα γκολ μου και μία ακόμη σε ένα άλλο τέρμα που σημειώσαμε. Πραγματικά ξεχώρισε στο ματς".

Για τη δυσκολία στη γλώσσα και το αν αυτό τον φέρνει πιο κοντά στον Ζάιρο που πέρασε τρία χρόνια στη Σλοβακία: "Σέβομαι τον Ζάιρο γιατί προσπαθεί να μου μιλά στα σλοβάκικα. Ωστόσο, μέσα στην ομάδα οι περισσότεροι μιλάνε αγγλικά, είναι η κυρίαρχη γλώσσα και πρέπει να βελτιωθώ σ΄αυτό. Δεν είμαι και ο καλύτερος. Ειδικά στις πρώτες εβδομάδες μου ήταν πολύ δύσκολο να επικοινωνήσω, αλλά σιγά-σιγά, με τα αγγλικά, αρχίζω να μην έχω πρόβλημα".

Για το αν έχει συνηθίσει τον ελληνικό τρόπο ζωής: "Εμείς οι Σλοβάκοι ως λαός πάντα βιαζόμαστε. Οι Έλληνες, όμως, έχουν έναν πιο αργό, πιο ήρεμο τρόπο ζωής. Αυτό που πιθανόν δεν θα συνηθίσω ποτέ είναι η βόλτα με το αυτοκίνητο. Με ανησυχεί. Οι Έλληνες στο τιμόνι ή πάνω στη μηχανή είναι καταστροφή. Κάνουν ανταγωνισμό, δεν έχουν πρόβλημα να ανέβουνστο πεζοδρόμιο. Είναι πάντα άγρια η βόλτα με το αυτοκίνητο".

Για το αν έχει αντιληφθεί την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: "Δεν αντιλαμβάνεσαι την κρίση. Όταν πας το βράδυ έξω, όλες οι βεράντες, τα ρεστοράν και τα μπαρ είναι γεμάτα. Στους Έλληνες αρέσει να περνάνε καλά. Αγαπάνε το καλό φαγητό και χαίρονται τη ζωή".

Για το αν οι Έλληνες (σ.σ. ο ίδιος εστίασε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ) πηγαίνουν στο γήπεδο: "Στο πρώτο παιχνίδι το στάδιο ήταν γεμάτο. Μετά ήρθαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και ο αριθμός των θεατών μειώθηκε. Τώρα έχουμε κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια μας, παίζουμε με τον Πανιώνιο που είναι τρίτος και πιστεύω να γεμίσει το γήπεδο. Η χωρητικότητά του είναι περίπου 30.000 θεατές. Οι οπαδοί ζούνε το ποδόσφαιρο, νιώθω ότι το αγαπούν".

Για το αν τα τρία γκολ τον βοηθήσουν να κερδίσει θέση βασικού: "Το πιστεύω. Ο κόουτς κάνει συχνά ροτέισιον. Τώρα αρχίζουμε όλα ξανά. Ό,τι έγινε, έγινε. Πάμε για το επόμενο ματς".

Για το αν η μόνιμη παρουσία στα ματς του ΠΑΟΚ τον βοηθήσει να πάρει μία θέση στην αποστολή της Σλοβακίας για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: "Σίγουρα, ωφελούνται όσοι παίζουν σταθερά. Ωστόσο, είναι απόφαση του προπονητή. Πρέπει να προσπαθήσω να παίζω καλά και μετά πιστεύω θα ανοίξει μία θέση για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος".

Για το τι θα προτιμούσε στην κλήρωση για τα τελικά του EURO 2016: "Θα ήθελα να είμαστε στον ίδιο όμιλο με τη διοργανώτρια Γαλλία και με την Τσεχία, δεν γίνεται όμως γιατί με τους γείτονες είμαστε στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags