Facebook Pixel «Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από την εξέδρα»
| 2015-12-10 17:14:00

«Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από την εξέδρα»

«Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από την εξέδρα»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν προπονητής της εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στον ΣπορFm 94,6 για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ και το μέλλον του στο Europa League. 

Αναλυτικά όσα είπε για...

-την ήττα του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League: «Ήταν μία παγίδα του μυαλού, αφού οι παίκτες ήξεραν ότι έχουν πολλά αποτελέσματα και αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Μπαίνεις σε ένα παιχνίδι να κερδίσεις και να μην χάσεις. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από την εξέδρα, τη δυναμική και μπήκαν επί 25 λεπτά με απίστευτο πρέσινγκ. Κατανάλωσαν πολλές δυνάμεις. Υπήρχαν λάθος πάσες, που αυτές γίνονται όταν υπάρχει μεγάλη ένταση και κούραση. Εκεί υπάρχει ένα point που ο Ολυμπιακός έχασε από τη συγκέντρωσή του, αφού η Άρσεναλ έβρισκε περισσότερους κενούς χώρους και μπόρεσε να σκοράρει. Ήταν πολύ διαβασμένη και δεν άφησε κενούς χώρους. Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες προϋποθέσεις για ευκαιρίες για να σκοράρει, όπως εκείνη του Ιντέγε, όμως σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι το έλεγχε η Άρσεναλ».

-το αν το Καραϊσκάκη επηρέασε τους παίκτες: «Το Καραϊσκάκη αν δεν έχεις την εμπειρία και την αυτοσυγκράτηση, σου δίνει επιπλέον ώθηση και αυτό μερικές φορές μπορεί να μην είναι καλό. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός επί 25 λεπτά ήταν δύσκολο να διαρκέσει σε όλο το ματς. Έπρεπε να κρατήσει το ρυθμό και να μη παίζει στους ρυθμούς που μπορεί να αντέξει η Άρσεναλ».

-την απουσία του Καμπιάσο: «Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι αυτή. Ό,τι καλύτερο είχε ο προπονητής, το έβαλε. Και στο θέμα της ενδεκάδας και στο τακτικό κομμάτι λειτούργησε. Όμως παρασύρθηκε ο Ολυμπιακός. Έπρεπε οι ποδοσφαιριστές να το διαχειριστούν καλύτερα, εκεί είναι η προσωπικότητα ενός παίκτη, όπως και το να διαβάσει σωστά το ματς. Ο Καμπιάσο είναι ένας παίκτης που μπορεί να διαβάσει τη φάση και την κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί μέσα στο γήπεδο. Αυτά είναι θέματα εμπειρίας, που έχει ο Καμπιάσο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μία νέα ομάδα με ορμή και πρέπει να την κρατήσει για να πάει στο επόμενο επίπεδο».

-το αν έχει ευθύνη ο Ρομπέρτο στο πρώτο γκολ της Άρσεναλ: «Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό το γεγονός. Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι αποκλείστηκε η ομάδα. Αν φταίει ή δεν φταίει ο Ρομπέρτο έχει μικρότερη σημασία. Είναι άδικο να κρίνουμε τον Ρομπέρτο που έχει δώσει νίκες και βαθμούς στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια».

-το τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο Europa League: «Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, έχουμε τη διοργάνωση πολύ ψηλά. Βασικά είναι η κλήρωση. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί αν αποφύγει τα μεγαθήρια του Champions League και κάποιες άλλες καλές ομάδες. Θα πρέπει να δούμε το πρώτο παιχνίδι και μακάρι να είναι ευνοϊκή η κλήρωση για εκείνον και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού προσπαθεί μέσω του Ολυμπιακού να ανέβει. Μακάρι σήμερα ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας να πάρουν βαθμούς για τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags