Facebook Pixel Αποκαλύψεις Αλαφούζου για Πατέρα!
| 2015-12-13 20:25:00

Αποκαλύψεις Αλαφούζου για Πατέρα!

Αποκαλύψεις Αλαφούζου για Πατέρα!

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Νίκολα Πατέρα και για το τι θα κάνει, εφόσον υπάρξει σοβαρή πρόταση. Τι είπε για Μαρινάκη και συλλαλητήριο.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζους στην ΓΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, όπου αφού έκανε... επίθεση στον Ολυμπιακό κάνοντας λόγο για «κλεμμένα πρωταθλήματα» και για σίγουρη τιμωρία του από την Ευρώπη (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ), στην συνέχεια πέρασε από «ανάκριση», απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απάντησε για τον Νικόλα Πατέρα, λέγοντας πως δεν νομίζει ότι θέλει να ασχοληθεί, αλλά σημειώνοντας ότι μιλάνε 2-3 φορές τον μήνα για συμβουλές, εξήγησε γιατί προσφέρθηκε η ΠΑΕ να πληρώσει τις ζημιές στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ, εξήγησε τι συμβαίνει με τις Ακαδημίες και τα έργα στην Λεωφόρο, ενώ τοποθετήθηκε και για τον Σταύρο Κοντονή, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την προηγούμενη αναφορά του στον Ανδρέα Βγενόπουλο.


Αναλυτικά ερώτηση – απάντηση:


- Είπατε πριν για τους οπαδούς να μην τα βάζουν με τους παίκτες, αλλά με τους διαιτητές. Θέλω να μου πείτε αν για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη φταίει η διαιτησία ή ο Αναστασίου.

«Δεν προσέξατε τι είπα. Ένα βαθύ παράπονο εξέφρασα. Τίποτα άλλο».

Ο επόμενος φίλος του Τριφυλλιού αναφέρθηκε στο τι κάνει η Καθημερινή και τα Παραπολιτικά! Σχολίασε μία δήλωση του κ. Κωνσταντίνου που είχε δείξει εμπιστοσύνη στη νέα Διοίκηση της Λίγκας, δηλαδή τον κύριο Μποροβήλο, ενώ αναφέρθηκε και στο γηπεδικό, αλλά και στην κουμπάρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φιλοξενείται κατά καιρούς στις εκπομπές του ΣΚΑΪ!

««Είπατε πολλά. Δεν θυμάμαι να απαντήσω σε όλα. Θυμάμαι τη λέξη Παραπολιτικά. Μία εφημερίδα που χρησιμοποιείται για να εκβιάζει και να σπιλώνει υπολήψεις. Η Καθημερινή δεν είναι έτσι. Ούτε και ο ΣΚΑΙ. Υπάρχει μία γενική γραμμή στον ΣΚΑΙ, αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν την ελευθερία να εκφράζονται όπως θέλουν. Σε ό,τι αφορά το γήπεδο, δυστυχώς με τις ζημιές που πάθαμε από τον αποκλεισμό και τις ζημιές στο γήπεδο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πήγαμε πίσω. Οι ζημιές από το ντέρμπι είναι πάνω από 1 εκ. ευρώ. 350.000 για τη Nova, χρήματα από τον ΟΠΑΠ και 200.000 θέλουν οι κύριοι της ΕΠΟ. Είχαμε ξεκινήσει κάποια πράγματα, αλλά έχουν σταματήσει τα πάντα εκτός από μισθούς, συμβόλαια. Σπουδαία επένδυση είναι το προπονητικό κέντρο, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά. Όταν αποπληρωθεί το χρέος θα έχει ένα δικό του κέντρο. Αυτές είναι οι δυνατότητές μου». 

Γιατί ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τις ζημιές στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας και ποια είναι η επόμενη ημέρα;

«Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, είχε κάποια συζήτηση με κάποια παιδιά και τους είπα ότι αν γίνουν επεισόδια θα παραιτηθώ γιατί δεν μπορώ να αντιμετωπίσω όσα θα έρθουν. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με μια πράξη που βάζει σε κίνδυνο την έφεση. Και εγώ είμαι θυμωμένος με όσα συμβαίνουν. Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εμείς και τα κάναμε και τα υπογράψαμε και φέραμε σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό. Για αυτό ήταν και η αντίδραση»

Άλλη ερώτηση αφορά τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη. Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Υπήρξαν ειδήσεις ότι δυο δικαστές ενώ δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην διαδικασία απάλλαξαν τον Μαρινάκη ενώ έβαλαν άλλους κατηγορούμενους. Έχουμε μια μεγάλη υπόθεση η οποία έχει φύγει από τον ανακριτή. Έχει δυο άμεσες συνομιλίες του Μαρινάκη όπου φέρετε να χειραγωγεί αγώνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξι μηνών, αναμένεται να έχουμε άμεσες εξελίξεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Γιατί είναι πολλές οι παρανομίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάπου θα σκάσει»

Στην αναφορά του κ. Αλαφούζου στον κ. Βγενόπουλο στέκεται ένας άλλο μέλος, ενώ κάνει λόγο για το στημένο παιχνίδι που λαμβάνει μέρος ο Παναθηναϊκός. Και ζητά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα.

«Καταρχήν και εσείς καταλήξατε ότι αν φεύγαμε από το πρωτάθλημα θα έπρεπε να κάνουμε ποινικές ενέργειες. Η την πιστεύουμε ή όχι. Έχουμε κάνει πολλές νομικές ενέργειες. Αυτό που είπα για τον κ. Βγενόπουλο είπα ότι έχω βάλει περισσότερα λεφτά. Δεν ήθελα να πω τι έχω βάλει αλλά κάποιοι με λένε αφραγκούζο και υποχρεώθηκα να το πω και πρέπει να βάλω και άλλα και να σας πω και κάτι άλλο ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει πλάτη. Μπορούμε 300 άνθρωποι να πάρουμε τον Παναθηναϊκό και να φύγουμε από το πρωτάθλημα; Έχουμε 2 εκατ. οπαδούς. Όταν κάναμε αυτή την προσπάθεια η οποία σε ένα μεγάλο μέρος έχει διασώσει τον Παναθηναϊκό θεώρησα ότι δεν έπρεπε να πάει στην Γ' Εθνική, το θεώρησα απαράδεκτο για την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Ένα άλλο μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αναφέρεται στη συνομιλία του κ. Κοντονή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να μάθουμε επιτέλους τι είπαν οι δύο άνδρες, ενώ αναφέρθηκε και στις σέλφι που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στη ρημαγμένη Θύρα 13. 

«Πρέπει να ομολογήσω ότι η αντιμετώπιση μας στην Λεωφόρο σαν διοίκηση και σαν στελέχη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε ευθύνη και ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που επιτρέψαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Να σας πω για τον κ. Κοντονή εμείς σαν Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερος σαν Γιάννης Αλαφούζος δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω κάποιον φυλακή, ούτε να κάνω υποκλοπές. Εμείς το ζητήσαμε και τότε βγήκε ο κ. Κοντονής και είπα μίλησα με τον κ. Μαρινάκη. Το θεωρώ απαράδεκτο αλλά ξέρετε δεν τον έβγαλα εγώ Υπουργό».

Ερώτηση για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Νίκο Πατέρα και αν θα εμπλακεί ξανά στην ΠΑΕ.

«Δεν μου έχει αφήσει μια τέτοια σκέψη ότι θέλει να γίνει πρόεδρος. Θα ήταν ευχάριστο από μένα αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος και θέλει να το πάει μπροστά. Αν βρεθεί μια σοβαρή πρόταση εγώ θα το συζητούσα. Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια βοήθεια. Θα ήθελα να γίνω και πάλι οπαδός. Ο κ. Πατέρας βοηθάει, πάντα μου λέει τη γνώμη του, μιλάμε 2-3 φορές τον μήνα θα έλεγα».


Ερώτηση για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, τα χρέη της ΠΑΕ και τη μετοχική σύνθεση.

«Να πω για τις ακαδημίες. Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι για τα αποτελέσματα της Κ20. Ο σκοπός της, βέβαια, δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά να βγάζει ποδοσφαιριστές. Οσον αφορά τα οικονομικά του Παναθηναϊκού με βάζετε προφορικά να σας πω πράγματα που είναι διαθέσιμα παντού. Τα μόνα μακροχρόνια χρέη που έχουμε είναι τα χρέη στην εφορία, που είναι περίπου 5 εκ. ευρώ και υπολείπονται λιγότερα από 3 εκ. ευρώ σε χρέη προς ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δάνειο μακροχρόνιο, δηλαδή δάνειο να πληρώσει στην τράπεζα! Την χρονιά 11/12 είχαμε 26 εκ. ευρώ ζημιές, τις οποίες καλύψαμε».

Ερώτηση για το συλλαλητήριο.

«Το τι θα γίνει εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν θέλω να πω περισσότερα απ' αυτό το μικρόφωνο. Εξαρτάται από τον κόσμο. Ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και νομίζω έχουμε να κάνουμε πολλά. Πριν το ματς είχαμε συζητήσει μετά το παιχνίδι να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για την εγκληματική οργάνωση. Έπρεπε να αναθεωρήσουμε την στρατηγική μας όμως. Εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags