Facebook Pixel "Περιμένουμε απαντήσεις για την συνομιλία Μαρινάκη-Κοντονή"
| 2015-12-15 23:03:00

"Περιμένουμε απαντήσεις για την συνομιλία Μαρινάκη-Κοντονή"

"Περιμένουμε απαντήσεις για την συνομιλία Μαρινάκη-Κοντονή"

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, σχολίασε σε δηλώσεις της την τηλεφωνική επικοινωνία Μαρινάκη – Κοντονή αλλά και την παρέμβαση του Υφ. Αθλητισμού μετά την απόφαση της ΕΕΑ για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού

Αναλυτικά όσα είπε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» η Ελένη Αυλωνίτου:

-για τη συζήτηση στο τμήμα της Επιτροπής αθλητισμού στο ΣΥΡΙΖΑ και εάν όλα όσα γράφηκαν είναι αλήθεια:

"Στο πλαίσιο της Επιτροπής προγραμματισμού και ελέγχου του κυβερνητικού έργου, παρουσία των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας και των εκπροσώπων του κόμματος και της ηγεσίας του υπουργείου συζητιόνται διάφορα θέματα. Τέθηκαν κάποια θέματα σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη ως το πώς μπορεί να απευθύνεται στον υφυπουργό Αθλητισμού εξ ονόματος της ομάδας του, όταν υπάρχουν περιοριστικοί όροι από τον ανακριτή που του απαγορεύουν να ασχολείται με τη διοίκηση της. Είναι κάπως περίεργο να παραβιάζονται οι γνωστοί περιοριστικοί όροι ενώπιον του.

Επίσης, σχολιάστηκε και η παρέμβαση του υφυπουργού που στις αποφάσεις της ΕΕΑ που είναι όπως όλοι ξέρουμε ανεξάρτητο όργανο. Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι και η ομάδα και ο πρόεδρός της μπορούν να προσβάλλουν τις αποφάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτό όμως μπορούν να το κάνουν από μόνοι τους. Δεν χρειάζονται τις συμβουλές του υπουργού. Έχουν δικηγόρο οι ίδιοι. Τέθηκε αυτό το σοβαρό θέμα. Βέβαια για όλοι δεχόμαστε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Αλλά αυτό που μένει είναι ότι κανείς δεν πρέπει να προσβάλλει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης".

-εάν έδωσε εξηγήσεις ο υπουργός για την επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη δήλωσή του για την ΕΕΑ;

"Η συνεδρίαση διεκόπη κάπως απότομα και την επόμενη φορά περιμένουμε να δοθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις. Αποχώρησε ο υφυπουργός. Κάπως απότομα. Οι τόνοι οξύνθηκαν. Δεν είναι όμως όπως τα περιγράφουν. Εγώ έβαλα το θέμα του Παλέ για το οποίο ο υπουργός είχε κάνει κάποιες δηλώσεις, έλαβα την απάντηση ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα γιατί το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου έχει περάσει στο ΤΑΥΠΕΔ και έκανα σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση για να ξεκαθαριστεί το θέμα της αρμοδιότητας.

Ακολούθησαν πάρα πολλά. Ένας οχετός από ψέματα στον Τύπο. Και μου αποδόθηκαν πράγματα που ποτέ δεν ειπώθηκαν. Όπως το «να σαπίσει το Γαλάτσι αρκεί ποτέ να μην δοθεί το Παλέ στην ΑΕΚ, αυτό είναι ψέμα. Δυστυχώς στον χώρο του αθλητισμού έχει διαδοθεί μια νοοτροπία ότι με τον τσαμπουκά κάνουμε ό,τι μας γουστάρει. Γι αυτό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση γενικότερα, πρέπει η Κυβέρνηση να μην δέχεται να μην συμμερίζεται και να μην ανέχεται αυτές τις καταστάσεις. Απαντήσεις δεν δόθηκαν. Έχουν μείνει στη μέση κατά κάποιον τρόπο. Διακόπηκε κάπως απότομα η συνεδρίαση περιμένουμε την επόμενη φορά να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags