Facebook Pixel Τάτος: «Να κλείσω την καριέρα μου εδώ, στην ομάδα που αγαπώ»
| 2015-12-26 19:30:00

Τάτος: «Να κλείσω την καριέρα μου εδώ, στην ομάδα που αγαπώ»

Τάτος: «Να κλείσω την καριέρα μου εδώ, στην ομάδα που αγαπώ»

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος, ο αρχηγός του Αρη μιλάει στο AllAboutARIS και κάνει έναν πρώτο απολογισμό, αναφερόμενος επίσης στην απόφαση του να επιστρέψει, στους Αναστόπουλο και Καρυπίδη, ενώ στέλνει τις δικές του ευχές στον κόσμο της ομάδας. 

«Οταν η ομάδα δέσει, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά»

Τι γεύση σου αφήνει η ολοκλήρωση του 1ου γύρου;

«Αυτό που θέλαμε, το καταφέραμε. Εχουμε πάρει προβάδισμα δέκα πόντων. Το ξεκίνημα βέβαια ήταν δύσκολο για εμάς. Φτιάξαμε πολύ γρήγορα την ομάδα, μέσα σε δύο μέρες. Χρειαζόταν χρόνος για να αποκτήσουμε χημεία. Μέρα με την μέρα όμως βελτιωνόμαστε και έτσι φτάσαμε στο +10. Για μένα, όταν αυτή η ομάδα δέσει, θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τη διαφορά και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο βέβαια σε αυτή την κατηγορία, αφού οι αντίπαλοι παίζουν δυνατά τον ΑΡΗ, με ενθουσιασμό και θέλουν διακριθούν».

«Κανείς δεν μας είπε, “έλα να κερδίσεις”»

Αυτό το +10, ήταν τόσο εύκολο να οικοδομηθεί όσο δείχνει η βαθμολογία;

«Τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο. Κανένας δεν μας είπε “έλα να κερδίσεις”. Ολοι απέναντι στον ΑΡΗ, παίζουν για να διακριθούν».

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι και ειδικά οι αντίπαλοι σας, θεωρούν την άνοδο «τελειωμένη» υπόθεση...

«Υπάρχει ένας γύρος ακόμα. Εχουμε κάποια δύσκολα ματς να δώσουμε, αλλά δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή, είμαστε καλά. Εχουμε χημεία ως ομάδα. Είμαστε οικογένεια στα αποδυτήρια. Τόσο με το προπονητικό τιμ όσο και με τη διοίκηση, είμαστε πολύ καλά»

«Μας στηρίζει ο Αναστόπουλος, έχει να δώσει πολλά ο Καρυπίδης»

Συνεργάζεσαι για πρώτη φορά με τον Νίκο Αναστόπουλο.

«Δεν έχω κανένα παράπονο. Είναι πολύ καλός, βρίσκεται κοντά μας και μας στηρίζει σε ό,τι δυσκολία και αν έχουμε. Και αυτός θέλει να πετύχουμε σπουδαία πράγματα με την ομάδα, πέρα από τα αυτονόητα. Υπήρξε ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και πλέον ένας πολύ καλός προπονητής, με την πορεία του να είναι γνωστή».

Πάμε και στον Θεόδωρο Καρυπίδη.

«Πιστεύω ότι έχει να δώσει πολλά στον ΑΡΗ. Είναι ένα άτομο που βρίσκεται κοντά στον ποδοσφαιριστή. Είναι νεαρός σε ηλικία, ζει από κοντά και έντονα την ομάδα. Αν ο ΑΡΗΣ φτάσει εκεί που πρέπει, και θα φτάσει, θα κάνει σπουδαία πράγματα. Δεν πιστεύω να κάνω λάθος. Τον ξέρω πολύ καλά. Εχει φαντασία και θέλει να πετύχει στον ΑΡΗ».

«Πολλοί, προσπάθησαν να με αποτρέψουν»

Οταν πήρες την απόφαση να αφήσεις την Σούπερ Λιγκ για τον ΑΡΗ της Γ' Εθνικής, υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να σε αποτρέψουν;

«Πάρα πολλοί και ειδικά ο μάνατζερ μου. Οχι τόσο λόγω ΑΡΗ, αλλά κυρίως λόγω της κατηγορίας. Εχω και μία οικογένεια. Πήρα όμως την απόφαση να γυρίσω, παρόλο που είχα κι άλλες προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Εχω δεθεί με την ομάδα και δεν το λέω για να το πω ή να λαϊκίσω. Είναι κάτι που νιώθω. Αισθάνομαι έντονα πράγματα για τον σύλλογο. Ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα μου και τον αγαπώ. Εφυγα και μου έλειπε. Εμπαινα στα σάιτ και διάβαζα τι γινόταν. Προσπαθούσα να μάθω τι συμβαίνει στον σύλλογο.

Το θέμα τώρα όμως, είναι η ομάδα να ανέβει και να είναι καλά. Πρέπει να φτιάξουν τα πράγματα και ο κόσμος να είναι ενωμένος. Και εμείς φυσικά, να τους κάνουμε χαρούμενους, γιατί τους δώσαμε μόνο λύπες και αναφέρομαι στην πρώτη μου θητεία στην ομάδα».

Αν και είναι νωρίς, αφού βρίσκεσαι στο 26ο έτος της ηλικίας σου, θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον ΑΡΗ;

«Αν όλα πάνε καλά, ναι. Το θέλω. Για αυτό και γύρισα. Γουστάρω που φοράω αυτή την φανέλα. Θέλω να πετύχω εδώ».

«Ο Αρειανός, διψάει για ποδόσφαιρο»

Η εικόνα του γηπέδου πάντως φέτος, δεν είναι αυτή που είχες συνηθίσει...

«Την σεζόν που κρατήσαμε την ομάδα στην κατηγορία, είχε απίστευτο κόσμο. Κάποια στιγμή, θα έρθει ξανά. Πάνω απ' όλα όμως, είναι άνθρωποι. Δεν υπάρχουν δουλειές, λεφτά και ψυχολογία. Είναι και η δεύτερη χρονιά στην Γ' Εθνική που παίζει ρόλο. Πιστεύω του χρόνου θα έχει πολύ περισσότερο κόσμο. Ο Αρειανός διψάει για ποδόσφαιρο».

Θα το δει φέτος;

«Αμα δεν παίζουμε και με αυτούς τους παίκτες, δεν γίνεται. Δεν υπάρχει... Σίγουρα θα δει καλό ποδόσφαιρο και τον θέλουμε δίπλα μας συνέχεια».

«Προσωπικότητα για τον ΑΡΗ ο Κόκε»

Φέτος, μαζί με την δική σου επιστροφή, είχαμε και εκείνη του Σέρχιο Κόκε.

«Σίγουρα είναι πολύ καλό παιδί και εξίσου πολύ καλός παίκτης. Γενικότερα, η ομάδα έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Μπορούν να προσφέρουν πολλά πράγματα. Το βλέπω καθημερινά στην προπόνηση. Εχουμε δημιουργήσει μία οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια, στοιχείο που μας δίνει ώθηση για να χτίσουμε κάτι καλό. Οσον αφορά τον Σέρχιο, έχει μείνει αρκετά πίσω αλλά έχει γράψει ιστορία στον ΑΡΗ. Είναι μία προσωπικότητα για την ομάδα και τα πάμε πολύ καλά».

«Να ανταποδώσουμε στον κόσμο, την αγάπη που μας δίνει»

Η ζωή στην Θεσσαλονίκη πως είναι;

«Μου αρέσει πολύ, όπως στην γυναίκα μου και στην κόρη μου επίσης. Είναι μία πολύ όμορφα πόλη»

Ο κόσμος σε σταματάει στο δρόμο;

«Γενικά ναι. Το ζω και στο γήπεδο. Νιώθω πολύ όμορφα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείχνουν σε εμένα αλλά κυρίως στην ομάδα και εύχομαι να τους το ανταποδώσουμε».

Οι δικές σου ευχές στον κόσμο του ΑΡΗ και όχι μόνο, για τις γιορτές;

«Εύχομαι σε όλο τον Αρειανό κόσμο να είναι πάντα καλά. Να έχει ψυχολογία πάρα τα προβλήματα. Πανω απ' όλα υγεία και Καλά Χριστούγεννα, με αγάπη. Οπως μας στηρίζει ο κόσμος, να τους στηρίζουμε και εμείς Ολος ο κόσμος να είναι καλά, με υγεία, για να βρει τον δρόμο του».  

Πηγή: AllAboutAris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags