Facebook Pixel Καταπληκτικό άρθρο του Σκουντή για Μάκαρο!
| 2016-01-07 14:00:00

Καταπληκτικό άρθρο του Σκουντή για Μάκαρο!

Καταπληκτικό άρθρο του Σκουντή για Μάκαρο!

Οι κοπάνες στο «Ραντάρ», ο Σαμπόνις, οι αγαπούλες και η... αμάσητη επιταγή!

Είναι τόσο απροσδόκητη και ανατρεπτική η μοίρα που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί: κανείς, ούτε καν ο Μάκης Ψωμιάδης!

Δεν εννοώ πως ο «Big Mac», o οποίος αποχαιρέτησε χθες τα εγκόσμια, είχε υπογράψει καμιά αιώνια σύμβαση (αθανασίας) με τη ζωή, απλώς ο άνθρωπος που κατάφερε στον βίο και στην πολιτεία του, εντός και εκτός γηπέδων, να τρομάξει όλους όσοι άνοιξαν νταλαβέρι μαζί του, τρεις φορές όχι απλώς κατελήφθη, αλλά συνελήφθη κιόλας εξαπίνης...

Η πρώτη ήταν το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου όταν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έκαναν ντου σε μια νοικιασμένη βίλα στο Μαύρο Λιθάρι της Αναβύσσου και τον έπιασαν ενώ έβλεπε ένα σίριαλ στην τηλεόραση, όντας νεγκλιζέ: με σαγιονάρες, σορτσάκι και ένα πουκάμισο στην τσέπη του οποίου ζήτησε να του επιτρέψουν να βάλει τη θήκη με τα πούρα του!

Τότε ο Ψωμιάδης φώναζε ότι «είμαι πολιτικός κρατούμενος και θύμα μιας πλεκτάνης που στήθηκε από την κυβέρνηση»!

Δυο μήνες αργότερα, κι ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση των στημένων αγώνων, την κοπάνησε στα Σκόπια και στις 15 Νοεμβρίου συνελήφθη και πάλι, φορώντας ένα τζιν παντελόνι και ένα δερμάτινο μπουφάν και πίνοντας αμέριμνος τον εσπρέσο μακιάτο του στην καφετέρια «Bastion».

Σε αντίθεση με την πρώτη φορά που δεν τον άφησαν να δει μέχρι τέλους το σίριαλ, τη δεύτερη περίμεναν ν' αποπιεί τον καφέ του, απλώς δεν ξέρω εάν μέσα στην ταραχή του θυμήθηκε ν αφήσει το συνηθισμένο γερό πουρμπουάρ στον σερβιτόρο: λίγη ώρα αργότερα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωνε ότι «συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική διοργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου».

Για τον «Μάκαρο» το κακό τρίτωσε χθες το πρωί και μάλιστα η τρίτη σύλληψή του ήταν και η φαρμακερή: ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων, ο θεοσεβούμενος γιος του μακαριστού ιερωμένου Σταύρου, τη φωτογραφία του οποίου είχε πάντοτε στο γραφείο του, δίπλα σε εκείνη του Ναπολέοντος Βοναπάρτη, βρέθηκε ξανά με τις χειροπέδες κι αυτήν τη φορά, ακόμη κι αν ήθελε, δεν θα μπορούσε να προβάλει καμιά αντίσταση σε αυτόν που του τις φόρεσε...

Τον Ψωμιάδη, όπως και ολόκληρη η ελληνική αθλητική κοινωνία, τον γνώρισα το 1988, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο ως πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ και μάλιστα εισήλθε δίκην ταύρου εν υαλοπωλείω!

Θα τον ήξερα βεβαίως εάν ήμουν επτά-οκτώ χρόνια μεγαλύτερος και έμενα στη Νέα Φιλαδέλφεια: το γράφω αυτό διότι στην ανοικτή, πολύ γλαφυρή και εξόχως συναισθηματική επιστολή που του απηύθυνε εκ μέρους της «Ενωσης 1924», στις 11 Νοεμβρίου του 2008, ο Γιάννης Βούρος, θυμήθηκε την εποχή «που ματώναμε μαζί τα τρυφερά γόνατά μας στις αλάνες, σκαρφαλώναμε τον τοίχο με το αγιόκλημα για να δούμε τσάμπα τη Βουγιουκλάκη στο καλοκαιρινό «Νινάκι» και στην τάξη σού έδινα την κόλλα μου πίσω από την πλάτη του Κυριάκου για να σε βοηθήσω στο κρίσιμο διαγώνισμα τωνμΜαθηματικών»!

Ο ίδιος σε μια συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι «ήμουν πρόεδρος στην τάξη μου στο λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά με απέβαλαν διότι έκανα συνεχώς κοπάνες και αντί για το σχολείο πήγαινα στην καφετέρια «Ραντάρ» για να παίξω μπιλιάρδο»!

Του έμεινε φαίνεται η γλύκα από εκείνες τις παιδικές σκανδαλιές τις οποίες, προϊόντος του χρόνου, ο Χρυσόστομος (όπως ήταν το βαπτιστικό όνομά του) τις έκανε ρουτίνα του, απασχολώντας όχι μονάχα την επικαιρότητα αλλά και τα αστυνομικά δελτία...

Από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω, αγαπούλες μου, όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος...

Από τον πάταγο με τη δήθεν μεταγραφή του... Σαμπόνις, στη μούρη του οποίου έβαλε 38 πόντους ο Μηνάς Γκέκος, μέχρι τη μυθιστορηματική αρπαγή του Νάσου Γαλακτερού, που τον έκρυβε στο καμαράκι και τον εμφάνισε σαν μάγος χτυπώντας παλαμάκια!

Από τη σακούλα που είχε από πάνω μπανάνες και από κάτω δολάρια και τις καταγγελίες του Ντάνι Βρέινς για τις απειλές απαγωγής των παιδιών του και ενός φίλου του, μέχρι τη φήμη ότι αυτοπυροβολήθηκε για να αποφύγει μια σύλληψη και μάλιστα έβγαλε φωτογραφία περιστοιχιζόμενος από τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι προσέτρεξαν σε συμπαράστασή του...

Από τον πλακωμό του στο «Buzios» και στο καμαράκι του «Γιώργος Μόσχος» με τον συχωρεμένο Τζάκ Χέιλι, που πήγε να αποφύγει μια μπουνιά και την «έφαγε» ο τότε μάνατζερ της ομάδας Ντέιβιντ Στεργάκος, μέχρι την ιστορία με μια από τις απλήρωτες επιταγές της μεταγραφής του Χρήστου Κουντουράκη την οποία αντί να πετάξει στο καλάθι με τα σκουπίδια, ενώπιον του εμβρόντητου παράγοντα του Νέστορα Φίλιππου Θυμιάκη, την τσαλάκωσε και την κατάπιε αμάσητη!

Μ' αυτά και μ' αυτά ο «Big Mac» πήρε το μακρύ κομπολόι και τη θήκη με τα πούρα του, τα οποία θα του φανούν χρήσιμα για να περνάει την ώρα του τώρα που δυστυχώς η τρίτη αιφνίδια σύλληψή του τον οδήγησε σε αμετάκλητη καταδίκη...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags