Facebook Pixel Ψάξου αλλού αρχηγέ!
| 2016-01-12 21:38:00

Ψάξου αλλού αρχηγέ!

Ψάξου αλλού αρχηγέ!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το αναίτιο ξέσπασμα του Γιάννη Μανιάτη και την συνύπαρξη Τσόρι και Φορτούνη!

Χόλωσε κόσμο με το ξέσπασμα του. Πιο πολύ στενοχώρησε για να είμαστε ακριβείς, παρά εξόργισε ή εκνεύρισε. Το αναλύω ενδελεχώς για να μην υπάρξουν παρερμηνείες. Διότι χολωμένος όταν είναι κάποιος με τη στάση σου, πιθανό να στο κρατήσει και «μανιάτικο» που λένε.

Ο Γιάννης Μανιάτης όμως είναι αγαπητός γενικά στην ερυθρόλευκη οικογένεια, όπως και στον κόσμο των ρεπόρτερ της ομάδας. Επειδή αυτοί ακριβώς όμως γνωρίζουν από πρώτο χέρι, από αξιόπιστες και άκρως εμπιστευτικές πηγές κάποια πράγματα από την καθημερινότητα και ιδίως τη αθέατη πλευρά στο Ρέντη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού τους διέψευσε με τις δηλώσεις του μετά το ματς της Κυριακής, κάνοντάς τους να νιώσουν άβολα. Τους πίκρανε. Γιατί δεν γίνεται να ξέρουν αυτοί και να μην ξέρει ο ίδιος.

Πιστέψτε με, θα είμαι ο τελευταίος που θα συνηγορήσω με κάθε συνάδελφο και με το επάγγελμα μας. Καθαρά και μόνο από αλληλέγγυα διάθεση, εν ολίγοις, να τα κάνω καλά καμωμένα όλα όσα εκφράζονται από το δημοσιογραφικό χώρο. Με τίποτα, αφού έχω τη γνώση της υπερβολής που διακρίνει πολλά από τα κείμενα μας, όλων μας, όπως και της διαστρέβλωσης κάποιες φορές της αυτούσιας εικόνας κάποιου θέματος. Είμαι πολλά χρόνια σε αυτό το επάγγελμα για να αντιλαμβάνομαι πότε η υπερβολή, ίσως κάποτε η αδιασταύρωτη πληροφόρηση συναντούν και μπερδεύουν την αλήθεια, την απόλυτη πραγματικότητα.

Κατά συνέπεια και για τα δύο θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Γιάννης Μανιάτης στον επίλογο του αγώνα Ολυμπιακός-Λεβαδειακός, τυγχάνει να έχουν πληροφόρηση, επιβεβαιωμένη, αρκετοί δημοσιογράφοι. Από καλά ενημερωμένες πηγές. Και δεν υπάρχει πουθενά ψέμα. Και δεν είναι τίποτα ψέματα.

Τόσο στο θέμα πιθανής μετακίνησης/δανεισμού του διεθνή ερυθρόλευκου μέσου στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο όσο και στο άλλο, του περασμένου Αυγούστου και της φορτικότητας που άσκησε στον προπονητή για να παίξει σε εκείνο το φιλικό με την Μπεσίκτας, πρώτος ο ίδιος ο Γιάννης ο Μανιάτης ασφαλώς τα γνωρίζει. Και επομένως είναι αναίτια και ανεξήγητη η διπλή διάψευση στην οποία προέβη.

Ο Μανιάτης είναι αρχηγός της ομάδας. Ανεξάρτητα αν υπάρχουν κάποιοι στην κόκκινη εξέδρα που τον αμφισβητούν για την ποδοσφαιρική ποιότητα του, για την ευρύτητα του status του ώστε όχι μόνο να σηκώνει το ειδικό βάρος της φανέλας του πρωταθλητή αλλά και να την εκπροσωπεί, να την εκφράζει φορώντας το περιβραχιόνιο του συλλόγου, όλοι τον παραδέχονται για τον ψυχισμό του.

Για το μούσκεμα, το λέρωμα της στολής του, άσχετα με το ποιον έχει αντίπαλο. Ο Μανιάτης χαρακτηρίζεται από εκείνο τον αγαπητό στους φίλους του Ολυμπιακού, τον πατροπαράδοτο πειραϊκό τσαμπουκά περασμένων δεκαετιών. Κι αυτό από μόνο του, τους εκφράζει και κάνει αποδεκτό τον παίκτη στην καρδιά και τη συνείδηση τους.

Αυτή μάλιστα η θετική γνώμη για τον μαχητή Μανιάτη – από τις περιπτώσεις αθλητών που η ψυχή βγάζει παραπάνω πλεονεκτήματα στο γήπεδο από το ταλέντο, την ποιότητα, τα «μαγικά πόδια» άλλων βιρτουόζων συναδέλφων του – εκτείνεται και μεταξύ πολλών ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Κυρίως, αυτούς διάψευσε ο αρχηγός και από αυτό το γεγονός προκύπτει το βαρύ κλίμα των τελευταίων 24ώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η όλη εκδήλωση του Γιάννη Μανιάτη, για εμένα βεβαίως, έχει και τη θετική όψη της. Γιατί σηματοδοτεί μια ευφορία και μια δυναμική αυτοπεποίθησης. Μου δείχνει ότι ύστερα από την πολύμηνη περιπέτεια του, με ανατροπές και πολύ ψυχική πίεση, ο διεθνής κεντρικός μέσος αισθάνεται και πάλι ρωμαλέος. Έτοιμος να ανταποκριθεί σε προκλήσεις και ευθύνες, να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα, ανοίγοντας την κλειδωμένη τόσο καιρό βαλβίδα του πάθους του. Στη λογική της απόλυτης έκφρασης αθλητικού ψυχισμού που τον εκφράζει.

Ωστόσο επειδή είναι διεθνής Έλληνας παίκτης και εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό με το έμβλημα του αρχηγού, καλό θα είναι να μην προτρέχει η γλώσσα της διάνοιας. Αφού και τον… έκανε Χριστό τον Μάρκο Σίλβα να αγωνιστεί στο καλοκαιρινό φιλικό με τους Τούρκους επιμένοντας ότι ήταν «περδίκι» και, επίσης, ξέρει πάρα πολύ καλά τις συζητήσεις που έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα για να φορέσει φανέλα ομάδας στο εξωτερικό.

Συνεπώς γιατί όλο αυτό το… κακό; Ουδείς κατάλαβε την σημασία(;) του!

Δεν έχει ερωτήματα του στυλ «με τέτοιον Τσόρι, βρίσκει εύκολα πάλι θέση στην 11άδα ο Φορτούνης;» γιατί όπως αποδεικνύεται τελευταία χωρούν και οι δύο στο σχήμα. Ο Μάρκο Σίλβα τους «στρίμωξε». Όχι απόλυτα και ιδανικά, αφού η συνεργασία τους στον αγωνιστικό χώρο δεν βρίσκεται σε top επίπεδα, ωστόσο ο εναρμονισμός έρχεται μέσα από τριβή και όλο και περισσότερα παιχνίδια με συνύπαρξη των δύο «δεκαριών» του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό και ακούγεται ελαφρώς παράλογο να κατευθύνονται οι ερυθρόλευκοι προς την μεταγραφή του Κάρλος Εδουάρδο. Πολύ καλός παίκτης, ιδιαίτερη επιλογή του Σίλβα.

Aλμυρότατη όμως συμφωνία (5 εκ.!) για χειμωνιάτικο μεταγραφικό deal και το κυριότερο, παίζει στην ίδια θέση με αυτή που αγωνίζεται ο Ντομίνγκες και ο Φορτούνης. Θα προστεθεί και τρίτος, πανάκριβος «αντίζηλος» αυτής της θέσης στην ερυθρόλευκη 11άδα; Προκαλεί εντύπωση.

Ως και ιδιαίτερη αναφορά σε άρθρο μου από κάποιος συναδέλφους; Τόση υπόμνηση σε μένα και τη στήλη μου εδώ στο Sportit.gr για ένα blog για τον «2ο Φορτούνη»! Σιγά τα λάχανα!

Το ότι άλλο έγραφα, άλλα σχολίασαν δεν έχει νόημα να το αναλύσω, αφού ο προφανής στόχος ήταν να με πουν «προφήτη»! Και ο ακόμη προφανέστερος αλλά… υπόκωφος και συγκαλυμμένος, να βγάλουν χολή με χρονοκαθυστέρηση για την πραγματικότητα που είχα επισημάνει στο ακριβώς προηγούμενο άρθρο από αυτό για τον Φορτούνη (http://www.sportit.gr/o-vlachodimos-megalose-tin-apostasi-olimpiakou-pao/). Κι ας στοχοποιείται κόσμος και κοσμάκης.

Είναι όμως επειδή «μικραίνουν»… Υγεία και καλή καρδιά…συνάδελφοι!

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags