Facebook Pixel «Δεν έζησα ποτέ αυτά που έλεγαν για Μάκη»
| 2016-01-12 22:32:00

«Δεν έζησα ποτέ αυτά που έλεγαν για Μάκη»

«Δεν έζησα ποτέ αυτά που έλεγαν για Μάκη»

Ποιός ποδοσφαιριστής φιλοτέχνησε την... αγιογραφία του Μάκη Ψωμιάδη;

Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς έχει κάνει μεγάλη καριέρα στα κυπριακά γήπεδα και όχι μόνο. Έχει παίξει στο Βέλγιο, στην Ελλάδα το Καζακστάν, στην πατρίδα του και έχει φορέσει και το εθνόσημο στο στήθος.

Την σεζόν 2009-10 πήρε μεταγραφή στην Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη. Του ανθρώπου που πριν μερικές μέρες «έφυγε» από την ζωή προδομένος από την καρδιά του.

Για τον «αγαπούλα» έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Έχει κατηγορηθεί και δικαστεί για στήσιμο αγώνων και γενικότερα τον ακολουθούν πολλές ποδοσφαιρικές ιστορίες…

Με αφορμή τον απρόσμενο θάνατο του επικοινωνήσαμε με τον Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, ο οποίος τον έζησε από πρώτο χέρι στην παρουσία του στην Καβάλα. Ο Σερβοκύπριος προπονητής, πλέον, δεν είχε κανένα πρόβλημα να  πει δυο λόγια για τον Μάκη Ψωμιάδη στο themasports.gr…

Σίνισα, πες μας αρχικά τι θυμάσαι από τον Μάκη Ψωμιάδη;
«Είχα πολύ καλές σχέσεις μαζί του αλλά και με όλη την οικογένεια».

Πολλοί των χαρακτηρίζουν ως ο άνθρωπος στων «στημένων», ο άνθρωπος που έκανε μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ Αθηνών και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Εσύ πως τον έζησες;
«Όταν πήγα εγώ στην Καβάλα μετά από επτά μέρες ήμουν αρχηγός της ομάδας. Αυτά που λένε εγώ δεν τα έζησα ποτέ μαζί του. Δεν ξέρω αν έκανε κάτι, γιατί εμένα δεν μου έδειξε ποτέ κάτι. Δεν ήξερα ποτέ γι’ αυτά, γιατί δεν είμαι έτσι άνθρωπος. Αυτοί που κάνουν αυτά (εννοεί το στήσιμο αγώνων), ξέρουν με ποιους τα κάνουν. Μαζί μου ποτέ και κανένας δεν μπορούσε. Εγώ είμαι εναντίον των στημένων και αυτών των ανθρώπων».

Έτυχε ποτέ να καταλάβεις σε κάποιο παιχνίδι της Καβάλας ότι κάτι δεν πάει καλά;
«Όχι, ποτέ. Τότε εμείς είχαμε πολύ καλή ομάδα και κερδίσαμε όλες τις μεγάλες ομάδες».

Είχες φύγει πριν τελειώσει η σεζόν τότε από την Καβάλα έτσι;
«Ναι, δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Είχα φύγει Μάρτιο από την Καβάλα. Εγώ είχα τόσο καλές σχέσεις μαζί του που τον έβλεπα σαν άνθρωπο και όχι σαν κάποιο που λένε ότι έκανε τόσα πολλά».

 

Στην Καβάλα τότε θυμάμαι ότι έλεγαν, ότι αν ήθελε να διώξει κάποιο παίκτη τον έβαζε στο γραφείο του με μπράβους για να υπογράψει με το ζόρι.
«Όλα αυτά ποτέ δεν τα είχαμε εμείς, όλα αυτά που έγραφαν στην Ελλάδα. Εγώ δεν τα έζησα αυτά. Ήμασταν πολύ καλή ομάδα και οργανωμένη. Εγώ δεν έζησα κάτι άλλο γι’ αυτό δεν μπορώ να μιλήσω διαφορετικά».

Μόνο καλά έχεις να θυμάσαι δηλαδή από την παρουσία του Ψωμιάδη εκεί ε;
«Μόνο, μόνο».

Πως κι έφυγες πριν τελειώσει η σεζόν; Ήταν δική σου επιλογή;
«Ναι. Γιατί ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες, αν όχι ο καλύτερος τότε. Και ήρθε ένας προπονητής και έκανε δοκιμές. Πως μπορώ όταν κάθε παιχνίδι αλλάζει παίκτη στο 10λεπτο; Δεν ξέρω τι δοκίμαζε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό με εκνεύριζε και το έκανε αυτό μετά από δυο παιχνίδια που ήμουν ο καλύτερος παίκτης. Δεν μπορούσαμε. Ήμουν έμπειρος εγώ, αλλά άλλαζε και μικρούς που τους διέλυσε ψυχολογικά και ήμουν εναντίον και δεν μπορούσα να συνεχίσω».

Πάμε λίγο στα δικά σου. Εσύ Σίνισα τι κάνεις τώρα;
«Εγώ ψάχνω ομάδα. Τελειώνω ακόμη ένα σεμινάριο και ψάχνω ομάδα για να αναλάβω. Είναι δύσκολο να μπεις μέσα».

Περιμένεις την ευκαιρία φαντάζομαι. Δεν έχεις προσεγγιστεί από κάποιους ακόμη;
«Ναι, περιμένω. Δεν μπορώ άλλωστε να κάνω κάτι άλλο. Θέλω μόνο μια ευκαιρία. Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Πάντως συνεχώς παρακολουθώ σεμινάρια, πάω παντού, βλέπω προπονήσεις και επιμορφώνομαι. Κάνω όλα αυτά που νομίζω για να είμαι έτοιμος όταν πάρω μια ομάδα. Συνήθως παίρνουν έμπειρους προπονητές για να μειώσουν το ρίσκο, αλλά και εκεί έχει μεγάλο ρίσκο».

Παράδειγμα ο Κρίστιανσεν της ΑΕΚ. Ήρθε ως τελείως άπειρος αλλά πέτυχε.
«Όταν κάποιος καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο μόνο ευκαιρία θέλει. Και φαίνεται ο Κρίστιανσεν πόσο καλή δουλειά κάνει. Μαζί με τον Τσάβι Ρόκα κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι πολύ σοβαρή ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτη εξέλιξη με Κατίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags