Facebook Pixel Δεν θα πιστέψετε τι είναι αυτό που ενώνει Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα!
Ποδόσφαιρο
| 2016-01-18 14:20:00

Δεν θα πιστέψετε τι είναι αυτό που ενώνει Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα!

Δεν θα πιστέψετε τι είναι αυτό που ενώνει Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα!

Εκτός από την εντυπωσιακή πορεία των “ερυθρολεύκων” στο φετινό πρωτάθλημα της Super League υπάρχει ακόμα ένας αριθμός...ρεκόρ που καθιστά τους πρωταθλητές “Μπαρτσελόνα της Ελλάδας”

Μέσα σε όλο το κλίμα γκρίνιας που κυριαρχεί τη φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό από τους μεγάλους αντιπάλους του με αφορμή τον συχνό καταλογισμό πέναλτι στα παιχνίδια των πρωταθλητών υπάρχει ένα στατιστικό στοιχείο που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει 10 πέναλτι, αριθμός που συμπίπτει πλέον με αυτόν της Μπαρτσελόνα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ισοφάρισε τον Ολυμπιακό με την “εσχάτη των ποινών” που κέρδισε ο Λουίς Σουάρες και εκτέλεσε εύστοχα ο Λιονέλ Μέσι στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (6-0).

Η διαφορά είναι πως οι Καταλανοί έφτασαν στον συγκεκριμένο αριθμό μετά από 21 αγωνιστικές, ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν ήδη εκτελέσει 10 φορές από την άσπρη βούλα μετά το πέρας της 15ης αγωνιστικής και το παιχνίδι εναντίον της Καλλονής στη Μυτιλήνη. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στα 10 πέναλτι σε 14 αγώνες (δεν υπολογίζεται το ντέρμπι με τον Πανα θηναϊκό καθώς το παιχνίδι δεν ξεκίνησε), ενώ πλέον έχει 10 σε 16 ξεπερνώντας κατά πολύ την επίδοση της Μπάρτσα.

Εντύπωση προκαλεί και η διαφορά στις επιδόσεις των δυο ομάδων σε σχέση με τους διώκτες τους στη βαθμολογία όσον αφορά τον καταλογισμό πέναλτι. Για την ακρίβεια, στο ελληνικό πρωτάθλημα ο 5ος της βαθμολογίας Αστέρας Τρίπολης έχει κερδίσει τα μισά (5), ο 3ος ΠΑΟΚ έχει 3 και ο 4ος Παναθηναίκός έχει εκτελεσει 2 φορές από τα 11 βήματα. Αντίστοιχα, στην Ισπανία η πρωτοπόρος Ατλέτικο Μαδρίτης έχει πάρει μολις ένα πέναλτι, ενώ η 3η Ρεάλ έχει κερδίσει 3. Επίσης, η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα της La Liga κατά της οποίας δεν έχει σφυριχτεί ούτε ένα πέναλτι!

Εάν, λοιπόν, οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου διαμαρτύρονται τόσο έντονα για τα πέναλτι του Ολυμπιακού φανταστείτε τι χαμό θα μπορούσαν να προκαλέσουν γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Ρεάλ και η Ατλέτικο για την εύνοια της Μπαρτσελόνα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags