Facebook Pixel Αυτός επιβάλλεται να επιστρέψει!
| 2011-06-04 21:25:00

Αυτός επιβάλλεται να επιστρέψει!

Αυτός επιβάλλεται να επιστρέψει!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την κωλυσιεργία στα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού

Από τη διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό, πως στόχος της ομάδας είναι να έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της επόμενης σεζόν σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις 4 Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής πάντως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση κάποιας μεταγραφής και αυτό κυρίως λόγω των πολλών «μετώπων» που έχουν ανοίξει οι πειραιώτες ή καλύτερα για ν' ακριβολογούμε, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του λιμανιού, Εδουάρδο Μαθία.

Μια κίνηση που ίσως να λειτουργήσει ευεργετικά για τον Ολυμπιακό και που μάλλον επιβάλλεται να γίνει, αφορά την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στη χώρα μας. Ο Ισπανός βρίσκεται με την οικογένεια του στην Ισπανία απολαμβάνοντας τις διακοπές του αλλά βρίσκεται σε ανοιχτή «γραμμή» με τον πρόεδρο των πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η καθυστέρηση λοιπόν στις μεταγραφές δεν έχει να κάνει με τη συνεννόηση προέδρου και προπονητή, το αντίθετο μάλιστα, Μαρινάκης και Βαλβέρδε συνεννοούνται πολύ καλά και συμφωνούν σε όλα σχεδόν τα θέματα. Το ζήτημα όμως για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι η αδυναμία που εμφανίζει ο Μαθία για να ολοκληρώσει τις μεταγραφές.
Παράλληλα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» έχει ανοίξει πολλά μεταγραφικά «μέτωπα» και κάπου έχει χαθεί η... μπάλα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και την επόμενη εβδομάδα σε συζητήσεις και επαφές. Έχει για παράδειγμα πρώτο στόχο τον Κοστάντσο εδώ και 15 μέρες.
Αν λοιπόν θέλεις τον Κοστάντσο, παίκτης που είναι ελεύθερος, τον «κλείνεις» και δε χάνεις πολύτιμο χρόνο. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο Μαρινάκης σου έχει δώσει το«οκέι» να κάνεις μια εξαιρετική πρόταση σε ότι αφορά το οικονομικό.
Πάμε στην περίπτωση του Ντιντάκ, για τον οποίο ο Ολυμπιακός σπατάλησε περίπου είκοσι μέρες. «Κλεισμένο» θεωρούσε ο Μαθία τον παίκτη και έλεγε μάλιστα σε ανθρώπους του Ολυμπιακού πως είναι απλά θέμα χρόνου η καταφατική απάντηση του παίκτη. Την εξέλιξη της υπόθεσης την ξέρουν πλέον όλοι, με τον Ισπανό μπακ να επιλέγει την Εσπανιόλ.
Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή λοιπόν η επιστροφή του Βαλβέρδε στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνει μια συνάντηση κορυφής με τη συμμετοχή του προέδρου, του προπονητή και φυσικά του τεχνικού διευθυντή. Να γίνει κουβέντα, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και εν ανάγκη να υλοποιηθούν τα εναλλακτικά πλάνα σε περιπτώσεις που αποδεικνύονται δύσκολες ή εξαιρετικά χρονοβόρες για την ομάδα του λιμανιού.
Οι προτάσεις των μάνατζερς «πέφτουν βροχή» στα γραφεία της ΠΑΕ αλλά και στον ίδιο τον Μαθία, με τον Ισπανό να δείχνει διατεθειμένος να εξετάσει όσο το δυνατόν περισσότερες. Αυτό δεν είναι φυσικά κακό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι όλες οι αρμοδιότητες τείνουν να εξελιχθούν υπόθεση ενός, δηλαδή του Μαθία.
Επίσης, ο Μαθία θα πρέπει να βρει λύσεις στο θέμα των υπό παραχώρηση παικτών του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην το έχει καταλάβει ακόμα ο Ισπανός αλλά αυτή τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σχεδόν δέκα παίκτες προς πώληση. Δεν έχει αποκτηθεί κανείς, δεν έχει φύγει κανείς.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι μεγάλη ανάγκη για τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέψει (έστω και για κάποιες μέρες) ο Βαλβέρδε στην Αθήνα, ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις. Αλλιώς θα γίνουν κάποια πράγματα αν είναι εδώ ο προπονητής, δίπλα στον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή κι αλλιώς με τον Βαλβέρδε στην Ισπανία.

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags